7alatt – Emberi jogok, katatón vonatok

Mielőtt bárki azt hinné, hogy az elmúlt napok nem tartogattak újdonságokat, szólunk, hogy téved. Újra 7alatt, most női jogoktól, egészen a berlini éjszakáig.


Nagyon ritka az, hogy nagyon szókimondó, nem bújtatott üzenettel rendelkező zenéket értékelni tudok, de vannak azok a helyzetek, amikor megengedhető, hogy valaki explicit módon belekiabálja a világba, hogy elmentek ti a p*csába.


Ilyen a Don’t Play The Fool is, ami ZSÜD produceri munkája, és egy nemzetközi projekt keretében a dal Karo Glazer lengyel énekesnő hangján szólal meg. Ha pedig valaki nem tudja esetleg, hogy miért van hírértéke egy lengyel hölgy által énekelt ilyen dalnak most, az gyorsan nézzen utána. Az, hogy 2020-ban Európában egy ilyen számnak létjogosultsága van, az egyszerűen csak kiábrándító.

Karo Glazer/Zsüd/Britt Randma – Don’t Play The Fool (Official Lyric Video)

Listen on SPOTIFY: https://bit.ly/DontPlaytheFool-Spotify ”Don’t Play the Fool” is the voice of all Polish women all around the world, so badly discarded b…

A téma egy másik oldalról lévő megközelítését hozta Dé:Nash Csujó című dala. Igazából pont ugyanannyira szomorú Dé:Nash létjogosultsága, mint az előbb említett Don’t Play The Fool-é.


Kevés szórakoztatóbb anti-előadó van nála, és a Csujó egy tökéletes bizonyíték arra, hogy a mai magyar közélet szolgáltat annyi témát, hogy egy ilyen produkció boldogan működhessen és ne váljon unalmassá, önismétlővé. Most épp a liberálisok által kitalált „női egyenjogúság” van terítéken. Felesleges többet mondani a dalról, nyereg alatt puhított nasit elő, Csujó fogyasztás mellé az az ideális.

Dé:Nash – Csujó

Várostörténeti elemzés 2020. Pesten a patkányok nagyok. Emiatt szomorú vagyok. Klip: Operatőr: Selmeczi András “Sese” IG : @sesedigital Vágás, utómunka: Tenk…

Lépjünk egyet hátrébb a közélettől, ez mégis egy zenei lap, a Yellow Mood bemutatkozó Mozai EP-je egy 16 perces zenei utazás. A Where do they go? már ismerős lehet korábbról, egy folytatásos klip kíséretében megjelent már. Az EP második dala, a Polymono a Mozai megjelenésének napján kapott egy klipet, de van egy olyan érzésem, hogy még két videóra vagyunk attól, hogy teljesen összeálljon a fejünkben a történet.


Tehát kaptunk mindent a srácoktól, de leginkább egy nagyon erős modern-indie bemutatkozó anyagot, érdekes hangszerelést és táncolható négy dalt. Így kell megmutatni elsőre, hogy mit is tud egy zenekar.

Yellow Mood – Mozai EP

00:00 – Where do they go? 03:44 – Polymono 08:01 – Purple Ground 12:48 – Brother Yellow Mood – Mozai Facebook: https://www.facebook.com/yellowmoodband/ Insta…

A Felső Tízezer már az ötödik klipjét jelenteti meg a Bonyolult Világ lemezéről, ezúttal az Adjátok fel kapott egy koncertvideót. Majd egy éve, 2019 december 30-án készültek a felvételek az Akvárium Klubban, és hát semmi értelme magyarázni, hogy ez mennyire régen volt, de jól esik ezt nézni, még annak ellenére is, hogy a szöveg nem zökkent nagyon ki a mostani állapotokból. Remélem, nektek is jól esik majd.

Felső Tízezer – Adjátok fel (VIDEÓKLIP)

Ez az ötödik videóklipünk A bonyolult világ lemezről. Videó: Sinco https://www.facebook.com/sinco.hu/ A felvételek 2019. december 30-án készültek az Akvárium…

Zárásként pedig újra egy korábbi dalhoz készült klip, igaz, most épp csak két hetes a Saverne visszatérő dala. A Nobody Home videója is egy olyan világot idéz meg, amikor még nem kellett ajtót nyitnom annak, akinek nem akartam, mert tudtam azt hazudni utána, hogy nem voltam itthon.


A berlini éjszaka videója pedig olyan erős, mint a dal maga, pontosan annyira pörget fel, és annak ellenére, hogy csak egy „sima” bulivideó, nem unod meg egy percre sem.

Saverne – Nobody Home feat. Cleva Thoughts (Official Music Video)

Stream/DL: https://songwhip.com/saverne/nobody-home Music video by Saverne performing Nobody Home © Up Till Late ℗ AM:PM Music 2020. Recorded, mixed and mast…

Ezek voltak az újdonságok a hétre, ne felejtsétek, holnap egy újabb Fű alatt is érkezik, amiben Rolek, Biczó Andit faggatja a Budapest Park dolgairól, addig is csak jókat hallgassatok.

Fű alatt #42 – Biczó Andi (Budapest Park)

Music event by Ígéretes titánok on Tuesday, November 24 2020

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence