7alatt – Kegyetlen hatásvadászat, és csodás visszatérés

Kis kimaradás után újra 7alatt. Megnézzük a friss megjelenéseket, amit este nyolctól bármeddig érdemes hallgatnod. Új dalok és online koncert az otthon üléshez.


Elmaradtak az utóbbi időben egy kicsit a megjelenések, ritkult az élet ezen a fronton, de azért van mivel foglalkozni. Itt van rögtön az új zïp lemez, amiről még nem számoltunk be és milyen rosszul tettük. 25 percnyi friss hip-hop, olyan közreműködőkkel, mint Gege, pHlat és Goulasch, és olyan zenei alapokkal, hogy csak na.


Ha valaki még nem gyorsan pörgesse le a Narratívát, ami lehetne „kegyetlenül hatásvadász …, de ez lazább varázslat”.

zïp – Narratíva (mix)

“Narratíva” Tracklist: 1. Vanmégsöröd. 2. Limiter közr. Goulasch 3. Kortárs 4. Nap és Szóda 5. Karnevál 6. Narratíva 7. Utak közr. Gege, pHLaT 8. Partynagy 9…

Kevés dolognak lehet mostanában örülni, de az biztos, hogy annak lehet, hogy visszatért/feléledt tetszhalott állapotából/újra alkot a Saverne. Nézz oda, egy igazán jó hír és még csak november van, hát, ki tudja, mit hozhat még ez az év. Viccet félretéve a Nobody Home egy erős elektronikus dal, amivel úgy igazán lehet jelezni, hogy itt vagyunk, még létezünk.


Viszont, ha valakinek a Saverne úgy él az emlékezetében – ahogy nekem is élt –, hogy sokszor egy viszonylag rockosabb hangzással rendelkező zenekar, no meg egy MC is jelen van, akkor ők meg fognak lepődni. A Nobody Home ugyanis egy igazi elektronikus partidal, ami a régi hangulatból leginkább csak az igényességet tartotta meg. De ahhoz foggal-körömmel ragaszodott:


Az Ivan & The Parazol nem visszatér, idén már a tizedik évfordulójukat ünnepelték volna, ha erre lett volna lehetőségük. Tíz év alatt pedig a zenészek felszednek pózokat, lesznek apró Isten komplexusok. Legalábbis ez történt egy fiktív Ivan & The Parazol esetében a Játék klipjében. Van itt minden, leginkább önimádó, nárcisztikus zenészek, menekülni próbáló hangosok, egy feszült kórus, ameddig meg nem érkezik Thuróczy Szabolcs, hogy rendet tegyen a fejekben.

IVAN & THE PARAZOL – JÁTÉK (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

CREW Director / Barna Szőke Director of Photography / Bence Szemerey Production Manager / Bendegúz Harmath 1st Assitant Director / Lőrinc Fazakas Set Designe…

Zárásként pedig egy igazi funk dal, a Mayfly a Sandy-ben sem hazudtolja meg magát. Szokásos funky hangulat, az első Mayfly klippel. A dalválasztás érdekes a képi anyaghoz, mert az előzőekhez képest ez egy sokkal nyugodtabb, elszállós szám, a legtöbb zenekar esetében szinte biztos, hogy nem ehhez a számhoz kaptuk volna a videós kíséretet.


Ez semmit nem von le az értékéből, sőt az a tiszai nyugalom, ami visszaköszön a kellemes dallamok mellett az, amiért szerintem sokan most rengeteget megadnánk. Picit legalább így is ki lehet kapcsolni, és bár csak 4 és fél percig, de egy kicsit más környezetben találhatjuk magunkat.

MAYFLY – Sandy (Official Video)

First Original MAYFLY Music Video “SANDY” is OUT NOW! from our upcoming debut album “BITTERSWEET RELIEF EP”. http://smarturl.it/mayfly FOLLOW MAYFLY FACEBOOK…

Ha pedig már úgy tűnik, egy darabig ismét be kell rendezkednünk arra, hogy nem látjuk színpadon a zenészeket, azért a monitor is tud már egész jó alternatívákat nyújtani. Most csütörtökön érdemes a Twitch-re és azon belül is Open Music Channelre figyelni ugyanis ők is a funk, pop irányba kalandoznak, az Abel Label ad virtuális élő koncertet.

Abel Label (OMC live session)

Music event in Budapest, Hungary by Abel Label and 3 others on Thursday, November 12 2020 with 101 people interested and 37 people going.

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence