7alatt – Lakberendezési tippek zenére

Új hét, újabb hét alatt. Megnézzük, hogy mi történt az elmúlt héten megjelenésileg és mit tartogat a következő, buli ügyileg. Napsütéstől, metálos üvöltésig.


Érkezett egy új klip Sunshine címmel, amit nem más, mint a The Carbonfools szállított nekünk. A videó pedig az utóbbi idők egyik legérdekesebb megoldása. Óriási ötlet lakásbemutatóként végigkísérni egy sztorit, ráadásul a Filming Pécs stábja, vagy a zenekar, vagy ketten együtt, de remek érzékkel látták meg, hogy meddig mehet a lakás bemutató és hol válna idegesítővé. Nagyjából félidőben megjön ugyanis a zenekar, és őket látják el olyan feliratokkal, mint „basszusgitár oktatást vállalok”, vagy „a csávó a Belgából”.


Az utóbbi idők egyik legszórakoztatóbb klipje számomra, amit ráadásul sikerült egy olyan lemezbeharangozó dalra elkészíteni, ami miatt nagyon várom már most az új album megjelenését az év végén, úgyhogy, bátran ajánlom fogyasztásra, mind vizuális, mind audiovizuális szempontból.

THE CARBONFOOLS – Sunshine | Official Music Video

★ Lemezbemutató koncert 2020. január 23-án az A38-on!

Egyébként ne nagyon szokjunk hozzá most a sztoris klipekhez, ez ugyanis az évnek az az időszaka, amikor a nyári emlékek felidézése a cél mindenhol, tehát érkeznek a turné- és koncertvideók. Ezekkel alapvetően nincs semmi baj, sőt, abszolút kedves emlékeket tudnak előhívni az ilyen anyagok. Főleg, ha olyan igényesen csinálják meg, mint a TEJ esetében.


A 2017-es Az év dala kiírásunkon ezüst érmet szerző csapat a Himnuszra készített egy klipet, mármint a saját Himnusz című számukra, a Nemegyenlő lemezükről. Amellett, hogy egy nagyon jó bulidalról van szó, egy hangulatilag teljesen passzoló klippel, a zenekar egy korszakának is a búcsúja ez. Ezzel a videóval jelentették be ugyanis, hogy hárman távoznak a zenekarból, de a TEJ szekere ettől nem áll meg, a munka folyik tovább náluk. Mi pedig kíváncsian várjuk majd az eredményeket, addig pedig itt van fogyasztásra a Himnusz.

TEJ – Himnusz (HIVATALOS VIDEÓ)

A Tej videója arról, hogy miért érdemes állva hallgatni életről és halálról szóló zenét. Kiadja a Grungery Media Records.

Most pedig egy éles kanyarral nézzük meg, hogy hova is tudunk elmenni a jövő héten, ha egy fasza kis koncertre vágyunk.


Október 3, csütörtök az első nap, amikor megmozdul a város, és remélem, hogy sokan a Mika Tivadar Mulató felé veszik az irányt, ahol a Lépjünk a Holdra bemutatja ma megjelenő új lemezét. A fiúkkal mi is beszélgettünk a következő anyagról, de nem csak ők lesznek, hanem az Árnyéknyúl és a Third Planet is velük tart. Az alter zene szerelmeseinek nem lehet kérdés, hogy hol töltik a csütörtök estét.

Lépjünk a holdra lemezbemutató w/ Árnyéknyúl, Third Planet

2019.10.03 • Mika Tivadar Mulató


Ha sikerült kipihenni a csütörtököt, október 4 – péntek estére, akkor ismét cipőt kell húzni és elvágtatni a Dürer Kertbe, ahol visszatér a színpadra a PETOFI. Az ország egyik legígéretesebbnek tűnő metál zenekara szemmel láthatóan jól építkezett, aztán bumm, eltűnt egy évre, hogy egy tagcserével és új lemezzel térjenek vissza. A Rossz Döntések Naplója EP bemutatójára pedig a Satelles és a nemecsek is velük tart, hogy a Dürer falai szépen átizzadjanak október negyedikén.

Petofi / Satelles / Nemecsek

2019.10.04 • Dürer Kert


Ha gondolod, akár be is költözhetsz a Dürerbe, – amennyiben a biztiboyok ezt hagyják – mivel másnap, október 5-én az AZVLM kerül megrendezésre, sok-sok remek bandával. A Freakin’ Disco diszkóvágást tart, de lesz Bozo, Fat & Cute és még rengeteg különleges produkció. Szombaton tehát ez vár mindenkit a fővárosban.

AZVLM No2

2019.10.05 • Dürer Kert

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence