7alatt – BÖBE és a Trillion bűvöletében

Ha vasárnap, akkor 7alatt. Itt a következő szubjektív válogatásunk az elmúlt hét legfontosabb megjelenéseiből és a következő napok legjobb koncertjeiről.

Másodjára is itt a sorozat, amiben megpróbáljuk összeszedni a vasárnaptól szombatig megjelent, kedvenc újdonságainkat. A múltba merengés viszont csak így magában sehová sem vezet, így a teljes egyensúly jegyében kiírjuk magunkból azt is, hogy hova érdemes a következő héten elmenni, és miért fog fájni a szíved, ha kihagyod.


Kezdjük egy teljesen új projekt bemutatásával, aminek a hangja viszont ismerős lesz mindenki számára. Szécsi Böbe új önálló produkciója, BÖBE néven (milyen meglepő, igaz?) szállította a Die-t, és így kell önállóan megállni egy dalnak. El sem kezdem sorolni Böbe mennyi mindent csinált korábban, mert ez az új formátum szempontjából lényegtelen. Ami számít, az az általuk szerzett rutin, amit sikerült belerakni ebbe a dalba is.


Nem ilyen első dalokhoz vagyunk szokva, teljesen profi indítás, nem hiszem, hogy véletlenül vártunk ennyit erre. Már csak az a kérdés, hogy innen hova sikerül továbblépni. Remélem, hogy nem marad meg a „csaj, aki itt-ott énekel”, hanem önálló produktumként kezeli majd mindenki, mert megérdemli.


BÖBE – Dïe (OFFICIAL AUDIO)

? Official audio of BÖBE’s debut track : “Dïe” ? Vocals and lyrics written by: Böbe Szécsi Produced by: Böbe Szécsi, William Robertson, János Kosztyu Mix & Master by: NO SILENCE STUDIOS – István Simon Lyrics video made by: Ödön Szécsi Logo made by: Csenge Szalontai ?SOCIAL: Instagram: https://www.instagram.com/bobe_sz/ Facebook: https://www.facebook.com/bobemusicofficial/ Soundcloud: https://soundcloud.com/boebe-szecsi Bandcamp: https://bobemusic.bandcamp.com E-mail: bobeszecsi@gmail.com ? STREAMING: Link to all streaming platforms: https://wmmd.lnk.to/RxzhU BÖBE 2018 © ALL RIGHTS RESERVED!

A héten kaptunk egy új albumot a magyar progresszív-rock legjobbjaitól. Nem egyszerűen fogyasztható, de aki ismeri a Special Providence eddigi munkáit, az nem lepődött meg. Ezen a lemezen minden van, kicsit olyan, mint egy bemutató füzet, de a szó igényes, jó értelmében. Ezek a zenészek tudnak mindent (is), és ezt nagyon jól esik nekik megmutatni. Ennek ellenére sem megy át a lemez indokolatlan izmozásba, hogy ki fog többet játszani, nagyon jó egységet alkot az egész. Ne rakd be takarítás mellé háttérzenének, de ülj le és hallgasd végig az albumot, megéri!


A végére pedig itt egy friss és ropogós klip, a Trillion prezentálásában. Magát a sztorit nem igazán kell megmagyarázni, ami elénk tárul képileg, az elég egyértelmű. A hölgy, akit valószínűleg a srácok a címben neveztek meg, beveti magát az éjszakába és nem a legkedvesebb énjét veszi elő.


Jó a klip és a dal is nagyon a helyén van, de hihetetlen, hogy a kettő mennyire támogatja egymást. Hallgassátok meg a számot önmagában, a lemezről és utána rakjátok be hozzá a klipes verziót. Nem vagyok nagy híve a ma már mindenhez klip kell dolgoknak, de itt egy új szintre lép az összhang, audiovizuális Kánaán.

TRILLION – Scumbag (Official Video)

TRILLION András Áron “Apey” – vocal, guitar Olivér Lee – guitar Mátyás Mohácsi – bass László Szabó – drums Facebook: https://www.facebook.com/trillionband Instagram: https://www.instagram.com/wearedreamingblack Bandcamp: https://trillionband.bandcamp.com Scumbag – Ágnes Kóbor Cast in order of appearance: Tamás Csepregi & Loki Gábor Kelemen Csilla Fodor Dániel Berger Dóra Kiss Márk Sas Tímea Tóth

Most pedig suhanjunk át a jövőhét eseményeire, mert most sem fogsz otthon maradni, hiába jön a vizsgaidőszak, valld be, este már úgysem tanulsz.


Kispénteken, vagyis 16-án csütörtökön mehetsz is az Instantba twentees és MADRAPUR koncertre (róluk itt írtunk mi is). A twentees, amely egy WWF támogatói akcióban is van az albummal, az új nagylemezét mutatja be, amit a banda frontemberével, Konival mi is rendesen kiveséztünk egy nagy interjúban. Fél kilences kezdés, nem kell átalakítani miatta a napodat, úgyhogy nem nagyon van kifogás.

Twentees + Madrapur / Budapest, Instant

Music event in Budapest, Hungary by MADRAPUR and 2 others on Thursday, May 16 2019 with 205 people interested and 39 people going. 8 posts in the discussion.

Másnap pedig a Dunán ringatózásra az A38 Hajón ajánlott, ami egészen biztos, hogy meg fog mozdulni. Most mutatja be a ZAGAR az új lemezét, amiről a múlt heti ajánlónkban mi is ódákat zengtünk, akinek pedig ez nem lenne elég az csak hallgassa meg. Más dimenzióba kerül az, aki elmegy és biztos vagyok benne, hogy a Hajó erre remek helyszín lesz.

Žagar – Lemezbemutató, Aiwa (live)

2019.05.17. • A38 Hajó

Másnap pedig egy másik helyszín az Akvárium vár, hasonló kínálattal, minimál elektronikus zenével, az ígéretek alapján pedig fényekkel és formákkal történő vizuális történetmeséléssel a mius prezentálásában, akiket az este elején, a Zságer Balázs, Genser András alkotta Changing Grey vezeti fel. Ezek a nevek pedig még az elektronikus zenéért nem rajongók számára is biztosítékot adnak, hogy senki nem fogja rosszul érezni magát, aki elmegy.

mïus x Changing Grey | Akvárium Klub

2019.05.18.

Találkozzunk valahol, ha pedig valamit kihagytunk volna a felsorolásból bátran támadjatok le vele, és ne felejtsétek kedden 18.00-kor Facebook LIVE: jön a Fű Alatt új része, ahol ezúttal Süli András a Campus Fesztivál igazgatója lesz a vendég, akivel az egyértelmű mellett, közvéleménykutatás, és zenei alternatív platformok is szóba kerültek. A YouTube-hoz érdemes feliratkoznotok a csatornánkra!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence