7alatt – Uraknak, Hölgyeknek

Megint lepörgött hét nap, úgyhogy meg is lessük, hogy mi volt a történés, minden kerek-e az új zenék meg a jövő heti mulatások kapcsán. Újra 7alatt, lássuk meg.


Fogadott testvérem vagy, hogy olvasod ezt, elsőre cserébe be is adunk egy olyan dalt ami nagyon őszinte! Linczényi Márkó (mostantól szintén fogadott testvérem, még sosem találkoztunk) lepakolt egy elég stabil cuccot, ami végre nem az a magyar alter okoskodás. Tisztelem, becsülöm miatta, hogy ilyen nagyba vannak és mégis ül a zene. Az összes báttya, de valszeg a finom úrihölgyek is adni fogják rá a bulikát. Az pedig külön mekkora csibészség már, hogy Tengo-val együtt tolták meg, ha beindul a szekér, akkor felóba is meg tudják oldani a bulikat, két helyen egyszerre, okosba. Élet.

SZIA URAM

Spotify: https://spoti.fi/2FAtfF0 Zene, szöveg, videó: Linczényi Márkó feat. előadó: Tengo aka Tenner Benjamin köszönet: Kovács Dávid davidant.com szöveg: Szia uram, csaó uram Főnök a lépő, minden kerek? Jól van nagyuram, beszéljünk Becsüllek, tisztellek Mit iszol, uram? vodkaszóda Gin tonic? taperol spricc? Igyunk vizet, Márkó fizet Így van, uram, ez nem vicc Szió hölgyem, heló mi?

Ennyit bírtam sajnálom, nem kis meló lehet a Szia Uram mögött, bérmennyire is egyszerűnek tűnik, ráadásul, ha valamiben benne élsz, félő, hogy beszív. Lehet Márkó azóta, ha leugrik a tejért, akkor vele megy a „tisztelete az uraknak” és a „kézcsókja a hölgyeknek”? Reméljük, nem, de a dal a maga valójában erős, ha valakinek egy számmal kellene Magyarországot leírnom, ez lenne az.


A Lokál ráadásul Márkónak a sikerén felbuzdulva egy hétre rá össze is pattintott, egy hasonlóan erős szótárat a tinédzserek nyelvjárásából. Akik kitalálják, melyik mondat jön Márkó dalából és melyik a Lokálból, azok ugyan nem nyernek semmit, de küldök nekik egy videót, amin azt kiabálom, hogy mekkorába vagy! Tehát melyik mondat van lokáli nyelvjárásban?


• Főnök a lépő, zörgess meg, remélem minden kerek.
• Habi! IRL kéne gengelni, nem morzsázni a PAWA-kal.


Márkó után visszatérünk egy kicsit a normalitás mezejére. The Bluebay Foxes kiadott egy új dalt, ami a tökéletes tervezés eredményeként került pontosan erre a hétre. A srácok Hollandiában voltak ugyanis, hogy 17-én megmutassák magukat a Eurosonic-on, ami Európa legnagyobb showcase fesztiválja.


A Lights Off tehát percre pontosan kitaláltan akkor debütált, amikor kellett neki, ez nem is csoda, de szerencsére nem azt érezzük a dalon, hogy a Bluebay mögött mostanra egy komoly ipari szerkezet áll. Ennyi tudatosságra szükség van, a srácok bája azonban nem veszett el, a dal a megszokott színvonalon mozog, a klip pedig még a megszokott felett. Talán most van az a pont, amikor a Bluebay Foxes átlendülhet nagyon komoly, közepes méretű előzenekar státuszából valahova máshova. Ez egy nagy ugrás lesz, reménykedünk abban, hogy sikerülni fog nekik.

The Bluebay Foxes – Lights Off (Official Music Video)

Follow The Bluebay Foxes! Facebook: https://www.facebook.com/thebluebayfoxes Instagram: https://www.instagram.com/thebluebayfoxes Official music video Created by / Készítette: Fazekas Richárd, Gaál Laco, Harmath Bendegúz, Kátai Bence, Kuslits Máté, Miki357, Rigó Péter, Szabó Tamás, Tóth Tamás, Vida Vera. Special thanks to / Külön köszönet: Camera Rental, Duna-Ipoly Nemzeti Park Esztergom, Electric Movie, Vision Team, Balázs Péter, Horváth Beatrix, Szente Ákos, Szűcs Gábor.

Szintén egyre közeledik ehhez a lépcsőhöz a Madrapur is, akiknek a legnagyobb fejfájást biztosan az okozhatja, hogy hol találják meg a határt az okos és a szórakoztató között. A válasz: a Hoppá!-ban. Nagyon régóta nem éreztem kis zenekarnál ebben a műfajban azt, hogy képes egyedit alkotni, és nem azokat a nagy bandákat majmolja, amiket mindenki jól ismer már itthon, de a kiöregedésük lehetőséget ad arra, hogy a farvizükön beevezzenek újak a helyükre.


Ahogyan a Madrapurról is tudtam, hogy léteznek, és jók, de valamiért mégsem követtem őket olyan figyelemmel. A Hoppá! viszont rávilágított arra, hogy miért nem. Keresték azt az arányt, amit most találtak meg. Remélem, a lemezt, amit ez a single harangozott be, hasonlóan eltalálják, és akkor azt hiszem, a Madrapur is egy szinttel feljebb léphet.

MADRAPUR – Hoppá! (Official Video)

LEMEZBEMUTATÓ KONCERT | 03.27 @ MIKA Jegyek: http://bit.ly/madrapur_mika_jegy Esemény: http://bit.ly/mika0327 CSATLAKOZZ A KÖZÖSSÉGHEZ!

Vannak olyan időszakok, amikor semmi érdekes nem történik, általában a január is idetartozik, de most valamiért zeneileg mindenki megőrült és dobálja ki a jobbnál jobb cuccokat, úgy, hogy nem bírom kapkodni a fejem.


Itt egy lista azokról a cuccokról, amik a héten jöttek ezen a három számon kívül:


Shinterz.Over the Village (single)
Isle of Man.Missing Places (EP)
Fish!Nem jó, de nem is tragikus (EP)
Kis csalással január 10-én a Jazzbois Jazzbois EP-je, erre egy külön cikk is kevés lenne.


És akkor most nézzük, hogy kikre bulizunk a következő héten, meg ugye, hogy helyileg mikor.


A BUSH egyik legnagyobb felfedezése, aztán az egyik legnagyobb csalódása volt számomra Evija Vebere, aki 22-én visszatér hozzánk, a Szimpla fogadja be ezt a teljesen őrült lett csajt egy estére.


A BUSH-ra nagyon vártam a baltikumi avantgárdot, de azt hiszem, hogy ott hiba volt ennyire koránra rakni őt, kíváncsi vagyok, hogy képes-e beszippantani most teljes, önálló koncertes élményben.

Evija Vebere (LV) – Szimpla Kert

Music event in Budapest, Hungary by Szimpla Music and 2 others on Wednesday, January 22 2020

Áron Andris egy szál gitáros produkciója pénteken az Akváriumba látogat, hogy a Kis Hallban legyen meghitt a hangulat tőle. Apey-hez soha nem fogok tudni jobb ajánlót írni attól, mint, hogy a Szigeten elkezdett játszani 10 embernek a singer-songwriter-es színpadon, közel a nagyszínpadhoz, a fősáv előtt nem sokkal. A végére pedig tele volt az a rész, ami igaz nem nagy, de akkor is tökéletesen írja le azt az élményt, amit Andris át tud adni.

Áron András ‘Apey’ // Akvárium // Budapest

Music event in Budapest, Hungary by Apey and Akvárium Klub Official on Friday, January 24 2020 with 1K people interested and 215 people going. 9 posts in…

Csütörtökön a köztudatba szépen lassan visszacsorgó Muriel lép fel a Mikában. Restás Gergő nyitja meg az estet, az Innergarden-ből, a Muriel pedig ismét egy kis helyre érkezik a visszatérése után, ami nagyon szimpatikus hozzáállás. Ők nem riadnak el attól, hogy kicsit ismét fel kell építeniük magukat, még ha előnyből is indulnak.

Muriel koncert * opening act: Restás Gergő (Innergarden)| MIKA

Music event in Budapest, Hungary by Muriel and Mika Tivadar Mulató on Thursday, January 23 2020 with 181 people interested.

Ez tehát az eheti csemege, hallgassatok sok jó zenét, és még attól is többet menjetek koncertekre. Tengermély tisztelem az Uraknak, kézcsókom a Hölgyeknek! (csakis nagybetűvel)

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence