Ilyen még Sosevolt: Bálint-napi ajándék Bálintéktól nem csak csajoknak

Pofátlanul steril hangok egy metál felől érkező énekestől, zajos gitárzene a próbateremben. Molnár Bálinték előlépnek a sötétből egy dallal, itt a Szívregény.

 

 

Vajon közel a negyvenhez, mi a fészkes fenéért szorongatjuk, gyűrjük alaktalanra még mindig a fröccsel félig teli műanyagpalackokat egy félhomályos próbaterem sarkában? Mi hajtja még az embert, hogy középkorúságában is játssza a hülye tinigyereket, miközben sokan kikoptak mellőle, mert hát karrier, család, gyerekek? Nem vagyunk már sokan, de azért elegen, akik valahogy sose mondanak le erről az életérzésről, mert nem megy. (Ugye, ugye, összeszorul a szív!) De miért? Mi az, ami itt tart még minket, lassan negyedszázada ebben a világban?

 

Ezek a kérdések cikáztak bennem, mikor régi cimborám, kedves ex-szomszédom, Molnár Bálint lehívott, hallgassam már meg pár új számukat, amit összedobtak pár haverral. Mi a szösz? – évek óta nem hallottam mocorogni őt, legutóbb, az Insane 15 éves jubileumi buliján, még 2014-ben láttam a színpadon, így már csak ezért (a pofátlan nepotizmus mellett) is tökre érdekelt, ezúttal mit pakoltak össze.

 

Aztán, mikor beléptem a próbaterembe, rájöttem, azért nem akarjuk elengedni ezt a világot, mert baromi jól érezzük magunkat. Főleg, ha egy-egy adott társaság tagjaival már múltja is van az embernek. S asszem, velük kb. mindegyikükkel akadt már ez-az. A megfejtés tehát nem annyira filozofikus, lélekturkász, mint gondolnánk. Viszont eszeveszett jó, amikor megrezeg egy hangfal membránja, csak mert belepengettünk a húrokba. Az élmény megfizethetetlen, ahogy az öröm és lelkesedés is. Hát ezért nem bírjuk elengedni ezt, nem lehet!

 

De a lényeg: Sosevolt néven Bálinték összedobtak egy zenekart – Molnár Bálint (ének), Kovács J. Dávid (basszusgitár), Horváth Balázs (gitár), Balogh Dániel (gitár) és Károlyi Zoltán (dob) felállással. Ez meg itt az első számuk, a Szívregény.

 

 

Elsőre talán kicsit perverz a magyar szöveg a tőle angol énekhez szokott füleknek, de hamar meg lehet szokni. Viszont a steril hangzás, a csinosra finomított sávok elég merészek. (Csak egy lépésre állunk a cunci-popmetáltól!) Tuti meglepődnek, akik tisztában vannak a srácok előéletével. Talán érdemes hát annyit szpojlereznem, hogy a próbateremben másképp szólnak a dalok, épp annyira torzan és mocskosan, ahogy pl. én szeretem (meg elvárnám).

 

Lehet tehát ízlelgetni a dolgot, várni a folytatást – ami már itt van a nyakunkon. Ja, és bevésni a dátumot a naptárba: március 29! Sosevolt koncert debüt a Robotban, ahol le lehet csekkolni, vajon akad-e különbség a stúdió patikamérlege és a nyers élő között. Lesz!

 

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland