7alatt – Babé Silától a Fekete Zajig

Annyi cucc jött, hogy csak kapkodtuk a fejünket, és sajna, több ujjunkat is le kellett vágnunk. ‘Gusztus 20-ára, ‘Kotmányunk ünnepe elé ezeket ajánljuk a hétre!


Na, szóval, baromi sok új cuccot hozott ez a hét is, és bevallom, öncsonkítást kellett végeznünk, hogy ne nyúljon rétestészta hosszúságúra az ajánlónk. Öt zene, és két heppining a hétre, közben pedig ne feledjétek: Isten éltesse Szent Istvánt, drága hazánkat. Új kenyér és a ‘kotmányunk ünnepe, és persze, ne feledjétek, a „kefirt a ládagyárban a Videoton tévét bámulva érdemes végtelenítve rázni.” (Aki megfejtei, hogy mire gondolok, honnan van a macskaköröm alatt életkép, annak kipostázok egy Titánok pólót!)

Babé Sila – Plum (EP)


A baromkodás után jöjjön a lényeg. Új EP-vel jelentkezett Babé Sila, és ha személy szerint egy anyagot kellene ajánlanom, akkor tuti a ‘Plum‘ lenne az. Négy szám + felvezető és lehozós végszó – és kész a libabőr. Az egész kislemez ráadásul azért annyira jól eltalált, mert az olyan arcokat is simán beszippantja, akik amúgy nem szoktak sokat ilyen zenét hallgatni. Sok-sok finom vibráció és Babé Sila selymes hangja visz, amerre akarod! Én pl. még-még akarom!

Lil Frakk & D.Koms – Kutyavásár (lemez)


Idén szinte nincs hét hiphop/trap nélkül, így most is ajánlunk nektek egy kedvesen odabaszós lemezt. Lil Frakk és D.Koms Kutyavásárja finoman csipkelődő szövegcunami. És talán az egyik kedvenc sorom már az elején lelövik: „Az a rapper vagyok, akit bemutatsz anyádnak!” Haha, cseles. Tessenek szépen végig agyalni az egész albumot, akad jó sok jópofa kis övalatti ütés pár olyan arcnak, akinek szebben talán én se tudnék beszólni.

LongStoryShort! – Leléptél (klip)

LongStoryShort! – Leléptél || Official Music Video ||

※ HELO LEMEZBEMUTATÓ: SZEPTEMBER 5, TRIP HAJÓ ※ ► Event: https://bit.ly/2XPVAQT ⩶⩶⩶⩶⩶⩶⩶⩶⩶⩶⩶⩶⩶⩶⩶⩶⩶⩶⩶⩶ Helo! Fogadjátok szeretettel harmadik számunkat a hamaro…

Baszki, több mint 20 év után megszólalt magyarul az Amerikai pite. Önkéntelenül is ez villant be, amikor meghallottam a LongStoryShort! első magyar nyelvű számának első traktusait. Nagy megfejtéseket nem érdemes keresni, a műfaj még él, a srácoknak meg jól áll az egész – csak én vagyok már 20 helyett 40.

Clayfeet – Uneven (Wasted from the start) (mix tape)

Clayfeet – Uneven (Wasted from the start)

Remixed by Balázs Söptei (Vanta – facebook.com/vanta000) The original version of Uneven appears on Hungarian Synthpop Allstars, vol. 1 (Advoxya Records – htt…


Aki csípi a sötét (olykor akár vészjósló) synth-popot, azoknak nagyon ajánlom, hogy hallgassanak sok-sok Clayfeetet. Az egyik legpöpecebben összerakott hazai produkció ebben a galaxisban. Amennyire „szobaprojekt” – koncertjük kb. sose, annyira erős, és szuggesztív a zenéjük. Jankó Bálint és babra remekül ötvözik a ’80-as évekbéli darkwave-t napjaink szintis ütemeivel. Ebből a sorból az Uneven sem lóg ki, amelynek most egy ötszámos remix lemezét pattintották – négy feldolgozás + egy instrumentális verzió. Pont annyira setét és misztikus, amennyire az augusztus végi elmaradó fesztiválok felnyomták a pumpát az egyszeri zenerajongóban.

Puma Danger – So We Fly (klip)

Puma Danger – So We Fly (Official video)

Director/editor: Richárd Viesz Niccoló Cina – Lead vocals, guitar Mihály Juhász – Guitar, synth Géza Korb – Guitar Kálmán Dulity – Drums Áron Hédl – Bass Ádá…

A srácok sose hazudtolják meg önmagukat. Új lemezük – amelyről korábban itt írtunkSo We Fly dalára készítettek egy vintidzsesített – részben, teljes egészében régi VHS-esített klipet, amely elkalauzol minket egy talán nem is olyan képzeletbeli ’89-es amerikai körutazásra New York-tól Friscóig. Jó kis road movie egy kis shoegaze alá. Szeretjük, szeressétek!


Augusztus 15. elmúlt, és ugye, elvileg lehetett volna egy nyár végit fesztiválozni, ám a járványügyi kegy csak a labdarúgásnak kedvez, így minden elmarad. De azért ajánlunk két fesztszerű eseményt nektek a hétre, hogy ha mégis felkerekedni támadna kedvetek, akkor ezeket érdemes felkeresnetek.


Szerdától szombatig, azaz 19 és 22 között Fekete Zaj a Gyöngyöstől északra, Mátrafüred felett található festői Mátra-Sástó partján. Sok-sok kis koncert a Woodstock Barbie-tól iamyankon és VHK-n át az IDEGENig, vagy épp a The Devil’s Trade-ig. A részletes programért KATT!

Fekete Zaj Fesztivál

Fekete Zaj Fesztivál, Budapest, Hungary. 7,978 likes · 1,242 talking about this. Fekete Zaj Fesztivál 2020. augusztus 19-22. // Mátra-Sástó

Értelemszerűen a Strand Fesztivált se tartják meg, lesz viszont helyette ugyancsak augusztus 19. és 22. között SzabadSTRAND – ahol a járványügyi előírásokat betartva a Strand tábortűz helyszíne életre kel. Ezúttal is Járai Márk lesz a helyszín házigazda-szervezője, ahol esténként 2-2 zenészt delegál a Halott Pénz énekese. Koncertet ad Szabó Benedek, Ohnody, Kama, Apey, Szivák Zsolt és Járai Márk is. Mindez amúgy INGYEN, a részletekért KATTanjatok!

SzabadSTRAND 2020

Party event in Zamárdi, Hungary by Candyman da Marquis and 5 others on Wednesday, August 19 2020 with 1K people interested and 436 people going.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland