7alatt – Karaoke-s kutyáktól a fekete zuhanásig

Ha vasárnap, akkor 7alatt. Nézzük, így immár nyakig a fesztiválszezonban, mit hozott nekünk a 27. hét. Az elmúlt hét megjelenései, a következő koncertjei.

Nem is kellett a héten sokat várni, hogy valami igazán igénytelen, szörnyű, de rendkívül zseniális dolgot láthassunk.


A Doggos ugyanis elhozta a hihetetlen találó című Track 3-at „klippel” együtt. Hibátlan munka, a karaoke verzió pedig azért remek ötlet ilyenkor, mert a fesztiválok mellett a lagzik időszaka is van. Egy jól sikerült esküvőn pedig simán előkerülhet a karaoke, és hallom is, ahogy az a rokon, akit senki nem ismer igazán, a Jégből vagyok és a Szájbergyerek között elénekli a Track 3-at. A vizuális világ pedig számomra nem a karaoke-s kutyák miatt kihagyhatatlan, hanem a direkt kiemelt vízjeles stock fotók teszik megismételhetővé és mégis megismételhetetlenné. A dal hibátlan, a klip hibátlan, csak ajánlani tudom.

Doggos – Track 3 (Official Karaoke Video)

Karaoke video directed and created by Marosy Roland The song ‘Track 3’ was produced by Doggos The Doggos are: Hanzli Fanni – Vocals Éreth Szabolcs – Gitars Kárai Bence – Gitars Serfel Boglárka – Bass Keczeli Szabolcs – Drums The track was recorded, mixed and mastered by Maczkó Róbert at

A Platon Karataev háza táján most épp készülőben van egy új album, amiről most érkezett meg a címadó dal, zuhanós, zenélős klippel. Az Atoms nagylemezt október környékére várhatjuk, de a kint lévő két szám alapján nagyon várjuk már. Az Atoms úgy lett egy mély dal, hogy közben tudnék rá táncolni egy fesztiválon, a dallam pedig megragad egyből. A klipet ugyanaz a Dobos Emőke rendezte, aki az Oceans klipjét is. Így elég ismerős képi világ köszön már vissza, ami nagyon ügyesen építi már most a lemez egységét. Csak mikor lesz már október.


(Ha addig szeretnétek még többet a zenekarból, nemrég a Fű alatt egyik adásában bővebben kiveséztük őket Sallai Lacival – ha még nem lett volna meg, érdemes megnéznetek!)

Platon Karataev – Atoms (Official Music Video)

‘Atoms’ is the second single of Platon Karataev’s upcoming ‘Atoms’ LP. The song was written and performed by Gergely Balla, Sebestyén Czakó-Kuraly, Soma Bradák, László Sallai, and András Jáky as Platon Karataev. Director: Emőke Dobos Cinematography: Máté Bartha, Máté Kőrösi Editor: Emőke Dobos Color Grading: Géza Vadas Special thanks to The National Cultural Fund of Hungary.

A Periscope zenekar szombaton lepett meg minket egy új dallal, amihez elkészült az első klipjük is egyben. Ha feltetted magadnak a kérdést, hogy kik ők és miért nem ismered őket, akkor ez rá a válasz. Az első videójuk még csak most készült el, bár 2015 óta léteznek, most kezdenek körülöttük felpörögni az események, leginkább talán a – szakmai, és nem a tévés tehetségkutatóknak köszönhetően.


A Nem szól bennem egyébként azért is szerencsés választás, mert ez elkapta a zenekar populárisabb oldalát, de nagyon jól be is mutatja, mit csinálnak ők. Klasszikus pop-punk, punk-rock, grunge keverék, tehát van egy erős gitárzenei alap, egy szőke srác pedig nagyon dühösen üvölt a mikrofonba. Lehet azért mérges, mert bezárták egy fallabda pályára őket, de a dal szempontjából ez nem számít, mert nagyon jól áll nekik, amit csinálnak.

Periscope – Nem szól bennem | OFFICIAL MUSIC VIDEO

★ P E R I S C O P E a LESZ Feszten 2019-ben is! ★ Jegyek: https://bit.ly/2KTzMiP Esemény: https://www.facebook.com/events/2240934912657179/ Kövesd a bandát! https://www.facebook.com/periscopeband/ https://www.instagram.com/periscopebandofficial/ Digitálisan is elérhető a zenénk! Bandcamp: https://periscopeofficial.bandcamp.com/ iTunes: https://itunes.apple.com/hu/album/wee… Spotify/Deezer/Tidal: https://distrokid.com/hyperfollow/periscope/nem-szl-bennem Klip: Rózsa produktum: https://www.rozsaproduktum.com https://www.facebook.com/rozsaproduktum/ https://www.instagram.com/rozsaproduktum/ A felvételek a Grenma Stúdióban készültek!

Nem néztem meg az időjárást, de nagyon remélem, hogy jövő héten marad a nyár, mert végig szabadtéri programokat ajánlok nektek.


Kezdésnek egyből kedd estére egy jó Pontoon buli, The Qualitons koncert. Gyakorlatilag bármit csinálnak, én azt megírom,valamint megpróbálom megosztani mindenkivel, és ennek több oka is van. Az egyik, hogy nagyon kevés ennyire jó dolog van itthon. A másik pedig az attól való rettegés, hogy egyre többet játszanak majd külföldön (nem véletlenül másodikok az új HOTS listán) és egyre kevesebbet itthon, úgyhogy minden alkalmat meg kell ragadni, hogy lássuk őket. Tehát kedd Pontoon!

The Qualitons ~ Pontoon

Music event in Budapest, Hungary by PONTOON and The Qualitons on Tuesday, July 2 2019 with 1.4K people interested and 284 people going.

Szerdán ismét elmehetsz 0 forinttal koncertre, a TRIP hajón ingyenes Lee Olivér akusztikus koncert lesz, ahol egy szál gitárral szólalnak meg ék és Trillion dalok is, meg még ki tudja mi fog történni. Nagyon érdemes oda is elmenni.

Lee Olivér akusztik / TRIP Terasz

Music event in Budapest, Hungary by TRIP on Wednesday, July 3 2019 with 297 people interested and 46 people going.

Csütörtökön pedig visszakanyarodunk a Lánchíd lábához, ahol Barabás Lőrinc vezetésével improvizatív zenei élmény vár mindenkit. Aki volt már ilyenen, annak nem kell bemutatni, hogy a Duna partján a „bármi megtörténhet” mennyire adja a tökéletes nyári életérzést. Aki pedig még nem járt ilyesmin soha, az olvassa el az előző mondatot, hogy tudja, miért is kell elmennie.

Random Szerda Csütörtökön ~ Barabás Lőrinc

Music event in Budapest, Hungary by PONTOON and Barabás Lőrinc on Thursday, July 4 2019 with 596 people interested and 123 people going.

Mind a három koncert ingyenes, így felesleges kifogásokat keresni, ha már így mindenkinek zenél a város nyáron, akkor kár lenne kihagyni.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence