7alatt – Levezető kattogás és a karanténból való kitörés

Eltelt egy újabb hét, mi pedig gazdagabbak lettünk a karantén egyik legjobb hozadékával és némi levezető zenével is. Reméljük ezekkel búcsúzunk a bezártságtól.


Nincsenek fesztiválok idén (vagyis egy-kettő lehet, reménykedünk) , de azért lejövős zenére mindig szükség van. Arra pedig itt a Magnetifique bemutatkozó lemeze. Hajnali négykor egy sátorban lépegetni, miközben elpárolog minden káros anyag a szervezetből, aki már járt fesztiválon az valószínűleg ismeri az érzést is. Tóth Dóri (Nunki Bay Starship) és Konsiczky Dávid (Csaknekedkislány és még ezer más zenei projekt, például a FOMO filmzenéje is Dávid nevéhez fűződik) pedig az All is well című debüt albumukkal ezt a tökéletes ambient nyugalmat hozták el.


Aki pedig ezt szereti, az imádni fogja ezt az albumot, amin pont annyi kísérletezés van, amit ez a zene elbír, és pontosan annyira monoton, amennyit a stílus megkövetel. Aki nem szeretne egy buli aftert megvárni a lemezzel, az nyugodtan hallgassa végig otthon csak a földön fekve, a plafont bámulva, úgyis elég erős anyag.


Aki pedig valami egészen más, sokkal több fajta hangulattal rendelkező lemezre vágyik, annak ott van az új Péterfy Bori & Love Band lemez a Szikra.


Három évet vártunk a Bori X óta, de nem biztos, hogy megkaptuk volna ezt az albumot, ha nem jön ez a helyzet, amiben az utóbbi hónapokat éljük. De milyen jó, hogy így sikerült kiadni a felgyülemlett energiákat, és a beszorulásból, nem befelé fordulás, hanem kitörés lett.


Nem is kitörés, kirobbanás, a lemez teljes egészében egy olyan szép ívet fest le, hogy közben nagyon nehéz elhinni, hogy a dalok önmagukban is jók. Pedig mindegyik dal hibátlan, és bár azt látjuk, hogy Bori csak fut és közben nem tart sehová sem, ez a lemezre nem igaz. A legjobb példa arra, hogy kell a bezártságot hasznosan tölteni.


Kapitány Máté márciusban kiadta az (y)-t, ami valószínűleg az egyik legegyedibb és leginkább újdonságokat felvonultató lemez a mostani magyar hip-hop színtéren. A lemez tele van jobbnál jobb dalokkal, az egyik legerősebb erről a Vakrlárma, nem csak a trAnzKaPHkai jelenlét miatt, sőt Máté itt a legerősebb önmagában is. Erre kaptunk most egy klipet, a végén egy meglepetés második videóval.


A Kalóriamentes is vizuális köntösbe bújt, de egyértelmű, hogy a Vaklárma a fő látványosság, amibe sikerült nagyon igényesen belecsempészni azokat a nagyon igénytelen rajzokat, tehát ezért az oximoronért, külön pacsi.


A héten pedig eldől a koncertek sorsa, ha minden igaz, de addig is, minden alkalmat ragadjatok meg, amikor koncertre mehettek.

Ha valaki például épp a Balatonon tölti a pihenő idejét, annak ajánlom szombatra, hogy látogasson el Szentbékkállára, ahol Fran Palermo és a Dope Calypso koncert lesz. Felvezetésnek Joel Perez, levezetésnek pedig Erik Sumo DJ set. Csodás nyár este a magyar tenger mellett, more Balaton more koncert.

Teltház! Fran Palermo ✹ Pegazus

Music event in Szentbékkálla, Hungary by Erik Sumo and 3 others on Saturday, August 1 2020 with 1.1K people interested and 233 people going. 17 posts in…

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence