7alatt – Izzadságfaktor és szívhez szóló szép üzenetek

Sok-sok lágy érzelem, pont ezekre lesz egyre nagyobb szükségünk. Szerencsére jönnek továbbra is az új dalok, ebből mutatunk nektek ötöt a heti ajánlónkban!


Ide s tova 55 napja nincsenek koncertek az országban, meg persze még nagyon sok minden más sem igen. A fesztszezonnak is kb. lőttek, így lélekstratégiailag kulcsfontosságú, hogy új zenék, hála a magasságosnak, még mindig jönnek ki gőzerővel. Nem is szaporítanám a szót tovább, inkább jöjjön e heti újzenés válogatásunk!


Nem tudom miért, de nekem az Abigél dalai mindig amolyan szörfös-deszkás ausztrál garázsszagot árasztottak. Jól átizzadt, kedvesen széttorzított mocsoknak tűnnek, miközben a felszín alatt azért érződik, hogy rendesen megmunkált anyagokról van szó. Ebbe a sorba szépen illeszkedik a klipet is kapó, Recorderen premierező Seems Like. Külön piros pont az Akvás koncertfelvétel, ezekben az ínséges időkben üdítően hat, hogy ha csak a képernyőn át, de ott lehetünk testközelben a színpadon – és ugyan egy cseppfertőzéssel terjedő járvány idején talán perverz ilyet írni, de a klipet nézve baromira hiányzik, ahogy izzadt emberek egymásnak ütközve fröcsögnek az első sorokban.

Abigél – Seems Like [OFFICIAL MUSIC VIDEO]

This is Abigél, grunge-rock band from Budapest, Hungary! Facebook: https://www.facebook.com/abigelmusic/ Instagram: https://www.instagram.com/abigelmusic/ Sp…

Lassan két hónapja, hogy bemutattuk Дeva debütanyagát egy 7alattban. Nos, itt a folytatás, a Hyacynth, ami egy csipetnyi eklektikával megfűszerezett, finomkodó trip benyomását kelti. Elegáns, már-már sikkes összhatás egy erős, kánonszerű résszel és egy, fel-felbukó zaklatottsága ellenére is arcunkat selymesen simogató énekhanggal – nagyon szerethető!

Deva – Hyacynth

https://movinggentlyrecords.bandcamp.com/track/eva-hyacynth Mastered and additionally mixed by Anorganik Artwork by Dorina Takács Move Gently Records

Látomásos, a B-kategóriás ’90-es évekbeli természettudományos dokumentumfilmek képi- és színvilágát idéző klip egy kétperces, a roadmoviek igényesebb gumizenéit idéző átvezetésre – így definiálnám magamban Szőke Barna MYGL nevű elektronikus szólójának HVG-n premierező szösszenetét. A The Qualitons gitárosa Come back to the light című számát a szintén a zenekarban doboló Boros Levente – akivel tavaly mi is beszélgettünk az egyik Fű alatt adásunkban –, illetve Háló Sára közreműködésével készítette. Már csak az a kérdés, hogy ez valóban egy átvezető, netán intro, outro, vagy egyik sem? Igazából tök mindegy, hallgassátok!

MYGL feat. HALOSARA and LEV TOYSTORE – Come back to the light

This song was created in the quarantine, thanks to the internet. Thank you internet! Credits: MYGL /// HALOSARA /// LEV TOYSTORE 2020 Lyrics: Why are we in h…

Még egy selymes, szívhez szóló és talán a leginkább a lágy érzelmekre tapadó dal a hétre – ez a tavalyi Az év dalánkon is szereplő BÖBE új szerzeménye. A Breakthrough egy rafinált popdal, abban az értelemben, hogy egy pillanat alatt képes befészkelnie magát a tudatalattinkba, hogy utána dúdoljuk hangosan, félhalkan, magunkban mormolva. Mostanság talán még inkább szükségünk van ilyen számokra, amelyek foglalkoznak a kis lelkünkkel. Ja, és mielőtt elfelejteném, azt sem szabad elfelejteni, hogy bizony elég rádióbarát darabról van szó. Mindenképp tessék szeretgetni!

Breakthrough

Provided to YouTube by WM Music Distribution Ltd Breakthrough · BÖBE Breakthrough ℗ 2020 Author’s edition Released on: 2020-04-30 Author: Böbe Szécsi Compose…

Ha hiányzik a klasszik b@szatáska, akkor Freakin’ Disco. Az urak – a zenekar tagjai közül ketten, Keresztes Gábor és Csizmás András – újraértelmezték a National Jazz Fuckers lemezen található This Time c. dalt, és Bandcampre kipattintottak két remixet. Lehet rendesen nyomatni – további részletek, és interjú a Kereten. (És ha már Bandcamp, a platform minden hónap első péntekjére kiterjesztette azt a 24 órás akciót, amiben a zenék és egyéb cuccok után a teljes összeg az előadókhoz kerül – a következő két ilyen akciós nap június 5-én és július 3-án lesz!)


Ez volt az e heti adag. Tudjátok, csak jókat, hallgassatok magyarokat #mertkelladal !!! És azt se feledjétek, május 8-án jön a következő Fű alatt a DLRM-mel és Dzsúlóval! Ne hagyjátok ki, és kattanjatok a Podcastunkra!

Fű alatt – Kritikusan #4: Krúbi, Platon Karataev és az online koncertek by Ígéretes titánok

Az Ígéretes titánok havonta jelentkező vlog-kritikájának negyedik felvonása. A beszélgetésben őket boncoltuk fel: Krúbi: Ösztönlény (lemez) | Platon Karataev: Wide Eyes (klip) | Online térbe költöznek a koncertek? Duma: Bodó Bence, Penke Bence és Balogh Roland. Videó, vágás, utómunka: Balsay Dorina.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland