7alatt – Modellek és MOME-sek, itt a helyetek!

Ha vasárnap, akkor 7alatt. Válogatásunk a 23. hétre az elmúlt időszak új anyagiból és koncertjeiből. Goodbye Darjeeling, DRMRZ, Carson Coma és még jó páran.

Egyre inkább érezhető Bodó mester hiánya, ezúttal se sikerült annyira komplex hetit összepakolnunk, mint amilyen pöpeceket ő szokott. De aggodalomra semmi ok, azért mi is jókat fogunk nektek ajánlani.


S mielőtt még belevetitek magatok, fontos jeleznünk >>> Elindult a havi Spotify-listánk, ahol egyben tudjátok végigpörgetni, adott hónapban miket hallgatunk és miket csípünk nagyon >>> Érdemes hát ezt is figyelnetek, a májusiért pedig KATT ide.


A Goodbye Darjeeling épp nyakig ül első nagylemezének felvezetésében – ami várhatóan június 6-án, csütörtökön érkezik meg YouTube-ra, másnap pedig a további lejátszókra. Ennek keretében adták ki két napja a Want To Be c. dalukat is, amihez készítettek egy videoklipet is. A csapatról korábban már nem egy kritikát írtunk (ITT, ITT és ITT); s bizton állíthatjuk, ügyesen menetelnek előre. Nagyon jól áll nekik ez az érzelmesebb gitáralapú poprock.


Végighallgatva ezt új darabot, már a témaválasztás – a gyerekkoron merengés – miatt is totál nosztalgiahangulata van az egésznek. Nekem pl. egy baromi régi dal, a The Connells ’74-’75 c. elnyűhetetlen örökbecsűje villant be. Mert ugye, az is valami nagyon hasonlón mélázás. Szóval, a srácok ezúttal is beletaláltak valamibe. Például, hogy emlékeztessenek arra, milyen baromira kemény, egyúttal rémisztő, hogy idén már a 20 éves érettségi találkozómra kell pocolnom 😀 Ti meg hallgassatok sok Goodbye Darjeelinget, mert nagyon hangulatba visznek 😉

Goodbye Darjeeling – Want To Be (Official Video)

Goodbye Darjeeling on Facebook: https://www.facebook.com/goodbyedarjeeling Instagram: https://www.instagram.com/darjeelinsta/ “Want To Be” Produced and mixed by Gyuri Ligeti Mastered by Szebasztián Szabó In 2019 Music video by Adam Patzay Additional thanks to Studio Lightroom, Budapest Lyrics: I wanna be free of all this nonsense I wanna be where I’m always myself I

No, és akkor íme, Penke mesterünk jövő heti koncertajánlói. Köztük csupa-csupa nagybetűs kedvencünkkel:


Carson Coma @ Auróra (06.06.)

A Carson Coma gyakorlatilag most áll Hold körüli pályára a magyar könnyűzene világában; másfél hónappal ezelőtt debütáltak első klipjükkel, aztán kiadták az első nagylemezüket is, játszottak a Blahalouisina előtt. Szóval, szabad szemmel is jól látható összegben mernék fogadni, hogy találkozni fogunk még velük sokat. Ennek oka mondjuk az, hogy piszkosul jól hozzák a ‘60-’70-es évek beatjét, ami azért is figyelemre méltó, mert a tagoknak összesen nincs annyi éve, mint bármelyik Illés tagnak egyedül. Ennek fényében kicsit stílusidegen közegben találhatják majd magukat június 6-án, csütörtökön, amikor a Siketfajd, a Sallai Laciék Felső Tízezerje és a Kösz Vitya társaságában zúgnak fel a midi-szintik, de mivel az Aurórát támogathatjuk mindezzel, ez megbocsátható.

Felső Tízezer, Carson Coma és mégtöbb! | Auróra Támogatói Hét 4.

2019.06.06.

DRMRZ @ Toldi (06.07.)

Kedvenc magyar bedroom-producerünk, Dobos Kristóf alias DRMRZ is ott lesz a Toldiban jövő pénteken, amikor a mozi-bulihely valószínűleg a pesti alter művészek országos találkozóját szervezi. Csupa kisbetűvel kiírt esemény, szóköz helyett aláhúzás, minimalista leírás, pszichedelikus vizuál, TOLDI, lötyögés menő zenére, tubi, mi kell még? Ráadásul a Huszár Kristóf nevéhez fűződő AGAVOID kísérleti triphopja és a Stopsonic dark electropopja tényleg menő. Modellek és MOME-sek, itt a helyetek! (További DRMRZ-cuccokért meg IDE, IDE és IDE katt!!!)

□_drmrz_agavoid_stopsonic_at_toldi

2019.06.07.

Telekom Electronic Beats (06.08.)

A keményebb techno szerelmeseinek pedig a Telekom Electronic Beats hoz el egy nyárindító délutáni bulit, aminek a helyszínválasztása egészen pazar lett. Az ikonikus Hotel Budapest teraszán lehet majd ravelni San Proper, Suzanne Kraft és Yu Su szettjeire, de a legendás konferenciateremben lesz egy valódi konferencia is a Neo Budapesttel, sőt, a szervezők még egy szupertitkos többszobás projekttel is készülnek. De most komolyan, a „Körszálló” teraszán bulizhatsz! Nappal!! Technóra!!!

Telekom Electronic Beats: Hotel Budapest

2019.06.08.

Találkozzunk valahol, ha pedig valamit kihagytunk volna a felsorolásból, bátran támadjatok le vele, és ne felejtsétek kedden 18.00-kor Facebook LIVE: jön a Fű Alatt új része, amelyben ezúttal Oszkó-Jakab Natáliával, a Művészetek Völgyének igazgatójával a fesztivál ügyes-bajos dolgairól beszélgetünk. A YouTube-hoz érdemes feliratkoznotok a csatornánkra!

Fű alatt #10 – Oszkó-Jakab Natália (Művészetek Völgye)

2019.06.04 • Facebook LIVE 18 óra ||| YouTube LIVE 19 óra

(A cikk Penke Bence és Balogh Roland kooperációjának a gyümölcse)

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Ígéretes titánok