Népdalos és trip kompatibilis elektro – 7alatt

Az egyik pillanatban havazik, a másikban az áprilisi 20 fokot élvezhetjük. Pont így váltják egymást az elektro, a chill és a blues dalok is az eheti ajánlóban.


A HOTS folyamatosan pakolja fel a Youtube csatornájára a SuperSize falai között készült videókat. Ezen a héten éppen a legújabb Deva-videó érkezett meg, de korábban már Saya Noé és The Devil’s Trade performansz is elérhetővé vált.


Takács Dorina pedig a 14 percben pontosan úgy varázsol, ahogy azt már várjuk tőle. Olyan tökéletes népzenei és elektro keverék minden pillanat, és az egész annyira friss, hogy bármennyiszer meg tudom hallgatni ugyanazt a Deva-dalt, mert ilyet még senki mástól nem hallottam. Ez pedig nem kis dolog egy alkotónak elérni!

Ehhez képest Ben T Kadar új dala egy sokkal kevésbé határterületen mozgó, mégis ugyanannyira érdekes elektro-pop szám. A Bad In U nem egy klasszikus szerelmi vagy szakítós történet, inkább a „Mit csinálsz itt? Menj már innen! Miért mész el?” érzéseket járja körül. Teszi ezt viszont olyan nyári partialapra, hogy háttérnek egyértelműen egy tengerparti diszkót képzelek, ahol erre a dalra veretik az emberek. De jó is lenne már!

A Flanger Kids április második napján jelentette meg Dreaming of a Better World címre hallgató EP-jét, aminek 4 dalával egy nagyon kellemeset trippelhetünk. Különösen igaz ez akkor, ha a Szilvás Fanni által a dalokhoz álmodott videókkal együtt szánunk időt a kislemezre. Nekem különösen a szívem csücske, amikor a szögletes elektronikán egy egészen folyós ének visz keresztül, ez pedig erre a négy számra különösen igaz. Kiváló egyensúlyban észrevétlenül vezet ez a felosztás végig a kislemezen.

Egy évvel ezelőtt jelent meg iamyank Ensemble lemeze, amiért akkor teljesen odavoltam. Egy évet kellett várnunk, hogy egy hangulatában hasonló, de mégis egészen más anyagot kapjunk Yanktól. Az Una Notte egy egyszemélyes, zongorás mű, ami úgy masszírozza az idegeidet (majdnem végig), hogy a pandémiás őrületből egy zen buddhista lelkületébe kerülsz át. Arról már nem is beszélve, hogy Sinco videót is készített ehhez, ami a hatást végképp a csúcsra járatja.


Nemrég nálunk debütált a Woodstock Barbie In My Mind dala, most pedig megérkezett az öt számos kislemez is. Túl sok újdonságot nem tudok írni: feszes, mocskos, hibátlan dalok.


A szokásos stream-koncert ajánlót most a végéről lehagyom, helyette egy egészen más OMC-hez kapcsolódó tartalmat osztok itt meg. Egy éve vagyunk bezárva és egy éve hoznak nekünk az Open Music Channel szorgos kezei folyamatosan friss, élő koncerteket, amik nélkül, nehezebb lett volna kihúzni az utóbbi időszakot. A profi körülmények azonban nem ingyen jönnek létre, most úgy tűnik, hogy a srácoknál is egyre közelebb kerül a forráshiány.


Ha teheted mindenképp támogasd őket anyagilag, akár a koncertek alatt a Twitch-en keresztül (ebből egyébként az előadók is részesülnek) vagy a Patreon oldalukon, vagy bárhogy, ahogy segíteni tudod őket. Nagyon fontos munkát végeznek, kár lenne, ha nem tudnák tovább csinálni.

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence