7alatt – Egy intro, ami megmutatja, hogy rúgjuk be az ajtót a karantén után

Vibráló feszültség, hanyag elegancia, szociódiszkó és színek, színek, színek! Már egyértelműen túl vagyunk a holtponton, miközben jönnek a jobbnál jobb zenék!


Na végre, baszkikám! Így kéne, valahogy. Elsőre ez villant át az agyamon, amikor meghallgattam/megnéztem a Run Over Dogs legújabb dalát/klipjét. A G0t W0rse igazi libabőr. A hangulat meg a hangzás is, no, és nem utolsósorban, a mögöttes (vélt vagy valós?) jelentéstartam, különösen eme vészterhes időben. Az egész olyan, mint egy baromi jól eltalált intro, ami felvezet a karantén végére. Pontosabban, a lassan kibontakozó gitár szépen elvisz addig a pontig, amikor végre majd rárúghatjuk a világra a qrva nagy szabadságot. Ennél jobb előjátékra nincs is szükség. Én tuti erre szeretnék majd robbanni, ha ennek az egésznek vége lesz. (A klipet Nagy Balázs operatőrködése mellett Nóvé Soma és Erhardt Domonkos rendezte. A dal Gál Máté keze munkáját dícséri és a RHEM Studióban készült.)

Run Over Dogs – G0t W0rse / All G0ne

G0t W0rse / All G0ne recorded, mixed and mastered by Máté Gál at RHEM Studio. Director: Soma Nóvé & Domonkos Erhardt DOP: Balázs Nagy Producer: Róbert Stalma…

Ha a felgyülemlő feszültségre szeretnétek rálazulni, akkor ezúttal egyértelműen Dzsúdló (aka Juhász Marci) az emberetek, legalábbis mi őt ajánljuk a héten. A Fotofóbia c. lemezét nagyon érdemes végigpörgetni. Dallamos trap/hiphop, pont olyan adagban, hogy még nem kell beforgatnod magad szövegértelmezés közben. A 2:14 és 3:52 között mozgó számok egy év lenyomatai így szépen egy csokorban, s még ha picit össze-összemosódik egy-két ütem, jelen helyzetben akkor is kevés jobb levezetőt lehet elképzelni. Dzsúdló ügyesen lavírozik a tömegpop és a rétegműfaj között, bizonyítva, hogy ilyesmit magyar nyelven is lehet ízlésesen művelni. A lemezindító Nyugi c. számot külön kiemelném, karantén-depresszió ellen kiváló gyógyszer. (A Supermanagement gondozásában megjelent videót Schmidt Gergő Tembo masterelése/producerkedése mellett Somogyvári Dániel és Kollár Dénes készítette.)

FOTOFÓBIA – YouTube

null

Ennél frissebbek nem igen lehetünk: a Shakin’ ma reggel pattintotta ki a Be Gentle című lemezének nyitódalára, a Hollyra készült klipjét. Látomásos kerti hangulat meztelen rohanó lábakkal, visszafelé pergő képkockák – „tünci-bünci” Lynch-vizuál. A dal, de a lemez is annyira két arcú, mint a Holly refrénje: kifinomult Dr. Jekyll és nyers Mr. Hide témák egy egész albumon át. Szóval, ha a klipet megnéztétek, a lemezen is érdemes végigmennetek, a legjobb értelemben vett őrült zene! (A számot a zenekar dobosa, Illy Tamás felügyeletével rögzítették, a klip pedig Villangó Verus frontasszony, valamint Szita János és Burillák B. Marcell közreműködésével készült.)

Shakin’ – Holly

‘Holly’ is the opening track on our debut album, ‘Be Gentle!’. FOLLOW https://facebook.com/shakinofficial https://instagram.com/shakinofficial LISTEN https:/…

Elegáns, sikkes színkavalkád, 3D-s cukormázzal, amibe olykor legszívesebben beleharapnánk: tömören így tudnám összefoglalni Szigeti Zsófi új, Solére művésznéven kiadott klipjét. A Köztünk Liliom vintidzs képei lágy szövetként simulnak a zene finom vibrálására. Mondanám, ilyen egy jó imidzsklip! Igazából semmibe sem lehet belekötni, ám annál könnyebben el lehet veszni a fantáziával keveredő sejtelmes látványvilágba. Az egész olyan, mintha egy divathétre készült promóvideót néznénk. Erős kezdés, várjuk a folytatást. (A klipet az ASPIK TEARS csapata jegyzi.) Zsófival egyébként tavaly május végén készítettünk egy nagyobb lélegzetvételű interjút, amit ide kattintva olvashattok!

Solére – KÖZTÜNK LILIOM (Official Music Video)

Stream on Spotify: https://cutt.ly/itKjswb Follow me: Instagram: https://www.instagram.com/she.is.solere/ Facebook: https://www.facebook.com/she.is.solere/ w…

Ha házi szociódiszkóba vágynátok, akkor a Mary PopKids új dalára/klipjére érdemes rákattannotok! A most tízéves csapat The Carnival c. dala egyértelmű indikátor az ágyon táncoláshoz, jó kis családi párnacsatákhoz. A szám egyébként a zenekar új, az év végére átütemezett nagylemezének első fecskéje. Tessenek nagyon szeretgetni, mert mást nem is igen lehet vele tenni!

Mary PopKids – The Carnival

Music video of Mary PopKids performing `The Carnival` of their upcoming LP, coming late 2020. PopKids Entertainment © credits: directed by: Emil Goodman musi…

Ezek voltak az újdonságok erre a hétre! Használjátok ki az időt, hallgassatok sok-sok zenét, és persze, továbbra is vigyázzatok magatokra!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland