7alatt – Fábián Julira emlékezünk

Egy fájó, ám megható, sok szereplővel kiegészült saját feldolgozást hozott a Konyha. Szepesi Matyiék dala mellett ezeket a koncerteket ajánljuk erre a hétre.

Vannak olyan pillanatok, dolgok, amit roppant nehéz felkonferálni, amiről írni már-már nem lehet. Mert az ember keresi a szavakat, és bizonytalan, hogy vajon az, ami végül kijön, az méltó-e ahhoz, amihez a gondolatokat fűzi.


Most pont ilyen helyzetben vagyunk. A Konyha legutóbbi albumának egyik dalát a lassan két éve közülünk eltávozó Fábián Juli emlékének ajánlották (már csak a személyes élményeik miatt is).


„Az életem változik meg azzal, hogy elveszítek valakit, főleg olyasvalakit, aki nagyon közel állt hozzám, mégis örökre velem lesz, az életem része marad. Rohadt nehéz és fájdalmas az elengedés, de Julival kapcsolatban annyi csodálatos emlékem van, hogy arra koncentrálok, hogy mekkora szerencse, hogy ismerhettem, hogy napi kapcsolatban lehettünk, dolgozhattunk, zenélhettünk együtt” – mondta még a lemez előtt, tavaly februárban adott nagy interjújában nekünk Szepesi Matyi.

Konyha feat. Fábián Juli Film Allstars – Földrevaló (OFFICIAL VIDEO)

Közreműködők: Biga – Bolba Éva – Freddie – Gereben Zita – Jónás Vera – Lábas Viki – Mező Misi – Micheller Myrtill – Molnár Emese – Mujahid Zoli – Palya Bea – Péterffy Lili – Rúzsa Magdi – Schoblocher Barbara – Tóth Vera – Urbán Orsi – Wolf Kati A dal Lévai Balázs “Like a Child – Fábián Juli” című filmjének betétdala.

A Földrevalóból most készült egy „sokszereplős” verzió, ami Lévai Balázs nemsokára bemutatásra kerülő Like a Child – Fábián Juli című filmjének betétdala lesz. A Konyha mellett a dalban Biga, Bolba Éva, Freddie, Gereben Zita, Jónás Vera, Lábas Viki, Mező Misi, Micheller Myrtill, Molnár Emese, Mujahid Zoli, Palya Bea, Péterffy Lili, Rúzsa Magdi, Schoblocher Barbara, Tóth Vera, Urbán Orsi és Wolf Kati is közreműködik. Mást nincs is értelme mondanunk, hogy egy videó alá írt hozzászólást idézzünk: „Szívbemarkolóan fájó ez a dal, de mégis csordultig van szeretettel.” Köszönjük!


Ilyen felvezetés után szinte lehetetlen továbblendülni, de azért megpróbálunk. Erre a hétre öt koncertet ajánlunk nektek, ahová érdemes bekukkantanotok.


A hét november 21-ével kezdődik, csütörtökön egyből két eseményt is ajánlunk. Nyitányként egy kicsit csendesebb, ülősebb cuccot. Bozóky Felícia Lili énekes-dalszerzőnő szólója, az I Am Soyuz egy nem hétköznapi helyen, a budapesti Gárdonyi térnél, a BÉLÁ-ban ad koncertet. Ha még nem hallottad őt, egyszer nagyon ajánlott élőben elkapni őt. Itt az alkalom, hajrá!

I Am Soyuz // Béla

2019.11.21.

Még mindig a csütörtöknél maradva, ha kicsit pörgősebb, poposabb élményre vágytok, akkor irány a Mika Tivadar Mulató, ahol az est fénypontja a Shaibo lesz. Előttük a manapság egyre több helyre visszaköszönő Rien du Sol játszik majd. Ha pedig még több Shaibóra vágytok addig, akkor olvassátok el a Szigeti Zsófival még nyár elején készült nagy beszélgetésünket.

Shaibo + Rien du Sol // Mika Tivadar Mulató //

2019.11.21.

A péntekre kanyarodva, november 22-én mutatja be új kislemezét a Toldiban a pécsi illetőségű Mongooz and the Magnet. Az EP nálunk premierezett, és ahogy Bodó Bencénk írta: a people=people „azért ennyire jó, mert rendkívül ízléses, minden arányos, semmin nem érezni, hogy túltolnák, vagy, hogy nagyon keveset adnának a srácok.” Szóval, lehet menni élőben is meghallgatni!

Mongooz and the Magnet – EP Release Show

TOLDI • 2019.11.22.

November 22-re jut még egy EP-bemutató. A helyszín ezúttal (vagy épp a csütörtökhöz képest megint) a Mika Tivadar Mulató, a házigazda pedig az IDEGEN lesz. Előttük a Teddy Queen pörgeti meg a lelkeseket.

Idegen EP Bemutató @MIKA

2019.11.22.

November 23-ra, szombatra egy kis kulináris pikantériát ajánlanánk: az Akváriumban Dé:Nash ad lakossági fórumot. Szóval, aki így a hétvégén szeretne a Turul meg a Keresztes hadjárat között pattogni, akkor mindenképpen ott lesz a helye! (Ha érdekel, milyen egy Dé:Nash koncert, olvassátok el az idei bánkitós beszámolónkat :D)

Dé:Nash: Lakossági Fórum // vendég: Gege

Akvárium • 2019.11.23.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland