7alatt – A legtöbb koncertajánló a koncertajánlók történelmében. Vagy valaha!

A hét a Middlemist Red és a Szabó Benedek és a Galaxisok kombó bűvöletében telt. És jön még 36 fasza koncert is. Ez a friss 7alatt: csak jókat hallgassatok!

Egész kényelmes életet éltünk a múlt héten, ami az újdonságokat illeti. Érkezett hozzánk két olyan újdonság, ami valószínűleg, meghatározza majd a következő fél évünket. Miért? Lássuk.


Hétfőn megkaptuk szép klipbe csomagolva az új Middlemist Red-album második kis kockáját, a Blue Moon-t. A klipet Lippai Balázs rendezővel közösen annyira sikerült elkapnia a srácoknak, hogy ha csak a színeket nézem a zene és zenészek arcai nélkül, akkor is tudom, hogy ez egy MMR video.


Mostanra teljesen sikerült belőniük, hogy mi is a Middlemist Red siker receptje: egyre markánsabb karakter mellett rendszeresen vágják kukába az összes prekoncepciónkat. Zeneileg ez a szám talán nem hozott akkora váltást, mint a harmadik lemezük, de mindenképpen elindult valami, és ki tudja, hol van még a vége.


Az biztos, hogy ez egy szimpatikus irány, egy sokkal táncolhatóbb, sokkal groove központú dalt kaptunk, most tőlük, úgyhogy lehet ha nem figyelek a végén egy diszkólemezt hoznak ki, ez pedig a ballada volt róla. Az igazi meglepetés az lenne benne, hogy senkit sem lepne meg. (A zenekar ötéves évfordulóján erről beszélgettünk velük!)

Middlemist Red – Blue Moon (Official Music Video)

‘Blue Moon’ second single released of Middlemist Red’s upcoming, 3rd studio album. Check out live 7th November, Akvárium Klub: http://bit.ly/mmrpktic Out on streaming platforms soon!

Kaptunk egy új Szabó Benedek és a Galaxisok klipet is, ami pedig a Cím nélküli ötödik lemez előfutára. A dal a Szép volt fiúk címet kapta, és ugye ez egy kedves elismerés nyilvánítás, mindenkinek, aki jól teljesített már bármilyen versenyen, és első lett. Egy abszolút vidám dolog lenne tehát szó, pozitív lecsengéssel a végén. Na jó, ez nyilván nem ilyen egyszerű, egy magyar alternatív zenekarról van szó, nem fognak holmi vidám dalokkal előállni.


A dal leghangsúlyosabb része azonban a dögöljetek meg! felkiáltás, amivel Benedek elküld mindenkit, aki jobb bármiben is nála, oda ahová érzi, hogy mennie kellene. Nagyjából olyan ez a szám, mintha sok millió magyar ember azokhoz a rendkívül tehetséges sportolókhoz szólna, akik sok-sok pénzért óriási stadionokban szórakoztatják a népet, megadva a kenyér mellé a cirkuszt.


Közben a kérdés az: milyen sok rétege lehet egy 30-as kiégésről szóló dalnak? Mindenesetre ezt a számot már több koncerten is hallottam korábban, kifejezetten fülbemászó, slágergyanú az új lemezről, nem véletlenül ez érkezett meg Single formájában elsőként. A klip rendezésért egyébként Nagy Balázs és Szabó Benedek közösen felelnek, nem árulom el, hogy mi történik benne, de Benedek nagyon sok mindent művel a Blikk pedig így hozná le, ha írna ilyenekről:

Ledobta ruháit az ismert magyar énekes legújabb klipjében!


Na ezután már tuti megnézitek, parancsoljatok!


Update: azóta kijött az album borítója is, ami talán a legjobb magyar albumborító, amit valaha láttam!

Szabó Benedek és a Galaxisok – Szép volt

Album: Cím nélküli ötödik lemez (2020) Rendezte: Nagy Balázs és Szabó Benedek Operatőr, vágó: Nagy Balázs http://rotera.hu/ Csak egy pillanatra engedtem el a kormányt, és a többiek máris elhúztak mellettem. Csak egy századmásodpercre hagytam el magam, és mindenki menőbb és szebb és vékonyabb lett, és nem tudom, mi van.

Koncertajánlókkal pedig most külön nem szedtünk össze, szerdától ugyanis minden a Budapest Showcase Hub, azaz BUSH körül forog. Álljanak hát itt inkább itt az ajánlóink linkjei, ahol régiókra lebontva írtunk a legjobb bandákról!


• Orosz-ukrán-lengyel ajánlónk
• Baltikumi ajánlónk
• Idén az osztrák piaci kilátásokról is szó lesz. A mica – music austria vezetőjét, Franz Hergovichot kérdeztük a lehetőségekről.
• Itt Gegével beszélgettünk a skeemers várható fellépéséről meg sok minden másról.
• Itt pedig Áron Andris „Apey”-val dumáltunk a showcaseről, a metálról és többek között a tisztelet fontosságáról.


A BUSH-ról a Fű alattban is beszélgettünk a rendezvény két szervezőjével, Horváth Renátóval és Somló Danival:

Fű alatt #18 – Horváth Renátó + Somló Dani = BUSH

Az Ígéretes titánok underground zenei kibeszélője © Balogh Roland műsorvezető vendégei: Horváth Renátó és Somló Dani Videó, vágás, utómunka: Balsay Dorina Intro * Kijube – Storm Zene: Garamvölgyi Zsolt Dobok, keverés, animáció: Sándorfi Viktor Műsorlogó: Rádai Péter Vendégelőadó: Perfect Son – It’s For Life [https://youtu.be/uid_SW8XSzg] Honlap: http://igeretestitanok.hu Facebook: https://fb.com/igeretestitanok Instagram: https://instagram.com/promising_titans

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence