7alatt – Zen és osztálykirándulós montázs

Tudjátok, amint elmúlik egy hét, mi megnézzük, hogy milyen zenék érkeztek hozzánk ezalatt. Nincs ez másképp most sem, lássuk mit hoztak nekünk az elmúlt napok.


Rögtön a hét legelején kaptunk egy új We Plants Are Happy Plants dalt, ami négypercnyi kiszakadást jelent. Elektronikus utazás, ami ha nem lenne ennyire uptempos, akkor akár több órányi kikapcsoló zenének is tökéletes lehetne, főleg a videó képeivel kiegészülve, de így túlságosan erős benne a lüktetés, érzem, ahogy történnek a dolgok.


Ennek ellenére, vagy talán pont emiatt rákerestem a dal címének jelentésére – amit bevallom, nem ismertem előtte –, hátha így más értelmet nyer a zene. Nem szeretném itt hosszan kifejteni, és elvenni bárkitől a felfedezés élményét, de ha esetleg nem tudja valaki, akkor biztatom a Santori kifejezés Google-keresésére, és utána a trekk újrahallgatására.

We Plants Are Happy Plants – Satori

Spotify: https://sptfy.com/96VE Bandcamp: https://wpahp.bandcamp.com Also available on iTunes, Apple Music, and everywhere else. (Released: 2020/04/20) Pleas…

Hétfőn jött még egy érdekességet, hiszen 420 volt, és erre a napra a Jazzbois is hozott egy kis ajándékot mindenkinek, méghozzá feldolgozásokat, ahol az első lemezük dalait dolgozták át külföldi és hazai beatmakerek. Erről most többet nem is mondanék, mert a teljes anyag még nincs kint egyben, három még érkezik, de azért azt a hetet itt hagyom, mert úgyis lesz kedved újrahallgatni az egészet is.


Addig pedig itt van még hallgatnivalónak iamyank új albuma, ami teljesen más, mint bármelyik eddigi munkája, és amiről nagyon nehéz úgy beszélni, hogy ne ijesszek el senkit, pedig higgyétek el, nem szabad elretteni a saját érdeketekben. Mert, bár a kortárs komolyzene nem a leginkább kattintásvadász szó, nem fognak ezrek ugrani rá, pedig olyan erős érzelem és érték van ebben a lemezben, amit nincs olyan, aki ne hallana meg.


A tavaly októberben a CAFe Budapest keretei között élőben rögzített anyagon csodálatos zenészeket hallhattok, akik közösen valami még csodálatosabbat hoznak létre. Nem állítom, hogy a kedvenced lesz, és azt sem, hogy erre fogsz bulizni, de, hogy közelebb hoz a komolyzenéhez, és úgy általában a zenéhez is, abban biztos vagyok. Ahogy abban is, hogy hatással lesz rád. Ezt ezért merem így állítani, mert nekem abba kellett hagynom minden mást, hogy csakis az Essemble kapja meg az összes figyelmem.

Ensemble Live at CAFe Budapest, by iamyank

Ensemble Live at CAFe Budapest by iamyank, released 21 April 2020 1. Synchronized (live) 2. Circles (live) 3. Ends (live) 4. Simple Things (live) 5. Aether (live) 6. Windchimes (Bonus Track) Switching from playing drums to the world of sound design and leaving both for diving deep into classical composing techniques while having a strong passion for time bending musical textures.

A másik album, amit a héten kaptunk, szintén nem egy könnyed poplemez, de ugyanúgy, ahogy Yank esetében, itt sem nagyon tudok jobb programot ajánlani attól, mint, hogy végighallgatod teljes egészében a Subtones első albumát, az Octopust.


Subicz Gábor trombitás fejéből pattant ki ez a zenekar, aminek a Facebook-oldalát pörgetve látszik, hogy ő mennyire büszke is erre az egészre. Főként azokra, akikkel együtt dolgozhat. És lehet is, mert az utolsó zenei megmozdulás, Jónás Vera és Kiss Flóra éneklése, de a stílusok közti kacsingatások is nagyon jól működnek együtt a számokban. Egyik szemem sír, a másik nevet, mert nagyon szeretem a zenészek más projektjeit is, de nagyon nem tetszik, hogy emiatt kevesebb idő jut a Subtonesra. De ameddig várni kell bármi újdonságra, addig ez a 10 dal lepöröghet jó sokszor.

Subtones – Octopus – 01 Shadow of a Man (Theme Song from ‘CURTIZ’)

Subtones – Octopus – 01 Shadow of a Man 2020 Tom-Tom Records Subicz Gábor – brass Jónás Vera – vocals Kiss Flóra – vocals Benkő Dávid – keys Csízi László – d…

Gyakorlatilag akármit írhatok most ide, úgysincs értelme. Közeledik a negyedik Apey lemez, amiről a Blue Veinst kaptuk meg a héten. Bármit is írnék, csak rontani tudnék az élményen, úgyhogy inkább a Kultúra.hu-n megjelent premiercikkből vennék át Andris szavaiból útmutatást a dalhoz: „Amikor meghallgatjátok, arra kérlek titeket, négy perc erejéig feküdjetek le valahová, és dobjatok le magatokról mindent, ami felesleges.”

Apey – Blue Veins (Official Audio)

Third single ‘BLUE VIENS’ from upcoming album ‘Book of Changes’ by singer-songwiter Andras Aron ‘Apey’ (LAZARVS, TRILLION). Booking/Management * niki.marosi@…

Pénteken is egy érzelmes dallal lettünk gazdagabbak, a Sorbonne Sexual is új lemezt készít, a Kapcsoló klippel együtt ennek beharangozásaként érkezett. Az album egészen színesnek ígérkezik, az eddig megjelent három dal, három teljesen más hangulatot tükröz, a Kapcsoló a tűnődő érzelmes dal szerepét tölti be.


A Sorbonne Sexual esetében bennem folyamatosan az a kérdés merül fel, hogy miért nem ismerik ezt a zenekart sokkal többen, amikor rettenetesen jól csinálnak egy itthon nagyon népszerű műfajt. Talán a mostani lemezzel ez végre megváltozik, mert megérdemlik és ez akkor is egyértelmű lesz, ha csak ezt az egy dalt hallgatod most meg tőlük.

Sorbonne Sexual – Kapcsoló ( official music video )

Sorbonne Sexual – Kapcsoló ( official music video ) Az Amíg álmodik című harmadik nagylemezünkről. Zene: Vitányi Dávid, Karádi Gergő, Imhof Bálint, Dörögdi D…

Ez a hét még szombaton is hozott újdonságot, méghozzá egy új Carson Coma-trekket. A srácok miután bebetonozták magukat az első számú friss zenekar szerepében (direkt nem tinit írtam), most a magyar dalaikkal ettől is tovább emelik a tétet.


Az Egyszerűen Semmi Sem Egyszerű klipje tökéletesen használta ki a karanténhelyzetet arra, hogy megmutassa, miért is szeretik olyan sokan ezt a zenekart. Azért, mert olyan, mintha a Carson Coma állandóan osztálykiránduláson lenne, csak valahogy időnként kijön belőle egy-egy nagyon jó dal is. Ez a háztáji felvételekből készült klip pedig mindenkit még közelebb enged az egymást poénból leköpő gyerekekhez, akik aztán valahogy a Budapest Park színpadán találják magukat.

Carson Coma – Egyszerűen Semmi Sem Egyszerű

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Ezek voltak az újdonságok erre a hétre! Hallgassatok továbbra is sok-sok zenét, és persze vigyázzatok magatokra!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence