7alatt – Ciklikus változások és groove-ok a Lánchídnál

Megérte-e öt évet várni a második Puma Danger lemezre? És hova menjünk táncolni a héten? Égető kérdéseket próbálunk megválaszolni e heti ajánlónkban.

Öt évet kellett rá várni, de megkaptuk, itt a Puma Danger második nagylemeze. A Circadian Rythm a maga műfajában erősen eklektikus album, pontosan nulla rádióbarát dallal és pontosan 8 elmebeteg, pörgős trekkel. Néhol kicsit belekap a szörfrock hangzásokba, itt-ott meg megnézi mi történik, ha a metállal kísérletezik.


Összességében pedig az az érzésem, hogy az egész lemez azért született meg, hogy eljussunk az utóbbi idők legjobb albumzáráshoz. A haláltánc a végén, messze a legjobb dolog, ami a lemezen történik, legalábbis szerintem. Ahogy a Recorder premiercikkében elemezték a srácok: „A végső megnyugvás utáni vágyakozás és az ezzel járó küzdelem zárja a lemezt.” Csak és kizárólag sorban hallgatva ajánlom, jussatok el a végére, megéri.

Puma Danger – Elefantasy

From the 2020 album “Circadian Rhythm”. Music & lyrics by Puma Danger. Niccoló Cina – Lead vocals, guitar Mihály Juhász – Guitar, synth Géza Korb – Guitar Ká…

Ehhez képest a BAAB első nagylemeze tele van rádióbarát dalokkal, olyanokkal, amik a magyar alter hagyományait, kicsit modern gitárpopba ültetve örökítik tovább. A Régi jó dolgok elég bátran lépdel a túl vicces és a fogyasztható határán, és emiatt nagyon érdekes a koncepció, bár néhol nehéz eldönteni, hogy pontosan melyik irányba szeretne elmenni az egész, de nem is biztos, hogy ez céljuk a srácoknak.


A Küldtem Képet, a Nevada és a Berágó ismerős lehet a korábbi kislemezről, a legutolsó pedig talán a lemez legjobb, és szerencsés együttállás, hogy szerintem leginkább populáris dala is. Krúbi jutott eszembe, mert ez tényleg mehetne a Petőfin, de hát ez a BAAB is olyan, hogy becsusszant.


Ami pedig ezt a hetet illeti buli ügyileg a Budapest Park továbbra is akusztikus koncertekkel vár mindenkit. Nyolcadikán, szerdán Slow Village bólogató, aminél talán az akusztikus kifejezés indokolatlan, bár megnézném azt is, mert elképzelni nehezen tudom.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

Csütörtökön a Pontoon felé érdemes vennie mindenkinek az irányt. Ábáse kiegészülve Said Tichiti-vel, ha igazán jót szeretnél táncolni, akkor ide mindenképp el kell menned, erős groove-ok várhatóak.

Àbáse feat. Saïd Tichiti ~ Pontoon

Music event in Budapest, Hungary by PONTOON and Àbáse on Thursday, July 9 2020 with 322 people interested and 39 people going.

Pénteken pedig irány a Dürer Kert, ahol először hallható az új Fiúk EP, a Mivanveletek, amit pontosan egy hete dicsértem, a 7alattban. Akinek tetszett a lemez mindenképp érdemes, mert nem hinném, hogy élesen elválna a stúdiófelvétel a koncertanyagtól. Nem fogtok csalódni.

Fiúk // Dürer Kert // 0710

Party event in Budapest, Hungary by Dürer Kert and Fiúk on Friday, July 10 2020 with 205 people interested and 37 people going.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence