7alatt – Ha táncolnál részegen

Ha vasárnap, akkor heti ajánló. Nézzük mit hozott az elmúlt hét, és mit tartogat a következő. Ez alkalommal szürrealista kliptől a szabadtéri metál buliig.


A Gidnim’Rém legalább annyira szürreális klippel rukkolt elő, mint amennyire az előzmények alapján a formáció atyjától, Urbán Bencétől számíthatunk. A Flaszter galaxis sztoriját nem teljesen értem, sőt mondhatni, hogy kicsit úgy érzem magam, mintha egy nagyon durva tripet élnék át.


Maga a dal hihetetlen érdekes, míg a héten azt ecseteltem egy barátomnak, hogy mennyire nem szeretem azt, amikor valaki nem kategorizálja be a zenekarát, mert az annyira „különleges”, hogy az „lehetetlen”, addig itt valóban nem tudom, mi történik. Az egyetlen kérdésem az lenne, hogy valóban jó ötletnek tűnt, beleböfögni a dalba? (S ha nem elég a Gidnim’Rém flúgos agymenéseiből, az egyébként privátban orvosként praktizáló Bence legutóbbi akciójáról ITT írtunk részletesen!)

Gidnim’Rém – Flaszter Galaxis

A Malakiás című albumról. http://fb.com/gidnimrem Letöltés: https://gidnimrem.bandcamp.com/album/malaki-s Fényképezte és vágta: Milotai Gergő Kellékek, füst: Urbán Bence Órácc rizörvd 2019

Mayer Fanni új dala Grace N Dirt címmel érkezett meg hozzánk, ami a legjobb példa arra, hogy mi történik, ha egy sokat tapasztalt énekesnő úgy dönt, szólóban is megmutatja magát, hogy mire is képes. Az eredmény pedig profi hangszerelés, egy nagyon jól megcsinált szám a bennünk lakó kétoldalúságról.


Több dal is van abban a tarsolyban, tehát nagyon várjuk, hogy megszületik-e az első lemez és kialakul-e valami olyan hangzásvilág, amit Mayer Fannisnak lehet nevezni, mert minden potenciál megvan benne.

Fanni Mayer – Grace N Dirt (Audio)

Fanni Mayer “Grace N Dirt” Available NOW – everywhere Connect with Fanni – Facebook: https://www.facebook.com/itsfannimayer Instagram: https://www.instagram.com/itsfannimayer Fanni Mayer “Grace N Dirt” You know I have layers I’m not the type you can easily define You know I have moods and faces Different shades, flaws Grace n dirt, hah Grace

Valami olyan hangzásvilágra gondolok, mint mondjuk, a Fiúknál. Három dal után már elmondható, hogy ha nem tudnám, hogy Fiúk-dalt hallok, azt hinném, hogy Fiúk-dalt hallok 😀


2019 popzenéje a lehető legjobb értelemben, ha nem nevezné a dal nevükön az örömöt pénzért okozó hölgyeket, akkor teljesen rádió kompatibilis lenne, és még csak adót sem váltanék. A Részegen táncolnék legnagyobb hibája, hogy a héten jött ki, ami egy ennyire egyértelmű nyári bulidal esetén baj, de ezen hamar túllendülünk.

Fiúk – Részegen táncolnék (Offisöl videoklip)

Zene: Fiúk Szöveg: Bíró Bence A felvétel és az utómunka a GreenMouse Recording Studioban készült, 2019-ben. Hangmérnök: Márta István Külön köszönet Barta Dávid Nataniel barátunknak, aki több, mint 12 órán keresztül volt az operatőrünk, és elkészítette a kliphez szükséges felvételeket.

A nyár az utolsókat rúgja, de szeptember 18-án, szerdán még megéri ellátogatni a Trip Hajó teraszára, mert a Parlamenttel szemben Muzsik és Volkova fogja szórakoztatni a megjelenteket. Ezeknek a nyári programoknak lassan vége, így mindenkit buzdítok arra, hogy siessen, és használja ki ezeket a lehetőségeket!

Muzsik és Volkova / TRIP Terasz

Music event in Budapest, Hungary by TRIP and Muzsik és Volkova on Wednesday, September 18 2019 with 179 people interested.

Egy napra rá, szeptember 19-én, csütörtökön pedig maradunk kint, csak némileg nagyobb hangerőre és területre váltunk. Budapest Park Apey & The Pea jubileumi koncert. A 10 éves zenekart a Stubborn és a Shell Beach támogatja az este elején, és az biztos, hogy a környék lakói nem azon az estén fognak hosszabb csendes pihenőt tartani. Ha nem szereted a metált, akkor is érdemes elmenni, mert ennyire profi dolgot, mint amit Apey-ék csinálnak, nagyon ritkán látni a magyar színpadokon.

Apey & The Pea, vendég: Stubborn, Shell Beach – Budapest Park

2019.09.19.

A hét legvégére, pedig dobpergés, kiabálás, a hét külföldi fellépője a Carnival Youth. Ha fogalmad sincs kiről beszélek, akkor nem voltál kint a Szigeten, és nem hallottad őket, de az, hogy lett zenekarként itthon ekkora érdeklődés övezi őket, az nagyon meglepő, DE teljesen megérdemelt. Új lemezüket hozzák el, és mutatják meg nekünk, amit Brazíliában (???) vettek fel. Dürer Kert, szeptember 22, tehát Carnival Youth.

Carnival Youth – Dürer Kert

Music event in Budapest, Hungary by New Beat and 3 others on Sunday, September 22 2019 with 281 people interested and 48 people going. 7 posts in the…

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence