7alatt – Most tele csalásokkal

Itt egy újabb hét, itt egy újabb 7alatt. Most bejárjuk a skála két végét, megnézzük milyen egy gyönyörű dal, és azt is, mit csinálnak csúnyára festett zenészek.


Amikor kitaláltuk, hogy hetente jelentkezünk egy összefoglalóval nem titok, hogy a fő küldetés az volt, hogy hallgassatok minden egyes héten király zenéket és járjatok jó koncertekre. Emiatt kikötöttük, hogy csak olyan zene jöhet, ami az előtte lévő hét napban jött ki, mivel minden héten lehet találni olyan új zenét, amit érdemes meghallgatni. De mire valók a szabályok, ha nem arra, hogy megszegjük őket?


Az ok pedig, amiért visszanyúlok 2 héttel ezelőtti dalokhoz – ez egyébként az internet korában gyakorlatilag már retro – nem az, hogy nem találtam a múlt hétről jókat, de vérezne a szívem, ha ezek a dalok kimaradnának. Nézzük tehát, hogy milyen dalokat hagytunk ki legutóbb.


Ott van például az új twentees klip a Legyen képlet, ami a Balkon nagylemezük – amiről mi is kifaggattuk anno az énekesüket – utóhangja. Nem akarom lelőni a poént, de az adott emberünk (Fehér András) három igazán csinos hölggyel is szerencsét próbálhat a klipben. (László Panna, Stekovics Anna, Szilágyi Anna)


Az, hogy mire is megy ezzel azt nem árulom el, tessék megnézni a klipet és hallgatni hozzá a dalt, mert mind a kettő igencsak megérdemli.

twentees – Legyen képlet | VIDEOKLIP

Legyen képlet – a twentees harmadik, Balkon c. nagylemezéről. Hallgasd meg a téma további kifejtéseit YouTube-on: https://youtu.be/mAtiNZPwwLI?t=189 vagy Spotin: https://spoti.fi/2B17ewG Köszönjük a klipet készítő csapatnak, hogy úgy végeztek szuper munkát, hogy a zenekar meg sem jelent a forgatáson!

BÖBE  vagyis Szécsi Böbe szólóprodukciója nálunk is előkerült már, most pedig megmutatta a világnak a Lovesick című dalát, klippel együtt és milyen jól tette. Böbe hangját régóta imádjuk, de ezzel a produceri munkával most teljesen új oldaláról látjuk.


Mongoose produceri ténykedése Böbe legjobb oldalát hozta ki, ezzel az igen művészi, vizuális támogatással pedig még jobb lett a produktum.


Ráadásul elég ritka, hogy valaki jól énekel és mellé még jó szövegeket is ír, de Böbe, a tesójával Sacival együtt, ezt a feladatot is megugrotta, egy szerelemes dal, aminek még értelme is van. Szinte hihetetlen, de nem dicsérem tovább, tessék bátran meghallgatni.

BÖBE – Lovesïck (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

Official music video to BÖBE’s “Lovesïck” 💜 Subscribe to my youtube channel 💜 THE MUSIC // Song: Böbe Szécsi Lyrics: Böbe Szécsi, Saci Szécsi Production: Peter Koczak aka. Mongoose (soundcloud.com/mongoose) Mix and Master: Péter Koczak THE VIDEO // Directed by Aron Lodi DP: Marcell Lobenwein 1st AC: Attila Agoston Gaffer: Marton Kis Makeup: Aliz Biro Prod.

A dögös funk zenénél kevés jobb van, viszont valamiért itthon nem vert úgy igazán gyökeret, vannak nagyon jó zenekarok, de sose került igazán előtérbe. De hátha majd a Mayfly hoz változást, akiknek most érkezett meg a második daluk, Funky Business címmel.


Amikor a You May Fly debütált nálunk, arról beszéltek a srácok, hogy egészen más lesz az utána érkező “B oldal”, amit be is tartottak. A poposabb ütemeket követve most kaptunk egy igazán mocsok hangzást, egy jó húzós dalt.


Kicsit olyan mintha a régi 70-es évekbeli funkot újrahangszerelték volna, modernizálták kicsit, de nem estek át a funk-rock, RHCP vonalba, amit szintén mindenki imád, de ez így még érdekesebb. Tehát tessék Mayfly-t hallgatni, és remélhetőleg ők meghálálják azzal, hogy egy igazi funk zenekart hoznak nekünk Magyarországra.

MAYFLY – Funky Business (Official Audio)

WELCOME TO THE FUNKY BUSINESS https://distrokid.com/hyperfollow/mayfly/funky-business Recorded in Miracle Sound Studio, Hungary. Special thanks to Norbert Soti for recording and Szebasztian Szabo for mixing. FOLLOW MAYFLY FACEBOOK /// https://www.facebook.com/mayflyfunk/ INSTAGRAM /// https://www.instagram.com/mayflyfunk/ LYRICS Wonder why you movin’, I said hey what u doin’, You said i don’t know, but i don’t care, Stop me if you dare or can.

A héten buli szempontjából mindenki tudja, mire lehet számítani, érkeznek a halloweeni bulik, amikor zenekarok beöltözve adnak koncerteket.


Mindenki eldöntheti saját értékítélete szerint, hogy ez jó vagy nem, alapvetően én nem értem az utálatot, ami körüllengi, szerintem néha kifejezetten szórakoztató tud lenni egy jó jelmez.


Itthon pedig az extravagáns megjelenésért, bármilyen fura dologba csatlakozásért, egyértelmű, hogy hol kell először kopogni.


Bohemian Betyars


Nem tudom, hogy jók-e az emlékeim, de szerintem ők kezdték el a halloweeni beöltözős koncerteket, és október 31-én folytatják a hagyományt. Általában az ő jelmezeik annyira jók, hogy van egy pár évvel ezelőtti képük fent, (bocsi, most nem keresem elő) ahol továbbra sem tudom biztosan, hogy ki-kicsoda. Ha valaki meg akarja nekem oldani a rejtélyt, szóljon nyugodtan. Koncert terén pedig természetesen Bohemian őrületre lehet számítani, nem szokott a hangulatra panasz lenni, most ráadásul az orosz Hatters melegít előttük. Tehát 31-én Akvárium Nagy Hall.

Bohemian Betyars Halloween – Akvárium 1031 / Vendég: The Hatters

Music event in Budapest, Hungary by Bohemian Betyars and 2 others on Thursday, October 31 2019 with 1.8K people interested and 522 people going.

Ugyanez a tematika folytatódik november elsején, pontosan ugyanott, a Fran Palermo Funeral Band (jelentsen ez bármit is) játszik az Akváriumban. Nem tudom, mire lehet számítani, de ha már egy plusz fantázianevet is kapott a dolog, akkor gyanítom, hogy valami egészen különleges produkció készül.

The Fran Palermo Funeral Band * Special Guest: Baasch (PL)

Music event in Budapest, Hungary by Fran Palermo and 2 others on Friday, November 1 2019 with 1.8K people interested and 321 people going. 11 posts in…

Aki pedig 31-én nem vágyik a Bohemian koncertre, vagy utána levezetne, az este nyolctól hajnal ötig megteheti az Ambient-ben (ahol egyébként elsején a Fran Palermo after is lesz) Korai Electric Ambient, Aurafood és Óperentzia dj set is lesz, tehát az elektronikus zene kedvelőinek is tartogat ez a hét csemegét.

Korai Electric Ambient + Óperentzia (dj set) & Aurafood

Dance event in Budapest, Hungary by Ambient and 2 others on Thursday, October 31 2019 with 1.4K people interested and 87 people going.

Ez tehát a jövőheti koncert ajánlat kedd este pedig csekkoljátok az új Fű Alatt részt, ezúttal Áron Andris Apey-vel jövünk.

Addig pedig hallgassatok sok jó zenét, és járjatok koncertekre!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence