Tengerparti poppal támad a The Los Muskitos

Két hónapja mutatkozott be nálunk a The Los Muskitos, s máris kijött egy új daluk. A Bad Clone című darabhoz ráadásul forgattak egy VHS-kamerás videóklipet is.

 

► For English version, please CLICK HERE ◄

 

A Rözge-tesók nem lacafacáznak, hisz szinte napra pontosan két hónapja, hogy a Milos fémjelezte The Los Muskitos kihozta nálunk Muskito Face címre keresztelt hat számos bemutatkozó anyagát, és máris itt egy új dal. S ugyan a lo-fi miliő marad, a Bad Clone a korábbiakhoz képest dallamosabb-poposabb darab, egy jó kis gitársávval felturbózva, így kevésbé tűnik „kísérleti” cuccnak. Ráadásul, nem túlzás azt is mondani, tök rádióbarát.

 

A számra forgattak egy klipet is, így ez egyben a formáció első ilyenje. S hogy miként készült maga a dal, illetve a klip, arról ezúttal Maximot faggattam ki kicsit, aki ezzel a videóval is egyre letagadhatatlanabbul az ex The Verve-frontember, Richard Ashcroft hangulatát idézi.

 

– A The Los Muskitosnál alapkoncepció, hogy mindig az első ötlet lesz a befutó, nem szabad ennél többet gondolkodni rajta. A szövegnél is ugyanez a metódus, minél zsigeribb és minél egyszerűbb legyen. Így találtam ki a Bad Clone énekdallamát is. Újraírtam a zeneszerkesztő programban a zenét az eredeti témák alapján, hogy jobban egybe legyen a szerkezet. A végén jött rá a gitár, amit én írtam, de az is egy első ötlet alapján – mesélte Maxim, aki szerint

 

Kábé aznap este, hogy először hallottam a dalt, már szövegkész volt, hajnali egy körül énekeltem fel, a gitár pedig másnap került rá.

 

Ami a mozgóképes megvalósítást illeti, már az első pár képkockából kiszúrja az ember, hogy ez bizony az izraeli tengerparton készült. – Már fél éve terveztünk menni Judittal Izraelbe. Én most voltam harmadik alkalommal, és nagyon kedves nekem az az ország, az emberek, ezért akartam, hogy ott készüljön hozzá klip. Végül aztán a híresebb helyeket nem is kameráztuk le, inkább csak a tengerpartot. A videó nagy része Eilaton készült, és Tel Avivban is vettünk hozzá öcsém, Borisz VHS-kamerájval. Amúgy a vágás sokkal lassabban haladt, mint maga a dal elkészítése – avatott be a klip elkészítésének hátterébe Maxim.

 

Szóval, itt az első Muskito-klip, lehet szeretgetni, meg jó sokszor hallgatni, mert elég jó kis vintage cucc lett 🙂

 

 

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland