7alatt – Raptől a filmes zenés estig

Újabb hét múlt el, a megszokott módon megnézzük, hogy milyen újdonságot hallgass meg, ha még nem tetted, és milyen bulit néz ki a következő napokra. 7alatt.


A hetet egy új EP-vel vagyis igazából két új dallal indítottuk, BÖBE meghozta az első kislemezét, Scale of Tones címmel. Szécsi Böbe szólóprodukcióját indulása óta követjük, szeretjük, az Az év Dala versenyén is indult nálunk a Lovesick című szerzeménye.


Ezen kívül a Die csenghet ismerősen, tavaly ezzel a két számmal mutatta meg Böbe, hogy mit is tud ő egyedül, amikor nem éppen a Belauban énekel. Az EP két új dala, a Hold Her Tighter és a Beautiful Hurricane, pontosan viszi tovább az elindított vonalat, nagyon egységes a 4 szerzemény, ami egy bemutatkozó anyagnál előnyt jelent, nagyon szép önmeghatározás. Azon kívül, hogy nagyon profi és jó dalok születtek, pontosan tudom, hogy mire számítsak, és innentől jobban megengedhetőek a zenei kalandozások is, mert pontosan értjük, hogy Böbe mit szeretett volna csinálni BÖBE-ként.


A tavalyi év egyik legizgalmasabb rapalbumát szállító Kapitány Máté március kilencedikén jelentkezik új albummal, ami ha jól olvasom a jeleket, akkor egészen egyszerűen (y) címen lesz elérhető. Ez óriási fájdalom, mivel a JEPP:A után nagyon vártuk a JEPP:B-t, de most mégis úgy tűnik, hogy nem a B-oldalt kapjuk meg, hanem egy teljes nagylemezt. Erről  jött most első dalként a Kaszinó, ami ismét baromi jól sikerült. Bár ebbe is kerültek olyan dolgok, amikért máskor ölni tudnék, mint az „ilyen minden első hetem” sor tagolása vagy a Kordás szójáték, de, ahogy a Szörnynél is egy pillanat alatt felejtettem el minden fenntartásom, valahogy továbbra is minden apróságot elengedek, mert annyira egyedi és izgalmas, amit csinál.


Továbbra is tartom, hogy az ország egyik, ha nem a legizgalmasabb rapere jelenleg ez a srác, és ha az új lemezével felül tudja múlni a JEPP:A-t, akkor még azt is elnézem, hogy nem kaptuk meg a beígért B-oldalt.

Kapitány Máté – Kaszinó

A “Kaszinó” Kapitány Máté március 9-én megjelenő (Y) albumon lesz majd megtalálható ! Instagram: https://www.instagram.com/kptnymtstvn/?hl=hu Facebook: https…

Egy teljesen új felállás, a The Blindmirrors is debütált a múlt héten, ami az ex Jolly Jackers-énekes Faragó Sztivi új zenekara, bár amennyire a megjelenésekből feltűnt ezt a fajta skatulyát, próbálják kerülni. Így én sem erőltetném, főleg, mivel egészen más zenei stílust képvisel ez a zenekar. Az Enjoy The Ride egy kicsit klasszikus vintage rockba oltott punk-dal lett, ami alapvetően túl sok újdonságot nem tartogatna a megszokottakon túl, ha nem volna két énekes a zenekarban. Tóth Dominika viszi a főének vonalat, miközben basszusgitározik, Sztivi pedig emellé énekel még. Ez a kombináció viszont kizökkent. Az pedig, hogy Dominika hangja nem a csajos éneklés, hanem olyan mély, hogy nem biztos, hogy lelátni az aljára, az még egy külön ízt ad ennek az egésznek. Nagyon várom azt a dalukat, amiben még ettől is jobban megcsavarják az egészet és kapunk egy férfi fejhangos vokált a női énekre.


Nagyon erős kezdés, várjuk a folytatást.

The Blindmirrors – Enjoy The Ride (Official Music Video)

The Blindmirrors – Enjoy The Ride (2020) https://www.facebook.com/theblindmirrors/ Tóth Dominika – Vocal/Bass Faragó István Sztivi – Vocal/Guitar Barta Pál -…

Ha pedig punk-rock, március hetedikén azt tudom ajánlani, hogy mindenki látogassa meg az Aurórát, ahol, négy bandát is meg lehet tekinteni egy este alatt. Sharin’ , afewyearslater, Atom és a Kozmosz és az Egyetlen után Pál Zsombor által életre hívott Bajnoq fog hangoskodni.


Az intelligensen kimondott b*zdmeg ráadásul punk zenében egy annyira ritka erény, amit nagyon kevesek tudhatnak magukénak. A Bajnoq (és a két elődzenekara szintúgy) viszont ebben zseniális, minden daluk egy (sajnos) hiperrealista pillanat leírása. Ha valaki pedig a Petőfi Rádió kívánságműsorában lejátszatja tőlük a Magyar Időket, annak állom az egész estéjét.

Bajnoq × Atom × afewyearslater × Sharin’ / Budapest / Auróra

2020.03.07.


A héten elrajtol a Szimpla tehetségkutatója is, ahol minden évben  nagyon jó produkciókat lehet felfedezni, olyanokra lettem itt figyelmes, mint a TPSRPRT vagy a Nunki Bay Starship.


Egész márciusban minden kedd, szerda, csütörtök feltörekvő produkciók kapnak helyet a Szimpla Kertben, a sort most a Tolvaj, a Zajnal és a Zip nyitja. Érdemes megnézni a koncerteket, akkor is, ha nem ismered a zenekarokat, itt nagyon jó dolgokat lehet találni.

Szimpla Lemming Program: Tolvaj

2020.03.03.

A hét legvégére pedig egy film nagyon jó kikapcsolódást nyújthat. Főleg, ha koncerttel van egybekötve. A Freakin’ Disco, a Kisüzem némafilmes sorozatának lesz a vendége, egy zenés-filmes este. Adott egy film, ami vagy alapból néma vagy azzá teszik, és adott egy nagyon jó zenekar, ami a vásznon történő dolgokat élőzenével kíséri. Az a furcsa, hogy eddig ezt senki nem csinálta. A legjobb vasárnapi programötlet.

Némafilmzene – Freakin’ Disco

Kisüzem • 2020.03.08.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence