Kubai dallam és magyar elektro – 7alatt

Visszatérünk újra a heti ajánlónkkal, amiben megnézzük, hogy mik voltak azok a zenék, amik átsegítettek minket az elmúlt időszakon. 7alatt, 2021-ben először.


2021 elindult, és az első hónapja úgy telt el, hogy nem ajánlottunk nektek friss zenéket, de most megtörjük ezt a csendet. Nem utazunk túlságosan vissza, reméljük, hogy a kimaradó időszakban is figyeltetek a magyar zenekarokra, de azért egy picit nagyobb szeletet harapunk, mint az elmúlt 7 nap.


Ennek az oka pedig leginkább az év 22. napja, amikor ránk öntöttek egy óriási adag hibátlan zenét.


Például ekkor jelent meg a Blanket, Hien új dala is. Hien sajnos eltűnt egy ideje előlünk, a Berkeley-s tanulmányok és néha egy-egy feltűnés itthon például a Dalfutár műsorában, de alapvetően ritkán lehetett hallani róla. Reméljük, hogy ezt akarja orvosolni a Blanket, és elindít valamit, aminek köszönhetően egyre inkább visszatér a magyar köztudatba ezzel a hihetetlenül szépen kidolgozott, modern R&B hangzással, amit be kell látni, hogy nem itthon szedett magára, de így még nagyobb öröm, ha hazahozza.

HIEN – Blanket

Amikor a Blanket megjelent, akkor adta ki a Belau is új albumának első felvezető dalát, ami a tavalyi év egyik legjobb lemezének a folytatása/átértelmezése/teljesen más csak hasonló címmel. A Colourwave olyan erősre sikerült, hogy össze se tudom gyűjteni, hányszor magasztaltuk az egekig, de itt meg is hallgathatjátok, hogy Penke barátom miért tartotta az év legjobb albumának. Ha az áprilisban érkező Colourwave DLX csak megközelíti ezt a szintet, már mindenki boldog lesz. A LUZ biztos, hogy a mércén felül van, a kubai Sexto Sentido közreműködése, az ősi hangulat, az itt-ott afrobeatre hajazó elektro ízléstelen giccs is lehetne, de nem az, hanem egy csodálatosan érdekes egyveleg.

BELAU // LUZ ft. SEXTO SENTIDO (4K VISUALIZER)

Baikonur 2030 címmel a Zagar is meglepett minket egy audiovizuális trippel. A szám a Free Sequence Anthology I. lemezen található, amit ha elindítunk, akkor 2 óráig pöröghetünk a hazai elektronikus zenei életből ismerős arcok dalaira. Az egész lemez végighallgatása mellett mindenképp ajánlom, hogy Katona Kati látványvilágával készült klipben is veszettek el 5 percre.

ŽAGAR – Baikonur 2030 (Official Video)

Az Exotic Girlfriend is valamiért azt a napot nézte ki, hogy kidobja legújabb klipjét, a szintén aznap megjelenő Your Feelings Are Valid lemezről, a Daddy Issues című dalára pedig készült egy videó is. Ebben a mondatban minden benne van, ami ahhoz kell, hogy értelmezni tud a látottakat. Vagyis inkább ahhoz, hogy meg se próbálj értelmezni semmit, csak élvezd, ami történik.

Exotic Girlfriend – Daddy Issues [Official Music Video]

AnnaElza és Eőry Attila közös porjektje e’en néven fut, bemutatkozó klipjük a We Are Coming január 29-én debütált. A dal annyira jó hangulatú, a klippel együtt pedig különösen látványos, hogy ha részletesebben belemegyek, akkor vagy elsírom magam, amiért a négy fal között kell hallgatnom, vagy olyan megúszós bullshitet írok, hogy igazi feelgood zene, csodásan megtűzdelve szaxofonnal, kihagyhatatlan partykellék. Hallgassátok inkább meg.

e’en – We Are Coming (Official Video)

Ha már ennyire elektronikusra sikerült ez az ajánló, akkor a végére se távolodjunk el. A korábban nálunk debütáló Chilly Kiddo új lo-fi cucca ideális ablakon kibámuláshoz, ágyban fekvéshez, a Sunset Town pontosan az, amire a zenekar nevéből következtetsz.

Chilly Kiddo – Sunset Town

Ha pedig a héten megnéznétek egy koncertet, akkor keressétek az Open Music Channel csatornáját a Twitchen, február ötödikén a Killakikittből ismerős Tirpa új lemezét mutatja be online, de élőben, élőben, de online.

TIRPA lemezbemutató – OMC live session

Music event in Budapest, Hungary by TIRPA and 3 others on Friday, February 5 2021 with 1.4K people interested and 406 people going. 5 posts in the…

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence