7alatt – Kegyetlenség ennyire bulizenét hozni ilyenkor

Ismét elment egy hét, és érkeztek hozzánk a zenék, de fájó szívvel hallgattuk a tökéletes bulizenéket az elmúlt időszakban. Ajánló egyelőre még a 4 fal közé.

Aki követi az oldalt, az két hete már találkozhatott azzal, hogy mennyire tetszett az új iamyank lemez. Ritkán csinálunk olyat, hogy ennyire közel egymáshoz írunk gyakorlatilag ugyanarról, de most az Aether című dalhoz érkezett egy videó is.


Mivel a lemezt teljes egészében élőben rögzítették, így túl nagy meglepetés gondolom senkit nem ér, amikor azt mondom, hogy pontosan azokat a pillanatokat látjuk, amikor a felvétel készült. Képekkel kiegészülve pedig még sokkal nyugtatóbb lett az egész, nagyon jól esik azt nézni, ahogy megszületik épp az, amit hallunk. Lehet, hogy már csak nagyon hiányoznak ezek az események, sőt ez egész biztos, de akkor is, ez a videó lett a stresszoldásom az utóbbi pár napban. Idegességi szinttől függetlenül ajánlom mindenkinek megtekintésre. Az a 7 perc olyan, mintha minden a legnagyobb rendben volna.

iamyank Live Ensemble – Aether (live at CAFe Budapest 2019)

From “The Big Secret” by Garden Wonder at CAFe Budapest Contemporary Art Festival 2019, 19th October. ◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇◇ Available on “Live Ensemble at…

A megnyugvásból pedig nem muszáj kiszakadnunk, Petruska is új klippel jelentkezett, a 2019-es Reláció lemezének záródalához készített videót. A Ház című dal nem a legbonyolultabb, sőt, első hallásra egészen könnyen emészthető szövegileg és dallamvilágában is, és a klipen sem kell órákat agyalnom, hogy mit is akartak vele üzenni. De azt hiszem, nincs ezzel baj, sőt, mivel Petruska ezt az egészet nagyon ízlésesen teszi, nem az egyszerűség jut róla eszembe, hanem sokkal inkább a könnyedség, ezért nagyon jól esik hallgatni és nézni.

Petruska – A HÁZ (hivatalos videoklip)

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.


Egy éles váltással közben meg is érkezünk a spektrum másik pontjára, az énekes-dalszerző világából az elektronikához, a Hybrid Drummer Trio jelentkezett új trekkel. A CMIX ugyan nem a múlt héten, hanem előtte szombaton jelent meg, de senkit nem fosztanék meg attól, hogy meghallgassa, és bár ez a fajta a zene legjobban egyértelműen egy buliban érvényesül (bár ez mindegyik zenére igaz), attól még az otthon töltött napokat is feldobhatja.


A CMIX tipikusan a buliban egyik helyről a másikra bolyongás aláfestő zenéje, amikor minden cél nélkül nézelődsz, és egy ponton megállsz egy helyben egy szám erejéig. Tudod, hogy a végén ugyanúgy tovább mész valamerre, de egy dalra mennyire jó már ott megállni és – akár egyedül is – egy kicsit csak veretni.

The Hybrid Drummer Trio – CMIX

New single of The Hybrid Drummer Trio out on all streaming platforms #thehybriddrummer #thehybriddrummertrio #cmix


Ha pedig bulizás, akkor ne felejtsünk el megemlékezni arról a lemezről, aminek szerintem eddig a leginkább betett a koncert nélküliség. Az OIEE vagyis Kocsis Bence szóló projektje Urban Camouflage címen megjelentette első nagylemezét.


Ezt az albumot pedig valószínűleg rengetegen már csak az elég erős vizualitás miatt is meghallgatnák, de ha valakinek nem elég a virágos kert, Rodin szobra és a Cheetos kabalájának vegyítése, akkor – egyrészt mit érez, egyáltalán érez-e bármit? – engedje, hogy a vendégek meggyőzzék arról, hogy hallani akarja ezt az anyagot.


A dalok pedig folyamatosan azt akarják, hogy induljunk be, ami ilyenkor kegyetlenség. Annyira szeretném megnézni, hogy nézne ki ennek a lemeznek a bemutatója, olyan fontos szerepet kapna a látvány, mint a borítónál, vagy az eddig megjelent klipeknél? Ezt az izgalmat viszont most fent kell tartani valahogy! Remélem, hogy eszembe fog majd jutni, hogy én mennyire kíváncsi voltam, hogy milyen felállással és, hogy szólal meg az Urban Camouflage élőben.


Bárhogy is lenne, az első gondolatom az volt, hogy ha lenne egy OIEE buli, akkor arra minden barátomat elhívhatnám. Azokat is, akik sokkal inkább a mainstream zene felé húznak, és akikkel emiatt nagyon nehéz közös bulit találnunk. A lemez tökéletesen arányos, pontosan annyi érdekesség van benne, hogy azok se unják meg, akik rengeteg zenét hallgatnak, de nem túlkomplikált, tehát azoknak is befogadható, akik alapvetően inkább a rádió pophoz vannak szokva. Tehát én már most nagyon várom a bulit, remélem, hogy mindenki kibírja addig, és köszi OIEE, hogy nem kell összevesznem a barátaimmal.


Ezeket az újdonságokat hoztuk nektek a hétre, jó zenehallgatást mindenkinek, vigyázzatok magatokra!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence