7alatt – Egyszer egy az egy

Megint eltelt egy hét, mi pedig megnézzük, hogy mi történt ezalatt, és mit várunk a következő hét naptól. Itt egy újabb 7alatt, trash-től a gyönyörű soulig.


Mozgalmas hetünk volt, ezért most minden bevezetés nélkül, csak belevágunk. Vasárnap el is indult az új zenék listája, az Idegen kidobta a Csak a Szépre EP első dalát azonos címmel.  


Az EP-t azóta már be is mutatták élőben, a teljes megjelenésig még várni kell, de ha követi a címadó dal vonalát, akkor meglepően könnyen befogadható, már-már rádióbarát Idegen kislmezet kapunk. Jó azért a dal több, mint négy és fél perc. Jó azért ebben a dalban több strukturális érdekesség van, mint egy Wellhello lemezen. (Van egyáltalán olyan?)


Tehát végül sikerült magamat lebeszélni, arról, hogy pop dalok körébe bekerüljön az új IDI dal, ráadásul a képi világ sem ezt támasztja alá, ami egy nagyon erősen kézben tartott koncepció, mert a rendező az operatőr és az énekes frontember neve vagy kísértetiesen hasonló, vagy ugyanarról a Kunics Olivérről van szó.


Lényeg a lényeg a dal és a klip is nagyon rendben van, mi pedig nagyon várjuk a lemez többi részét.

IDEGEN – Csak a Szépre (Official Music Video)

NOVEMBER 22. – BUDAPEST – MIKA – EP BEMUTATÓ jegy link: https://tixa.hu/idegen_mika_20191122 IDEGEN – Csak a Szépre Csak a Szépre EP – 2019 Rendező és operatőr – Kunics Olivér Női szereplő – Ruszkai Szonja Férfi szereplő – Gárdai Péter Smink – Tímár Sára A klipet készítette: C19 Külön köszönet: Nagyatád Város Önkormányzata Jurányi Ház – Szirtes Attila – Mastering: Szabó Szebasztián Felvétel: Sóti Norbert, Szabó Szebasztián Producer és keverés: Lázár Domokos Szöveg és Artwork: Kunics Olivér Zene: IDEGEN A felvételek 2019 őszén készültek a Miracle Sound stúdióban, Szegeden.

Az IDI-nél egy nagyon erős zenei irány mellé egy még erősebb szövegi koncepció csatlakozik, ez pedig a következő előadó szintén erős ismérve. A szövegeik azok, amik mindenkit megfognak és meg is tartanak.


Ez a zenekar pedig szerdán kidobta a legújabb eposzát, amit egy élő legendának ajánlottak. Vannak emberek, akik megérdemlik, hogy már életükben is dalok szóljanak róla, a Ricsárdgír pedig úgy gondolta, hogy Szintis Laci is ebbe a sorba tartozik. Mennyire jól tették, hogy így gondolták, és ezzel harangozzák be a készülő új lemezüket.


A dal maga a tökély, a klip pedig csak azért nem telitalálat, mert egy Lexike és Anettka cameo legalább annyira hiányzik belőle, mint a mai műsorkínálatból a Budapest TV.


Ettől többet erről a számról tényleg nem lehet mondani, esetleg annyit, hogy nagyon remélem, hogy a koncertre ennek egy lanttal eljátszott verziója kerül be, Summáját írom Szintis Lacinak címmel. Azt hiszem, ennyire lenne szükségem már csak a boldogságomhoz.

Ricsárdgír – SzintisLaci

A SzintisLacit a Rise of the Koala című harmadik lemezünkön találhatod meg. Január 4-én az Akváriumban lesz a lemezbemutató koncertünk, gyertek ha van kedvetek. Köszönjük szépen a Budapest TV-nek a felvételt!

Nehéz a Ricsárdgír után visszakomolyodni, de kár lenne elviccelni a Flamingos-t, ami a legújabb Babé Sila dal, és a legjobb vasárnapi zene, amit el tudsz képzelni. Kellemes, chill dal, tökéletes soul, r&b keverék, és a legjobb dolog is megvan benne, ami egy magyar zenével történhet. Ötletem sincs, hogy magyar.


Barbi hangjáért régóta odavan mindenki, kétlaki életet él Berlin és Budapest között, nemrég pedig még Noah Slee-vel is csinálhatott egy dalt. Ez még ugyan nem az, de ezen is külföldi a produceri munka, ami Barbi kozmopolita életével együtt eléggé rányomta a névjegyét a dalra. Azt az egyet sajnálom csak, hogy nem tudjuk az ilyen embereket itthon tartani. Egyik szemem sír a másik nevet, de ettől függetlenül óriási drukkolás, hogy sikerüljön sokfelé elvinni a világban ezt a zenét és a tehetséget.


Küldjük az energiát, amit a Ricsárdgír klip kapcsán kaptunk a Budapest TV stúdióból. Tuti maradt még ott beragadt energia az egykori látóktól Ricsárdgír légyszi küldjetek Babé Silának belőle.


+1


Új dalokkal szoktunk foglalkozni a 7alattban, de most a Mayberian Sansküllöts kedvéért egy kis kivételt teszek. A Magic Brown Sheets már ismerős a Neverending Sorry lemezről, de most készült hozzá egy vizuális csoda is. Az elkövető az Unreal után ismét Pajor Kristóf, aki a zenekarral közösen hihetetlent alkotott már megint. Nincs értelme beszélni róla, úgyhogy tessék:

Mayberian Sanskülotts – Magic Brown Sheets | Official Music Video

Rendező: Pajor Kristóf Operatőr: Székelyhidi Márk Koreográfus: Kovács Domokos Szereplők: Bartos Ágnes, Bora Levente, Cortes Sebastian, Csordás János, Csordás Jánosné, Csordás Márton, Fülöp Dániel, Kapitány Gábor, Kapitány Gáborné, Korándi Dávid, L.

Nyergeljünk át a koncertek világába, ami a klubszezon zárásához közeledve eléggé jól alakul, sokan akarják az évből hátralévő időt még megnyomni.


Keddre rögtön három programot ajánlok, ami nem is féltétlen a most keddnek, hanem a programsorozatoknak szól, de azért persze erős a 26-i felhozatal is.


Minden kedden Random Trip, ezt talán be sem kell senkinek mutatni, több, mint 10 év munkája van ebben a projektben, ami szerintem az egyik, ha nem A legjobb kezdeményezés.


Myra Monoka, Lóci, Fluor és Deego kerül most kedden a frontvonalba, úgyhogy menjetek kedden az Instantba, és nézzétek meg, mit művelnek.

Random Trip X Fluor, Lóci, Myra, Deego – Instant

null

Kedden akár egy Fluor túrát is csinálhattok, a Random Trip előtt az Akváriumban fog Szepesi Matyival beszélgetni, a Rímek Párban sorozat második vendégeként. Ha pedig együtt mentek át az Instantba a taxiköltséget szétdobhatjátok, tiszta haszon mindenhova menni.

Rímek párban – vendég: Fluor (Wellhello) / Akvárium

Music event in Budapest, Hungary by Konyha and 2 others on Tuesday, November 26 2019 with 130 people interested and 25 people going.

Még mindig kedd, a bőség zavara pedig az A38 és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös estjével lesz teljes. Szintén egy minden kedden jelentkező sorozat, irodalom és zene találkozása, van belőle olyan, ami a feltörekvőknek ad helyet, most viszont egy elég rutinos szereplőt kap a fedélzet, Lackfi János személyében.

PIM az A38 Hajón: Kortársak zenei kísérettel – Lackfi János

Literature event in Budapest, Hungary by A38 Hajó and 2 others on Tuesday, November 26 2019 with 416 people interested and 51 people going.

Végre eltávolodhatunk a hét második napjától, csütörtökön az Úri Muri pincébe küldenélek titeket Muzsik és Volkova koncertre, akik – ha lehet hinni az esemény leírásának – a készülő anyagukról is hoznak néhány újdonságot. Dekadens dalok a mélyből 28-án tehát.

Muzsik és Volkova | Dekadens dalok az Úri Muri pincéjében

Art event in Budapest, Hungary by Muzsik és Volkova and Úri Muri on Thursday, November 28 2019 with 186 people interested.

A végére pedig egy szülinapi zsúrt ajánlok, 30-án az Akvárium Klub Kis Halljában tartja a Carson Coma, az elsőt. Nem gyakori, hogy egy év alatt már rögtön Akvárium szintre jusson egy zenekar, ráadásul, ha igazak a pletykák nagyon fogynak a jegyek, belátható távon belülre került a teltház. Tehát nézzétek meg, ahogy a Carson Coma összegzi az elmúlt egy évét, amibe egyébként beletartozik egy klip is, ami most pénteken jelent meg.

A Carson Coma első születésnapi zsúrja – Akvárium Klub

Music event in Budapest, Hungary by Carson Coma and 2 others on Saturday, November 30 2019 with 1.4K people interested and 326 people going. 14 posts in…

Ez tehát a következő 7 nap koncert ügyileg, mindenki találja meg a számára megfelelőt, keresgéljen még másik után, de mindenképp használjátok ki ezt a kis időt az év végi sürgés előtt!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence