7alatt – Úton a magyar nyelv

168 órával később, megint van miről beszélni. Újabb 7alatt, most addig bólogatunk, míg koncertre nem megyünk. Magyar nyelvű daloktól a lengyel alt-rockig.


Itthonra is egyre inkább szivárog be a hip-hop kultúra. Mármint ez nem igaz, hogy csak most, mert eddig is jelen volt, de egyre több olyan formáció/forma jelenik meg ebben a szegmensben, akinek elhiszem, amit mond.


A Slow Village például ilyen, akik elhozták a második lemezüket, amit csak akkor kezdj el hallgatni, ha bírsz bólogatni 17 dalon keresztül.  Tizennégy, ha csak a teljes számokat számoljuk, de akkor is kaptunk egy ténylegesen nagy lemezt.


Nem csak ehhez nem vagyunk szokva, hanem ahhoz sem, ahogy elején elmondtam, nem érzem azt, hogy a rapek csak szerepet játszanak, vagyis jobban, mint amennyire ez kötelező.


Egy ennyire masszív albumnál, aminél ráadásul a hazai hip-hop élet magja is összegyűlt, hogy hozzájáruljon, nem egyszerű bármit is kiemelni. Ráadásul pénteken tárták elénk, tehát még bőven idő kell neki, hogy mindenki érlelje. De azt két hallgatás után is lehet érezni, hogy ez az lemez nem valószínű, hogy le fog pottyanni arról a bizonyos asztalról. Most eléggé abba az irányba tartunk, hogy végre lehet itthon normális hip-hop élet, és nem csak az underground szinteken.

Slow Village – Indulás (intro)

producer: Slow mastering: Dexter /Supersize Recording/ felvétel: Karmatik Studio animáció: Fork Imre management: dobos@kliniklabel.com 0630/6871-520 bandcamp: http://www.slowvillage.bandcamp.com facebook: http://www.facebook.com/slowvillageband insta: https://www.instagram.com/lassufalu

Csütörtökön az Ivan & The Parazol úgy gondolta, hogy megérdemlünk egy új dalt. És mennyire jól sejtették, kellett már tőlük egy magyar nyelvű szám újra. Az alap eredetileg a gitárosuk esküvőjére készült, de végül Hartung Attila klipjével együtt odaadták nekünk is fogyasztásra.


A Parazoltól egész szokatlan ez a népdalos világ, de erre lehet, hogy a videó leírásában feltüntetett Agócs Márton (Aurevoir.) adja meg a magyarázatot. Mindenesetre érdekes próbálkozás ez az hangulat, amiben nem vagyok biztos, hogy kifejezetten jól sikerült, de rettenetesen tudom értékelni a kikacsintást, az új irányba való nyitást.


A klippel együtt viszont kifejezetten jól működik, szép harmóniát alkotnak együtt. Kíváncsian várom, hogy ez egyszeri kaland a zenekar részről, vagy kapunk majd ebből a vonalból több ilyen dalt is.

IVAN & THE PARAZOL – NÉHA KEVÉS, NÉHA TÖBB (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

Zene: Ivan & The Parazol feat. Agócs Márton (Aurevoir) Rendező: Hartung Attila Koncepció: Hartung Attila, M. Deák Kristóf Operatőr: M.

Úgy látszik, ez a hét a szokatlan újdonságoké volt, mert a Kaktus is egy magyar nyelvű dalt adott nekünk, szám szerint az elsőt tőlük. A Columbo elég depresszív hangulatú, amin a magyar szöveg nem, hogy segít, hanem még rápakol egy jó nagy lapáttal. Éjszakai szorongás, most éppen Columbo éli át, de, ahogy feszít a dal, te sem fogsz kimaradni belőle.

Kaktus – Columbo (Live At Nádor Galéria)

A “Columbo” a Kaktus első magyar nyelvű dala amit egy élő session videóval megtámogatva hallhattok és nézhettek meg először! Facebook: https://facebook.com/K4KTU5/ Instagram: https://instagram.com/kaktusofficial/ Spotify: https://open.spotify.com/artist/1JgX4… Apple Music: https://itunes.apple.com/hu/artist/ka…

Ez jött még:
Új Mordái lemez, teljes valójában, népdalos elborulás


Ha a dalokon túl vagyunk, lássuk, hogy merre tudunk kimozdulni a héten, egy kellemes kis koncert reményében.


Szerdán, vagyis február ötödikén furcsa alt-rock kerül a Dürer Kert falai közé, Gdanskból hozza nekünk a Trupa Trupa, akiket a 52 Hertz Whale kísér. A lengyelek kicsit olyanok, mintha oratóriumokat hangszerelnének újra, és tökéletes zenét írnának egy nagy és patetikus zuhanós filmjelenethez. Tudom, hogy ez így elsőre nem hangzik túl csábítóan, de sokkal jobb ezt hallgatni, mint olvasni. Úgyhogy, szerdán Dürer Kert!

Trupa Trupa, vendég: 52 Hertz Whale – Dürer Kert

Music event in Budapest, Hungary by New Beat and 5 others on Wednesday, February 5 2020 with 149 people interested.

Csütörtöki pihi után pénteken az Akváriumban egy óriási prog-rock szeánsz vár mindenkit, a Polytrip és a Kassandra közös buliján. A második ráadásul első nagylemezét mutatja be, és mielőtt elijednél a prog-rock kifejezéstől, elárulom, hogy ha bármilyen rockhoz köthető zenét szeretsz, akkor ez is tetszeni fog, kettő nagyon profin összerakott, érdekes produkcióról van szó. Február 7, Akvárium Kis Hall.

Prog’s not dead – KASSANDRA + Polytrip közös lemezmutogató

Music event in Budapest, Hungary by KASSANDRA and 3 others on Friday, February 7 2020 with 310 people interested and 61 people going. 5 posts in the…

Ha pedig ott vagy, akkor nézz körbe, hogy másnap, hogy jutsz vissza a leggyorsabban, mert nyolcadikán a Mörk áll színpadra. Nem tudom, hogy mi olyat tudnék írni a zenekarról, amit még nem tettem meg korábban. Talán csak annyit, hogy ha tippelnem kéne, elég sok improvizáció lesz a színpadon, mivel most nincsenek új dalok, illetve semmi köré nincs felhúzva az esemény. Ettől függetlenül, szombaton csak úgy, mint pénteken az Akvárium és a Kis Hall tűnik a jó döntésnek.

MÖRK – How much is the fish? // Akvárium Klub

Music event in Budapest, Hungary by MÖRK and Akvárium Klub Official on Saturday, February 8 2020 with 953 people interested and 188 people going.

Ez volt a hét mára! Ne feledjétek: csak jókat hallgassatok!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence