7alatt – Bánkitó minden mennyiségben

Ha vasárnap, akkor 7alatt. Ezúttal kilépünk Budapestről, hogy megnézzük, mit is hoz a 28. hét. A szerdán kezdődő Bánkitó Fesztivál felhozatalából csemegézünk.


Július 10-én, szerdán kezdődik az ország „legnagyobb kisfesztiválja”, a Bánkitó. Szombatig lehet a magyar underground zene legjobbjaira bulizni
a címadó Bánki-tó partján, miközben a fesztivál a társadalmi kérdések feszegetésével is felhívja magára a figyelmet. Ahogy minden évben idén is van egy közéleti tematikája az eseménynek, ebben az évben ez a „buborék jelenség”. Mielőtt azonban elindulna a koncertcunami, ha még nem tettétek, érdemes megnéznetek a Fű alatt sorozatunk bánkitós adását, amelyben Lukács Áronnal mindent kiveséztünk, amit érdemes tudnotok az idei fesztiválról!

Fű alatt #4 – Lukács Áron (Bánkitó Fesztivál)

Napközben rengeteg előadásba lehet majd belehallgatni a legkülönbözőbb szervezetektől, ami hihetetlen szimpatikussá teszi az egész rendezvényt. Ha pedig eléggé kiokosítottátok magatokat, akkor megérdemlitek, hogy kikapcsoljatok! Lássuk tehát, hogy este mikre érdemes buliznotok.


Szerda ugyan az első nap, de ennek kicsit még inkább 0. nap jellege lesz; ettől függetlenül megéri már ekkor kimenni a fesztiválra, és este 22.30-tól instrumentálisan megőrülni a még mindig kimondhatatlan nevű TPSRPRT-re. Az idén kialakított új, Greatest Hits színpadon kapnak helyet, úgyhogy eljátszhatják az első lemezük legnagyobb slágereit.

TPSRPRT – Donkey

Official audio for album “1” Spotify: https://spoti.fi/2GBVaaK fb: https://bit.ly/2Skt4Cn https://www.instagram.com/tpsrprt/ Youtube: https://bit.ly/2RgNwGR

Csütörtöktől aztán beindul az élet, az előbb említett Greatest Hits színpad programját minden napra tudom ajánlani, bármelyik idősávban! Olyan nevek lesznek, mint a Trillion, a Mörk, a Meteo, vagy a 2018-as év dala kiírásunkon második The California Nightmares. A fesztivál azonban ezeken kívül is pörög, nézzük meg mi lesz még.


20:20-tól a Tószínpadon például a Ricsárdgír kápráztatja majd el a nagyérdeműt a tőlük megszokott magasztos előadással, mély művészeti tartalommal. Sokáig nem kedveltem őket, aztán megnéztem a tavalyi fishinges bulijukról egy videót, és rájöttem, hogy ez a legszórakoztatóbb kínzási forma, ami létezik. Itt is hagyom nektek a felvételt, csütörtökön ott találkozunk!

Ricsárdgír – Fishing on Orfű 2018 (Teljes koncert)

A Ricsárdgír 2018-as koncertje a Fishing on Orfű fesztiválon. Rendezte: Kálocz Tamás és Fekete Gyula (FOO FILM) Vágás/színezés: Fekete Gyula Hangfelvétel: Al…

Hajnal kettőkor – ami már technikailag péntek, de ugye tudjuk, hogy a következő nap akkor kezdődik, amikor ébredünk – az északi színpadon a kéttagú Analog Balatont érdemes elcsípni. Elektronikus zenét nem mindig ajánlok szívesen, mert az nem mindenkinek jön át, de ők azok, akiket, ha valaki már hallott játszani, annak nem lehet kérdés, hogy zseniális, amit csinálnak. Ha valaki pedig még nem hallotta őket, akkor annak ízelítőként itt hagyom az egyik haverom üzenetét egy Kolorádó Fesztiválos este másnapjáról: „Az Analog az, de fasza, elvitték az estét!”

Analog Balaton – 0112 (Official video)

https://www.facebook.com/Analog.Balaton Rendező: Hódi Levente Operatőr: Tóth Fabó Kamera asszisztens: Kiss Soma Stylist: Kiss Luca Szereplők: Vörös Ákos, Zsuffa Aba, Szalai-Szabó Fábián, Szombathy András Werkfotó: Cora Sun Colorist: Tóth Fabó Vágó: Hódi Levente Zene: Analog Balaton Szöveg: Zsuffa Aba Produced by Analog Balaton, Dexter, Tóth András Mix/Master: Dexter (SuperSize Recording) Köszönjük Czippán Dánielnek és Mohácsi Lucának a segítséget!

Pénteken csalok, és mégis kiemelek valakit a Greatest Hitsről: Jazzékiel, 21:00. Alternatív hangszeres bármi, pontos műfaji besorolást ne várjatok légyszi, de az biztos, hogy eszméletlen jó buli lesz. Tíz éves a Holy Shit lemez, úgyhogy erről biztos előkerülnek a dalok, ott kell lenni.

Sirató

Provided to YouTube by Média Park Europe Zrt. Sirató · Jazzékiel Holy Shit © 2008 Hunnia Records Released on: 2008-09-01 Author: Hegyi Áron, Jakab Péter Composer: Hegyi Áron, Jakab Péter Auto-generated by YouTube.

Utána 2:30-tól – ami ugye már szombat, de na, vágjátok – Freakin’ Disco jazztechno az északi színpadon. Stílus gyanánt ‘pscyho jazz’ szerepel a közösségi oldalukon, ez az elektronikus instrumentális jazzes dolog, amit ők művelnek, a legkísérletibb és legelőremutatóbb zene, amit 2019-ben még csinálni lehet. Vátesz zene a Bánkitó Fesztiválon, tessék megnézni!

Freakin’ Disco – Rules (Official)

album: Freakin’ Disco – Monster https://www.facebook.com/freakindisco/ album release: december 27 Budapest, Toldi Mozi https://www.facebook.com/events/251783302183705/ ℗ 2018 Launching Gagarin Records & Management Freakin’ Disco Áron Komjáti – guitar András Csizmás – bass, double bass, moog Ágoston Szabó Sipos – drums Gábor Keresztes – keyboards, sampler VIDEO Directed by Ádám Freund Director

Szombat a zárónap, ki kell élvezni a programokat, így már este hatkor érdemes ellátogatni a Tószínpadra, ahol az általunk is sokat emlegetett Carson Coma fogja a talpalávalót nyomni. Ha a Freakin’ Disco előremutató, akkor a Carson Coma hátralépő, de nincs ezzel semmi baj, sőt! Vállaltan nyúlnak vissza a ’60-as évek beat zenéjéhez, olyannyira, hogy a héten jelent meg egy Korda György feldolgozásuk. Tviszt és bambi tehát szombaton hattól!

Carson Coma – Nem Vagyok Ideges (Korda György)

Facebook: http://www.fb.com/carsoncoma Instagram: http://instagram.com/carsoncoma Eredeti dal: Nem vagyok ideges (előadó: Korda György, szerzők: Deák Tamás – Halmágyi Sándor), Qualiton EP 7248, 1963 2019. június 8-án a Telekom Electronic Beats egy délutáni bulival nyitotta meg a nyarat Budapest legmagasabb szállodájában, a Hotel Budapestben – vagy ismertebb nevén a Körszállóban.

Szombat pontban éjfélkor indul az Északi Színpadon a fesztivál – talán nem túlzás azt mondani – legérdekesebb produkciója. A Middlemist Red és a Fran Palermo közös koncertet nyom, ami nem tudom pontosan, hogy mit is jelent, de kíváncsian várom. Ha a sok hangszeres Fran Palermo számait 4 emberre megcsinálják, az elég érdekesen sülhet el, és ez visszafelé is igaz, de meglepne, ha a közös zenélés ziccerét kihagynák a fiúk.

Middlemist Red + Fran Palermo – Bánkitó Fesztivál

Music event in Bánk, Hungary by Bánkitó Fesztivál and 3 others on Saturday, July 13 2019 with 976 people interested and 151 people going.

Ezeket ajánljuk tehát, no meg az összes koncertet, és azt, hogy ne csak este éledjetek fel, mert a napközbeni programok kihagyása is súlyos hiba volna. Sátrakat összekészíteni, már csak 3 nap és indul a Bánkitó Fesztivál!

Bánkitó Fesztivál 2019

Music event in Bánk, Hungary by Bánkitó Fesztivál on Wednesday, July 10 2019 with 6.8K people interested and 2.2K people going. 178 posts in the discussion.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence