Romantikus nóták Bálint-napra Freddy Krueger álmából – 7alatt

Takarítónénik lengenek körül egy majdnem pucér énekest. Ezen kívül egy, már nem létező zenekar új albuma, stoner zúzás és ronda lejövők az e heti ajánlóban.


A szokásos pihenőidőszakot töltjük, ahogy az januárban, februárban lenni szokott. Kevésbé látnak el minket újdonságokkal a zenekarok, cserébe viszont, arra nem lehet panaszunk, ami megjelenik.


Például Gege új dala, aki már nem Gege hanem 6363, de ez egyáltalán nem érdekel, amíg ilyen erős számokat szállít. A Negatív szövegében annyi felejthetetlen sor van, hogy felesleges néhányat kiemelni. Egy 3:28 hosszú, végig szövegelős dalba simán beleunhatnál, ha nem jönne folyamatosan egy olyan mondat, amire már első hallgatáskor is felkapod a fejed. Sokadik hallgatásra pedig próbálod megtalálni a kedvenced, de esélyed sincs, két soronként szállítja az idézhető mondatokat a trekk, ráadásul egy elég feszes, de sötét beatre. Bő egy hónapot kellett rá várni, de itt van 2021-ben az első kedvenc dalom.

6363 – Negatív

Kicsit kevésbé jókedvűen tudok egy hasonlóan örömteli hírt megosztani, miszerint megjelent a 2017-es Az év dalát megnyerő debreceni Ljubljana új lemeze, a kiadatlan. Az album pontosan olyan, mint amit 2018-ra vártunk a srácoktól, hihetetlen erős, alternatív, poszt-indie. A kiadatlan 30 percében van minden, leginkább instrumentális őrületek, amiket élőben lehetne igazán élvezni. Akkor mégis mi a szomorú az egészben? Az, hogy a Ljubljana már nem aktív zenekar, ezek régi felvételek egy csokorba szedve, így sajnos élőben sosem fogjuk hallani ezeket a dalokat. A felvétel kicsit kárpótol a hiányért, és ki tudja, talán felülnek az itthon jól működő reunion, búcsúkoncert vonatra.

LJUBLJANA – kiadatlan (Full Album)

A Dungaree ígérete szerint folyamatosan érkeznek majd az új dalok az idei évben, ennek első darabja a Mountain pénteken látott napvilágot. Aki ismeri a zenekart az pontosan tudja, hogy mi vár rá, amikor rákattint a videóra. Megszokott színvonalú stoner zúzás, vagy ahogy az egyik kommentelő a videó alatt tökéletesen összefoglalta: „Szép romantikus nóta. A közelgő Bálint napra mindenkinek teljes szívemből ajánlom.”

DUNGAREE – Mountain (Digital Single)

A végére pedig pontosan tudom, mire gondolsz. Milyen jó lenne egy klip, amiben néhány takarítónéni elrabol egy pornóbajszos underground énekest, hogy őt feláldozva aztán a testéből kinövő kristályokból elvigyenek egy darabot, azt az öltözőjükben elrejtsék, Istenként tiszteljék, és időnként jól beszipuzzanak belőle, mint Alf. Hát, ahogy a Teleshopba mondanák, az ön gondjainak vége, ugyanis itt a Bring All The Tears And Turn Them Into Freshwater. Új Dope Calypso-dal, klipestől.

Dope Calypso – Bring All The Tears And Turn Them Into Freshwater – Official Video

Ha pedig valami olyasmit szeretnél hallani, ami kimozdít a komfortzónádból, akkor irány az Open Music Channel Twitch-csatornája csütörtökön. A Leecher stream koncertjét követhetitek, akik csellókkal és női énekkel hozzák el a szimfonikus metált az online térbe.

Leecher – OMC live session

Music event in Budapest, Hungary by Leecher and 2 others on Thursday, February 11 2021

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence