7alatt – Ohnody lágyságától a DLRM arconpörgéséig

Eltelt ismét egy hét, itt az új 7alatt, amiben megnézzük, hogy milyen egy jó magyar progrock album, de lágy dallamokat is szállít nekünk egy kellemes női hang.

2020 elején, ha minden igaz kapunk egy Ohnody nagylemezt, méghozzá Egy Igaz Szerelem címmel. Ha következtetéseket akarunk levonni, akkor túlnyomó többségben magyar dalokra számíthatunk, legalábbis én remélem. Nem mintha gondom lenne az angol szöveggel, de az a világ, amit Hegyi Dóri szavakkal épít fel, az rendkívül szép.


Erre példa a most klippel érkezett első szám a lemezről, az Egy Másik Életben, ami a megszokott Ohnody színvonalat hozza. Jurák Bettina gyönyörűen táncol a dalra, ami csak megerősítette bennem azt, hogy Dóri nagyon jóban van a szavakkal. Igényes popzenét nem egyszerű csinálni, de biztató, hogy van, akinek sikerül! Egyedül a váltás jöhetett volna kicsit korábban, mert akkor meglep, így viszont már vártam, hogy jöjjön, de ez legyen az egész lemez legnagyobb hibája. Amíg a januárt várjuk, addig pedig pöröghet ez a dal.

Ohnody – Egy Másik Életben – Official Music Video

Official music video from the album “Egy Igaz Szerelem” (January 2020.

Töredelmesen be kell vallanom, hogy a Turbo eddig kimaradt az életemből. Random Trip szerető emberként annyit tudtam csak róla, hogy „ja, az a prog rockos zenekar ahonnan Jávort igazából ismerni kellene”. Most viszont kaptunk egy új albumot, és mivel mindenhonnan az jött szembe, hogy ennyi kihagyás után végre itt a Turbo visszatérő magyar lemeze, belevetettem magam. És mennyire jól tettem! Egyszerűnek nem nevezhető kis zene, de hihetetlen igényességgel tálalja elénk ezt a nem túl könnyen befogadható zenét. Amikor kezdünk telelenni, enged egy kicsit pihenni, hogy aztán megint arcon csapjon.


Bocsi Turbo, hogy nem ismertelek eddig, mostantól figyelek, mert ez brutális!


A Sorbonne Sexual a hét végére megörvendeztetett minket egy dallal, a refrénekről. Nyilván nem azokról szól igazából a szám, de egy nagyon erős szervezőelem és ez egy egészen óriási ötlet szövegileg.


A zenekar egyébként nagyon régóta a magyar alter szcéna második vonalának – és mielőtt bárki megsértődne, ez nem minőségi, pusztán népszerűségi szinten mérve-az egyik legmeghatározóbb szereplője. Igazán megérdemelnék a felfelé nyitást, lehet, hogy pont ez a dal hozza majd meg az áttörést. Ki tudja, mindenki döntse el magának, hogy így lesz-e, miután meghallgatta:

Sorbonne Sexual – Boldog az ( official music video )

KÖVETKEZŐ KONCERT: NOVEMBER 28. MIKA TIVADAR MULATÓ Sorbonne Sexual – Boldog az ( official music video ) Zene: Karádi Gergő, Vitányi Dávid, Imhof Bálint, Dörögdi Dávid Szöveg: Karádi Gergő Felvételvezető és zenei producer: Egyedi Péter Technikai Support: Sólyomi Balázs Keverés: Egyedi Péter Mastering: Szabó Szebasztián Rendezte: Regős Ábel Operatőr: Papp Tamás Vágó: Regős Ábel Animáció projekt koordinátor és tervező: Kapitány Dóri Animáció: Iszák Dani Pál Dorka Pesti Xavér Kapitány Dóri Keresztes Cintia Nagy Enikő Percze Dani Kovács Rebeka Tordai Dávid Coloring: Papp Tamás Stylist: Gór Annamária Smink: Domonkos Eszter Külön Köszönet: 30Y.

Most pedig fussunk is át a koncertekre, nézzük meg, hogy mit lehet a héten csinálni ha valaki magyar underground zenei arc.


Hát például lehet, elkezdeni keddre beiktatni egy pénteket, hiszen október 23. most szerda, amikor is lehet pihenni, ami kellene is fog, mivel egy nappal korábban, október 22-én kedden a DLRM negyedik szülinapján az Akváriumban lehet mulatni.


A 2016-os Az év dala kiírásunkat is megnyerő csapat négy éve alatt nagyon sok minden változott zeneileg, az emberekben, de egy dolog megmaradt, az, hogy az ő bulijaikat ki kell pihenni másnap. Őrületre lehet számítani, főleg úgy, hogy a tavalyi Az év dalánkon ezüstérmes The California Nightmares lesz a nyitó produkció. Kedden teljes arconpörgés várható tehát, ott találkozunk!!!

DLRM Szülinap @Akvárium // Vendég: The California Nightmares

Music event in Budapest, Hungary by DLRM and 2 others on Tuesday, October 22 2019 with 504 people interested and 166 people going.

Kedd után egy pihenő és egy újabb munkával töltött nap végén ideje ellátogatni egy újabb koncertre. Vagyis kettőre. Csütörtök este az Úri Muri pincéjében bemutatkozik a Magnetifique produkció, ami a Nunki Bay Starshipből ismert Tóth Dorothy és a Csaknekedkislányból ismert Konsiczky Dávid közös formációja. Fogalmam sincs, mire lehet számítani, hiszen ez az első megjelenésük, de bízom bennük annyira, hogy ki merem jelenteni, valami nagyon jó történik majd csütörtökön. Ráadásul, a biztosan nagyon jó Sophie Hard is jelen lesz, tehát nem igazán van mitől tartani, október 24-én az Úri Muriba kell menni!

Magnetifique debut party ★ Sophie Hard ★ Úri Muri pince

Úri Muri • 2019.10.24.

Szombaton mutatja be a Blahalousiana az év egyik legjobb albumát. A Minden Rendbenért Csehországig mentek, de teljesen megérte a végeredményt hallva. Az Akváriumban pedig megmutatják, hogy élőben hogy is néz ki a koncertműsor az új dalokkal. Az estét a Goodbye Darjeeling nyitja, érdemes már rájuk is odaérni!

Blahalouisiana “Minden rendben” lemezbemutató // Akvárium

Music event in Budapest, Hungary by Blahalouisiana and 3 others on Saturday, October 26 2019 with 2K people interested and 559 people going. 18 posts in…

Ezek az események tehát, amiket ez a hét tartogat nekünk, hallgassatok zenét, járjatok sokat koncertre!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence