7alatt – Itt a múltba tekintő, jövőbe látó zenei ajánló, ezúttal Zagartól a Shaibóig

Vasárnaponként érkezik a 7alatt, ami egy szubjektív válogatást ad, az elmúlt hét legfontosabb megjelenéseiből és ráközelít a következő hét legjobb koncertjeire.

Vasárnaptól szombatig az az idő, amit felölelünk és megpróbáljuk összeszedni az ezalatt megjelent, kedvenc újdonságainkat. A múltba merengés viszont önmagában sehová sem vezet, így a teljes balansz jegyében kiírjuk magunkból azt is, hogy hova érdemes a következő héten elmenni, és miért fog fájni a szíved, ha kihagyod.


Kezdjünk is bele az elsőbe, mert mozgalmas hetünk volt és az is jön, érkezett új Punnany-dal, indul a Nagyszínpad, mi meg ajánlunk nektek jó dolgokat inkább.


Véletlenszerű sorrendben járjuk végig a múlt hetet, amit az új Lépjünk a Holdra EP-vel kezdünk. Monoton a cím, és a srácok mintha 24 órát dolgoznának egy nap, ami lehet igaz is. Az első megjelenéseknél is volt bennük fantázia (amiről ITT és ITT is írtunk), de akkora a fejlődés, hogy azt elhinni is nehéz. Itt az EP, amit nagyon szar hétfő reggelekhez ajánlunk, hogy mindenki, mint monoton metronóm meneteljen.


Marokkóig ment a Shaibo és Miki357, hogy összehozzanak egy klipet a Sun Brought dalra, ami az első a korábbi zenekar szétválása óta. Aki szerette eddig is a Shaibo-t az szerintem nem fog csalódni, aki pedig nem annak, ez hátha bejön, a klip pedig nyugtatja az idegeket, és kiszakít ebből a britbe hajló időből. (Róluk ITT és ITT írtunk korábban.)

Shaibo – Sun Brought (Official Music Video)

https://www.facebook.com/shaibomusic/ https://www.instagram.com/shaibo.music/ Written by Zsófia Szigeti Co-Producer Péter Nyitrai Mixing and mastering by Dexter, recorded at SuperSize Recording. Music video created by Miki357 & Zsófia Sivák https://www.instagram.com/miki357 https://www.instagram.com/zsofiasivak/ Edited by Olivér Lehel Grading: Lacó Gaál Graphics: Péter Jakab Produced by Balázs Veres P LL W I 2019 www.pillowproductions.com This video was created with the support of NKA.


Na, és ha már teljesen zenbe kerültetek, akkor parancsoljatok, itt az új Zagar klip. A most mi van? a mi a f××× és még több hasonló kérdés volt a fejemben – tehát, ha te is hasonlóan érzel, ne izgulj –, de az egyik legjobban összerakott magyar klip, amit láttam kb. valaha. Ráadásul a videó nem csak úgy magában érkezett, hanem jött hozzá egy szép nagy lemez, 12 dal, szokásos Zagar-őrület.

ŽAGAR – LOST TRIBES (feat. Carmen Estevez)

video for the new Žagar album ‘Woods, Spirits & Sorcery’ dericted by Luka Kostil, produced by Kinomoto https://fanlink.to/wss (c) 2019 Zagarmusic

[[[A teljes LEMEZ ⏩ Spotify]]]


A végére pedig itt a The PontiacAre you ready now? lemeze, amelyről az első dal még nálunk premierezett. Nagyon nehéz szavakat találni, ha ezt nem hallgatod meg, akkor nem is tudod, mekkora hibát követsz el. A hogyan lehet ezerszer hallott dalokat új formában nagyon jól előadni iskolapéldája. Engem megvett, téged is meg fognak.


+1


Tőlünk szokatlanul itt egy külföldi lemez is, mert 18 dalnyi Vampire Weekend mellett, nem lehet elmenni. Father of the Bride, majdnem olyan jó, mint a fentebb felsoroltak.


Ennyit arról, ami ebben a hét napban történt most lássuk a következő hetet.


Május 8. szerda, és itt a hónap nagyon fontos. Az egyik legjobb dolog a nyárban, – tudom a május nem nyár, de én már annak számítom – hogy szabadtéri akusztikus koncertek mellé le lehet ülni egy fröccsel a haverjaiddal. A Dunán a Parlamenttel szembe ez elég jó. TRIP hajó, Kardos-Horváth Janó akusztikus koncert, és nyugalom.

Kardos-Horváth János (Kaukázus) akusztik /TRIP Terasz

TRIP Hajó • 2019.05.08.


Még mindig május nyolcadika, klasszikus zenei koncert az Instantban. Igen, Instant, brit legénybúcsúsok, drága sör, fogalmam sincs melyik terem melyik, az az Instant. Egy lengyel kortárs zongorista, zeneszerző Hania Rani és az Atreyu’s Horse néven futó iamyank projekt, ami az ő egy szál zongorás szintén komolyzenei projektje. Az Akácfa utcában ilyen is van, óriási pacsi érte.

Hania Rani (PL) ‘Esja’ album launch, Atreyu’s Horse

Instant • 2019.05.08.


Be is kuckózhatsz az Instantba, ha úgy érzed, mert egy nappal később, május 9-én csütörtökön jön egy dupla lemezbemutató. A fent említett Lépjünk a Holdra a GranCanada társaságában mutatja be a Monotont, a hip-hop, r&b formáció pedig a március legvégén megjelent debüt EP-jét – amiről mi ITT írtunk. Itt is óriási tisztelet az Instantnak, hogy a buli emberi időben kezdődik és nem délutáni matinévá változik, hogy korán érkezhessen a DJ, a 21 órás koncertkezdés a legjobb, bárhonnan mész, odaérsz.

GranCanada X Lépjünk a holdra / Dupla Lemezbemutató

Art event in Budapest, Hungary by GranCanada and 2 others on Thursday, May 9 2019 with 317 people interested and 88 people going. 13 posts in the discussion.


Beleszakad a szívem, de ki kell hagynom az A38 tetőterasz eheti kínálatát, pedig május 9-én a The nobody elses és az MNoir társaságában The Qualitons lesz, akiket ha nem is ismertél, a KEXP-s szereplés miatt biztosan belefutottál. Nagyon kevés banda van, amelyiket bárhol, de tényleg bárhol el lehet adni, mert olyan a produkció, és még kevesebb, akik ezt be is tudják bizonyítani, a The Qualitons viszont most épp ezt csinálja. A csapat legutóbbi albuma a mi tavalyi kedvenc lemezeink között is ott volt.

The Qualitons / MNoir / The nobody elses @A38

A38 • 2019.05.09.


Az igazán szomorú abban, hogy csütörtökön két ilyen koncert is van, az az, hogy a péntek pedig kimarad, ugrunk a szombatra. Május 11-én Mika Tivadar Mulatóban jótékonysági gyűjtés és buli lesz, úgyhogy szórakozzatok bátran egy jó célért a 2017-es Az év dala kiírásunkon is induló Úrfival, akik sütivel új dallal csalogatják az embereket. Tuti van valami kinőtt cuccod, selejtezd le.

Jótékonysági Ruhagyűjtés az Úrfi zenekarral

Mika Tivadar Mulató • 2019.05.11.


Szintén szombat a nap, amikor háromszor egymás után szakítják le a fejünket a Budapest Parkban. Turbo, Apey & the Pea éééééééééééééééés óriási dobpergések közepette visszatér a Subscribe. Nem emlékszem, mennyit hagytak ki a srácok, de az tuti, hogy túl sokat, és egész biztos vagyok benne, hogy óriási show-val készülnek a visszatérésre! Ha tippelnem kéne, lesznek táncoslányok, tűzijáték, cirkuszi akrobaták. Vagy nem, és csak visszahozzák a megszokott Subscribe bulit, mindenki arcon pörög, Bálint meg felmászik helyekre. Bárhogy is lesz, biztos, hogy atomvillanás várható.

Subscribe, vendég: Apey & the Pea, Turbo • Budapest Park • 2019.05.11.

null


Ezek voltak, és ezek lesznek teljesen szubjektívan, de reméljük mindenki talál olyat, ami kielégíti az igényeit. Addig is köszöntsétek fel az édesanyákat a mai napon, hallgassatok velük zenét, vigyétek el őket koncertre. Ha pedig úgy érzitek valami kimaradt, ne legyetek restek megírni nekünk kommentben, hogy biztosan tudjunk róla.


Ja, és kedden 18 órától Facebook LIVE ne feledjétek, jön a következő vlog-adásunk, ezúttal Szepesi Matyival beszélgetünk zenekaráról, a Konyháról, A dalról és a mecenatúráról. A Youtube-hoz érdemes feliratkoznotok a csatornánkra!

Fű alatt #6 – Szepesi Matyi (Konyha)

Ígéretes titánok & Konyha • 2019.05.07 – 18 óra: Facebook LIVE! 19 óra: Youtube LIVE

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence