7alatt – Alultáplált szerelem és esős melankólia az újraéledésben

Lassan újraindul az élet, meg is kaptuk a budapesti éjszakai élet aláfestő zenéjét, és a júniusi tél, melankolikus, ablakon kibámuláshoz írott dalát is. Ajánló!

Ez egy olyan 7alatt is lehetne, mint amilyennek az eredetit elindítottuk korábban. Ahogy arról mi is beszámoltunk újra lehet koncerteket tartani, igaz ez nem foci, vagy amerikai elnöki kampány, úgyhogy csak 500 főnél kevesebb emberrel. Mindettől függetlenül jó, hogy tényleg újranyitnak a helyek, ismét van egy kis élet, elindulnak a kisebb koncertek, de egyelőre még mindenkit annyira hirtelen ért a feloldás, hogy idő míg visszatér a valódi élet a budapesti éjszakába.


Zenék viszont továbbra is érkeznek, meg is nézzük, miket kaptunk az elmúlt időben, amiről nem érdemes lemaradni.


Egy majd két éves lemezre klipet hozni, elég váratlan, de a The Royal Freak Out meghúzta ezt, és az A Step Beyond the Fading Line nagylemezük Walrus Factory című dalára próbálnak vizuálisan teljesen összezavarni. Két MKE-s diák olyan klipet készített, amiben alapvetően túl nagy történés nincs, egyszerűen csak jól néz ki, ahogy a zenei morajláshoz papírhajók, és kihúzott kazetta szalagok csatlakoznak. Maga a dal pedig két év alatt semmit nem veszített értékéből, ha valaki most hallja először sem fog azon tűnődni, hogy ez mennyire nem 2020. Ugyanannyira nem 2020, amennyire nem volt 2018 sem, és pontosan ugyanennyire időtálló is minden, amit a The Royal Freak Out csinál.

The Royal Freak Out – Walrus Factory (official video X MKE X MHRS)

null

Ha pedig időtállóság, akkor itt van az új/régi Mayberian Sansküllots album, ami, mint a premier cikkből kiderült, a 10 éves zenekar első, hálószobában felvett dalaiból összerakott, most újra, jó minőségben rögzített lemeze. A Rekult I. egy olyan furcsa visszautazás 10 évvel ezelőttre, amit igazából én csak azért tudok, mert explicitbe kimondták. Érdekes, hogy bár hangzásban egészen eltávolodik a Neverending Sorry-tól, hangulatban nagyon hasonló világot fest fel, ráadásul a magyar szöveg miatt befogadhatóvá teszi, ezt, a szerintem nem könnyen emészthető műfajt. Nem tudtam, hogy vágyom rá, hogy halljam a Mayberian első dalait, de így, hogy hallottam, nagyon csalódott lennék, ha nem hallhatnék még ilyesmiket tőlük.


Nagyon unalmas leírni, hogy Egyedi Péter szállította a tavalyi év egyik legjobb lemezét, de a Mindenkinek Megvan a Maga Története tényleg az egyik legjobb volt, így nehéz mást mondani erre. Ha pedig minden igaz, érkezik a folytatás, vagyis egy második Mmamt album. A Csikorog pedig erről érkezett elsőként, és pontosan olyan, mint 2020 június. Igazából kellemesnek kellene lennie, sőt, van benne valami nagyon szép is, ahogy feloldja a haragot, de mégis nagyon melankolikus és sötét az egész. Zeneileg végig az az érzésem, hogy jönnie kellene egy feloldásnak, biztos, hogy oda tartunk, csak nem érkezünk meg. Ilyen melankolikus most minden, igazából jó lenne örülni, és ölelni mindent, de mégis csak az eső van.

Mmamt – Csikorog

Egyedi Péter szólóban, mégsem egyedül // A hamarosan megjelenő második nagylemezről https://www.facebook.com/mmamt/ // https://www.instagram.com/mmamt_/ Leve…

Nem akarom ezen a kicsengésen abbahagyni a felsorolást, így egy kicsit csalva, egy két héttel ezelőtti The California Nightmares-dalt is beleveszek a felsorolásba, a Fucked Up-ra nem vár túl nagy megfejtés. Egy punk dal, annak minden előnyével és hátrányával, de egy ennyire jó hangulatú számra, kevés dolgot akarunk jobban, mint elindulni a pesti éjszakába. Ez a szám pedig gyakorlatilag ehhez egy aláfestő zene, amikor addig megyünk egyik bulihelyről a másikra, ameddig valamilyen oknál fogva azt már nem bírjuk tovább.

The California Nightmares – Fucked Up

NEW SINGLE – FUCKED UP IS OUT NOW! ———————————- CREDITS: Recorded at Record Low Studio Budapest, Hungary Engineered/Mixed by András Juh…

Aki pedig ténylegesen elindulna a pesti éjszakába, az most már megteheti, kinyitott a Budapest Park, ahol akusztikus estek lesznek, hétvégén újraindul az Instant-Fogas Komplexum is, és a Dürer is várja a látogatókat, de persze rajtuk kívül is szépen lassan kinyit az összes szórakozóhely.


Mivel folyamatosak az újranyitások és most nehéz lépést tartani a történésekkel, emiatt erre a hétre nem ajánlok konkrét eseményeket, csak azt, hogy menjetek és nézzetek meg annyi koncertet, amennyit csak tudtok. Persze, vigyázzatok magatokra!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence