7alatt – A Halálmadártól a Meztelen Diplomatákig

Ha vasárnap, akkor 7alatt. Szubjektív válogatásunk a 22. hétre az elmúlt időszak fontosab megjelenéseiből és az előttünk álló napok legjobb koncertjeiből.

Bevallom, ezúttal picit csalunk, mert az új zenék is inkább megjelenéshez, koncerthez kötődnek. De parára még csak véletlenül sincs semmi ok, hiszen ezúttal is menő cuccok várnak rátok 😉


DJ Bootsie aka ifj. Solymosi Vilmos a magyar elektronika prémium kategóriája. Sok szempontból. Tört, olykor talán túl eklektikus ütemeiben annyi minden vegyül a hiphoptól a népdalok világát idéző hangulatig, hogy felsorolni se érdemes. Élvezni annál inkább. Vili mester közel fél évtized után új lemezzel érkezik, amit május 28-án mutat be élőben a Müpában. Mondanánk, a megjelenés kötelező.


Legutóbbi, In Solem Verti albumának exkluzív premierjével egyébként minket tisztelt meg még 2014 őszén – ahol a számokat ő mutatta be egyesével. Lemezei nagyjából ötévente követik egymást, amolyan korszak lezárásoknak is tekinthetők. Három éve az akkor kiadott Ég c. kislemezéről dumáltunk vele hosszabban, a Maradj még c. dalára készült klipet meg nagyon adtuk! (A Spotifyon az In Solem Vertit – rajta a nagy kedvencemmel, a Halálmadárral ITT – míg az Ég kislemezt ITT éritek el.)

DJ Bootsie – Maradj Még / Stay – Official Video 2016 HD

DJ Bootsie – Maradj Még Taken from the forthcoming EP “Ég” 2016 Ep Available – https://djbootsie.lnk.to/eg Music: Vilmos Solymosi Jr.

Hihetetlen, de igaz: húsz éves a popmetál tán legbűbájosabb nagykövete, a Fish! Ennek örömére Kovács Krisztiánék egy gigabulit tolnak majd május 31-én pénteken a Barba Negra Trackben. Hogy milyen is volt ez a két évtized, azt egyébként a május 28-i Fű alatt adásában magával Kovács mesterrel fogjuk majd kivesézni. Érdemes lesz tehát ránk kattanni >>> Kezdés: Facebook LIVE 18 óraYouTube LIVE 19 óra!


Friss hír még, hogy nemsokára kizárólag csak online, kijön a Felemás lemezük második etapja is, amely a névadóból adódóan abban lesz más, hogy öt feldolgozással érkeznek majd Binges Zsolt, Gajda Mátyás és Hámori Dávid narrálásában. A lemez első feléről egyébként legutóbb épp három hete jött ki klip a Felületes cím dalhoz, lehet szépen skubizni. Ha pedig még ennyi Fish! sem lenne elég, ITT a legutóbbi Supernemmel közös bandaháborújukról készült fotóriportunk.

FISH! – Felületes | Official Lyric Video

★ Május 31-én 20 éves jubileumi koncert a szabadtéri Barba Negrában! Ne maradj le! ★ Elővételes jegyek: http://jegy.rock1.hu/fish-20_20190531 Facebook: http://www.fb.com/events/234807614071205/ Kövesd a zenekart: http://www.instagram.com/fishzenekar http://www.fb.com/fishzenekar http://fishonline.hu Koncertszervezés / kapcsolat: Anga-Kis Miklós +36 70 398 9216 miklos.anga.kis@mmmbooking.hu ►Fotók: Révész Patrik, Bodnár Dávid, Hegyi Júlia Lili, Zsiga Pál ►Lyric Video: Császár Róbert (Tri-Angle) https://www.facebook.com/triangleprod ►Hang: Vári Gábor/Miracle Sound ★ Digitálisan is: iTunes / Apple Music: http://itunes.apple.com/hu/album/felem%C3%A1s-ep/1444122209 Spotify: http://open.spotify.com/album/5DrykCzEJeS5zF6G2lQTx5 Deezer: http://www.deezer.com/album/79510452 ZENEKAROS CUCCOK: http://btq.hu/termekkategoria/merch/fish/ FISH!: Kovács Krisztián/Gajda Mátyás/Binges Zsolt/Hámori Dávid Kiadja a Gold Record Music Kft.

Ami a koncertajánlókat illeti, a hét két napra sűrűsödik. Az első gócpont május 30. lesz. Az óbudai főtéren operáló Kobuciba érkezik majd a Magidom és a Meztelen Diplomaták. A két együttes koprodukciója baromi frappáns, mert szegről-végről mindketten a lírikus gitáruniverzumban eveznek, így a két zenekar hangulatilag remekül passzol egymáshoz. Ha most nagyon szemtelenkednék, azt mondanám, akit érdekel a gitáralapú neo-alter poprock, annak mindenképpen a Kobuciban a helye. Már csak azért kell imádkozni, hogy nehogy essen. Ha ugyanis nem fog, ennél lazább csütörtöki fröccsözgetés nem igen várható a városban.


Ha egyébként szeretnétek még többet olvasni a Magidomról, a zenekarról ITT írtunk legutóbb.

Magidom | Meztelen Diplomaták // Kobuci

Art event in Budapest, Hungary by Magidom and 2 others on Thursday, May 30 2019 with 270 people interested and 70 people going. 6 posts in the discussion.

Még mindig csütörtök és még mindig Buda, de annak ezúttal a délebbi része. Az A38 Tetőteraszán is a gitárzenéé lesz a főszerep, csak egyik kicsit keményebb hangvételben. Az ék és a Kassandra nyomja majd Hajón, s itt az esőtől tartani nem kell – egyúttal, aki csípi a kicsit feszesebb pengetéseket, vagy a virtuózabb gitártémákat, nos, alap, hogy megnézze a két zenekar koncertjét.

★ ék // A38 Tetőterasz ★ vendég: Kassandra

Music event in Budapest, Hungary by ék and 2 others on Thursday, May 30 2019 with 390 people interested and 66 people going.

Június elsején, szombaton az egyik fókusz a hiphopon lesz. A Zeg Zugban nyomja ugyanis majd egyik nagy kedvencem, Zala Kristóf, aki a Jafari formációjával egy igazi hiánypótló rapprojektben utazik. A 2018-as Az év dala kiírásunkban is induló Kristóf megannyi vargabetű után talált rá a saját ösvényére, és még nem túl nagy rapfanatikusként is azt mondhatom, abba ne hagyja ezt a dolgot. Nektek pedig mindenképp érdemes egyszer élőben is elkapni őt. Ezúttal Simon Raptorral és a SZEVI trióval közösen lép majd fel. Aki szeretne többet róla, legutóbb a F@#k the Radio c. dalát premiereztette meg nálunk.

Simon Raptor//Jafari//Szevi_LIVE_PunkTrapShow //ZegZug

Music event in Budapest, Hungary by Simon Raptor and 2 others on Saturday, June 1 2019

Még mindig a naptári nyár első napjánál maradva, szombatra van még egy remek ajánlónk, Demény Gergely a Sofa Undergroundban zenél majd. „Atyaég, ez a faszi meg mit művel a gitárjával” – ha összegezni kellene, nagyjából ez az első kérdése az embernek, ha megnézi őt élőben. Ugyan instrumentális zenéről van szó, de a virtuozitás visz mindent. Szóval, nagyon ajánljuk, mindenkinek, de főleg annak, aki bírja az egy szál gitáros elmebajt.

Demény Gergely at Sofa Underground v02

Music event by Sofa Underground Budapest on Saturday, June 1 2019

Találkozzunk valahol, ha pedig valamit kihagytunk volna a felsorolásból, bátran támadjatok le vele, és ne felejtsétek kedden 18.00-kor Facebook LIVE: jön a Fű Alatt új része, amelyben ezúttal Kovács Krisztiánnal a Fish! frontemberével beszélgetünk a zenekar 20 évéről meg egyéb vicces mellékszálakról. A YouTube-hoz érdemes feliratkoznotok a csatornánkra! Cshao!

Fű alatt #9 – Kovács Krisztián (Fish! 20)

null

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland