7alatt – Folk-metáltól a művész buliig

A fesztiválszezon végével visszatér a heti ajánlónk, lássuk hát, miket kell mindenképpen meghallgatnod az elmúlt egy hétből, és mire menj a következő héten.

Vagyis rögtön csalok egy kicsit, mert augusztus utolsó napjáig megyek vissza, amikor is a Jónás Vera Experiment kiadta a Fire Live Sessiont, amire majd egy év Jónás Vera megvonás után már óriási szükség volt, mert olyan régóta nem hallhattunk semmi újat tőle, én pedig mivel nagyon szeretem a munkáit, ezért mindig szomorú vagyok, ha nem kapok valamit. De most igen, így boldog vagyok. Ennyit szerettem volna mondani, meg azt, hogy hallgassátok meg a Fire-t mert, ahogy arra számítani lehetett, iszonyatosan jó, és legyetek ti is boldogok.

Vera Jónás Experiment – Fire (live session)

https://www.facebook.com/verajonasmusic/ © 2019, Launching Gagarin Records & Management Vera Jónas Experiment: Vera Jónás – vocals, guitar Bence Bécsy – guitar Dániel Szerető – bass Ábel Mihalik – drums Live mix: Márton Fenyvesi and András Bartha at Sinistra, Budapest – www.sinistra.hu Video: sinco.hu Launching Gagarin Records & Management management: Daniel Sandor dani@launchinggagarin.com booking: Eszter Chikan eszter@launchinggagarin.com press: Laura Farkas press@launchinggagarin.com

Ha Vera zenéje nem termelt volna elég endorfint a szervezetetekben, akkor ezt meg tudjuk fejelni 10 dalnyi Blahalousianával. Szeptember másodikán megkaptuk a harmadik nagylemezüket Minden rendben címmel, amivel a stílusuk a csúcsra ért. Csehországig mentek a Sono Records-ba, hogy rögzítsék a dalokat, és ha odáig kell menni, hogy egy album így szólaljon meg, akkor azt gondolom, hogy a zenészek dolga, hogy elmenjenek odáig.


Minden apróságot kipolíroztak ebből az anyagból, amit csak lehetett, gyakorlatilag hibátlanul szólal meg a Blahalousiana stílus, amit mostanra bárki felismer, aki jártas a magyar zenében. Azt hiszem ez egy időszaknak a teteje náluk, amit kihasználnak, és aztán jönnie kell valami újnak, mert meglepne, ha ezt felül tudnák múlni. Addig viszont örömködünk ennek a lemeznek. Okótber 26-án meg lemezbemutató.


Remélhetőleg az új Elefánt-lemez is hasonló érzéseket fog belőlünk kiváltani, aminek az első dala már meg is érkezett. Az Ég Veled ráadásul kapott egy elég jó – noha engem látványvilágban kicsit Take Me To Church-re emlékeztető – klipet is. Kicsit érdekes, hogy talán ez az első Elefánt dal, aminél azt érzem, hogy a zenei része erősebbre sikerült a szövegnél, de ez nem az egyik hiányossága, hanem a másik erőssége. Mindenesetre, kíváncsian várjuk a lemezt.

Elefánt – Ég veled (OFFICIAL VIDEO)

Elefánt – Ég veled Elefánt koncertek: https://www.facebook.com/pg/elefantofficial/events/ © 2019 Launching Gagarin Records & Management Kedveljetek: https://www.facebook.com/elefantofficial Kövessetek: http://instagram.com/elefantofficial Honlap: http://www.elefantofficial.com/ Webshop: http://porcelanbolt.elefantofficial.com/ Elefánt: Horváth Bence Ede Kovács Zoltán Németh Szabolcs Szendrői Csaba Tóth András A hangfelvétel a SuperSize Recording-ban készült.

Az internet nagyon furcsa hely, ahol nagyon furcsa dolgok történnek – nagyjából ez járt a fejemben, amikor a DaWhy első klipjére ráakadtam. Ha az első egy perc rituális ördögűzésén túljutunk (ami, egyébként kontextusban teljesen jól működik, csak elsőre fogsz megijedni), akkor egy nagyon érdekes zenei kavalkádot kapunk.


Folk metálként aposztrofálják magukat, a Lepény című klipjük egy kicsit klezmerre is hajaz, köszönhetően a rengeteg fúvósnak. Akiknek borsózik a hátuk a túlhangszerelt dolgoktól és igazából csak a triókat szereti, azoknak semmi esetre sem ajánlom, de ha valaki ezen felül tud emelkedni egy hihetetlen érdekes zenei kavalkádot kap. Ne ítéljetek első hallásra, különleges hangzású dologért forduljunk nyugodtan például hozzájuk.

DaWhy – Lepény

Native Folk Metal Band from Budapest https://www.dawhymusic.com/ https://www.facebook.com/DaWhyMusic/ https://www.instagram.com/dawhy_music/ Management: Júlia Horváth (+36 70 419 3413, management@dawhymusic.com) ______________________________________________ Zene/music: Bálint Virághalmy Szöveg/lyrics: Sára Dizna Kovács Sound recording: Sounday Studio, Gábor Vastag Mix, Master: László Farkas Music Video: Illés Pető Venue: Brick Box Műhelyház DaWhy Apor Veres-Székely Balázs Kókai Bálint Virághalmy Dániel Jakab Enikő Papp Gábor Ölvedi Gyula Balassa Sára Dizna Kovács Viktor Vanicsek Special thanks to: Júlia Horváth Zsolt Karácsony László Kardos Gábor Kreiszler

Buli szempontjából lássuk, mit tartogat az előttünk álló hét nap.

Szeptember 12-én, csütörtökön a Budapest Park színpadán a Fran Palermo és a Middlemist Red közös műsora. Nem tudom, hogyan tudnám jobban ajánlani a bulit, attól, hogy idén már láttam ezt a műsort a Bánkitó nagyszínpadán, de elmegyek csütörtökön is. Ha szabad hinni a fiúknak, ez lesz az utolsó ilyen esemény, tehát semmi esetre sem érdemes kihagyni!


Esetleg, ha valamiért a Budapest Park nem szimpatikus számodra, akkor sem kell otthon maradnod, a Dürer Kertben ugyanis Vad Art Kiállítás lesz, ahol a művészetek minden válfaját megtalálhatják az érdeklődők. Az Igazigaz, a Földi Vera Trió és a Roozane Blues fog játszani, mialatt az egész Dürerben kortárs művészeti produkciók, installációk, táncoktatás és sok egyéb más is megelevenedik.

Vad Art 12 (Wild Art)

2019.09.12 • Dürer Kert

Ha pedig már Dürer, akkor másnap is a Városliget mellé ajánlok látogatást, szeptember 13-án pénteken Felső Tízezer, Doggos és Garzon triumvirátus lép fel. Három koncert egy este alatt, a Dürer 041-ben, ahol egy kellemes nyárbúcsúztató megborulásra számíthat mindenki. Remélem nincs kifogás 😀

Felső Tízezer, Doggos, Garzon / Dürer Kert / 0913

2019.09.13 • Dürer 041

Mi pedig jövő héttől újra a megszokott rendben érkezünk a 7alattal, minden vasárnap az új zenéké és koncerteké a terep.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence