Népdalok, nem remix és boxzsák az érzelmeknek – 7alatt

2021 márciusa sem a kisimult arcokról lesz emlékezetes. A külső hatásokat szerencsére zenékkel enyhítjük, meg is mutatjuk, mit hallgass az elmúlt időszakból.

Villö Accetone messze az elmúlt időszak egyik legjobb friss előadója, ezt pedig a legújabb dalával is bizonyítja. A Kickbag nem az a szám lesz, ami kellemes, napfényes délutáni hangulatba hoz majd, de az biztos, hogy az a dal és klip lesz, amire emlékezni fogsz. Ráadásul ha a napfényes délutánokon éppen azt érzed, hogy az ablakon keresztül kell bámulnod és előjön az az érzés benned, hogy mennyirejólennehaabdsfszomathogyhamárkilehetnemennimertkivanaazegésszelazösszesfszm, akkor ez a dal ideális lesz megélni ezt a pillanatot.

Villö Acetone – Kickback (Officiating)


A Shinterz. Dyke trekkjéhez érkezett egy remix WaTa jóvoltából, vagyis, ahogy a Shinterz-től megszoktuk, ez sem a klasszikus elképzelések mentén közelít az átdolgozások zenei világához. Bécsy Bence és Varga Tamás WaTa együtt zenél egy tetőn, nem pedig egy producer/DJ a szobájában ülve készíti el a dal újragondolt verzióját.

Dyke, remix by Wata


Szász Veronika és Bata István duója a Veni nemrég hozta ki az Unfold Live albumot, amiről két népdalfeldolgozás most élő videót is kapott. A népdalos elemek beemelése hosszú ideje jelen van szerencsére a magyar zenében, de még mindig ritka az, hogy valaki élvezhető, igényes módon hozzányúl a kulturális örökségünkhöz teljes egészében, úgy, hogy ne az általános iskolai népdaléneklő versenyek hangulatát idézze. A Régi szeretőmért című dalt hallgatva viszont az jutott eszembe, hogy sok gyerekkori traumától meglehetne kímélni a felnövő generációt, ha ilyen előadásokhoz kötnénk a népzenét.

VENI _ Unfold Live : Régi szeretőmért @ Supersize Recording Studio


Aki követi az oldalunkat, nem valószínű, hogy gyanakodva kérdezi, vajon mit is gondolhatunk a Moped Loewen zenéjéről. Emiatt nem is zeneileg inkább vizuálisan emelném ki a most, The Run címmel megjelent Book of Navi film első epizódját. 3 és fél perc látványos futás zenei aláfestéssel, tökéletes figyelemfelkeltő, hogy várjuk a folytatást.

Moped Loewen – The Run


Ha pedig valaki a következő napokban “koncertet látogatna” akkor ajánljuk az Open Music Channel twitch csatornáját. Minél több idő telik el az élő koncerteken tett utolsó látogatástól, annál fontosabb munkának érzem azt, amit a srácok végeznek, úgyhogy ha tehetitek támogassátok őket, erre a twitch nagyon sok lehetőséget biztosít.


A rendezvények pontosan március 11-én egy éve, hogy kisebb-nagyobb megszakításokkal, de eltűntek az életünkből. Ezt az évfordulót Aurevoir. koncerttel lehet ünnepelni/megemlékezni/gyászolni, ki-ki vérmérséklete szerint.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.


Vasárnap este pedig a Useme vár titeket az online térben.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence