7alatt – Szívünk csücske, a Művészetek Völgye (1. rész)

Tíz nap szimbiózis. A Völgy a világ egyik legjobb helye. Indul a kedvenc családbarát fesztiválunk, ahol Az év dala győztes Balogh Borka is fellép. Első ajánló.


Már a hossza sem szokványos, és a hangulata is tök más, mint egy klasszik fesztiválé. Épp ezért bírjuk, a Művészetek Völgye tényleg egy szuper hely, s az egész fesztivál évről évre egyre csak izgibb lesz, és annak ellenére lett mainstream, hogy nagyon nem az!


No, és mivel ugye 10 nap (!), épp ezért kivételesen két körben ajánlunk koncerteket, mert a végén már úgyse emlékeznétek, mi a manót írtunk mi bő egy hete. Hozzáteszem, még csak véletlenül sem próbálok olyan frappáns ajánlót összerittyenteni, mint a beharangozó pápánk, Penke mester (mert ő utánozhatatlan), viszont ha már róla beszélek, érdemes megjegyeznetek a Völgy egyik legnépszerűbb helyszínét, a Momentán Udvart, ahol idén is mindennap megy majd a magyar fesztiváltörténet egyik legviccesebb, nem zenei programja, a Momentán Társulat közönség által instruált napi szappanoperája, az Éjjel-Nappal Momentán, amelyben a mi drága Penke Bencénk is szerepel majd, szóval ki ne tessenek hagyni!!!


Visszatérve a kaptafához. Két helyszín fellépői közül válogatunk nektek, méghozzá, lehetőleg olyan előadókat, akiket korábban, eddig, más fesztiválokon még nem ajánlottunk nektek.


A bázis idén is a Hangfoglaló Udvar lesz, ahol elsősorban az undergroundnak a névadó programban részt vevő feltörekvői rúgják le a fák koronáit. PLUSZ ezen a színpadon lép majd fel a 2018-as Az év dala kiírásunk nyertese, Balogh Borka is, akinek a Völgyben is külön kiemelve, aláhúzva, piros kiemelő filccel kisatírozva ajánljuk a koncertjét! 🙂 Noha, még a debreceni Campuson is csak holnap lép fel, de ez a legfaszább dolog, hogy a nyertesünk – mint az országban körbehordozott véres kard az Árpád-korban – két napon belül keleten s nyugaton is fellép!!! (Ezért ÓRIÁSI pacsi a két fesztiválnak!)


Ahogy tanult színész/szinkronszínész kollégám korábban írta, Borka egymaga el tudna vinni egy színpadot egy napra. Ezt én is tartom, így 15.30-as kezdés ide, vagy oda, tessenek minél többen lenni (és arcon pörögni egy jó fröccsel vagy gyöngyözően hideg APÁ-val) a Hangfoglaló Udvarban, mert nagyon adni fogja!!! Ha pedig még nem tettétek hallgassatok jó Borka dalokat!

Borka Balogh – GONE (Official Music Video)

Official Music Video for ‘GONE’ ‘GONE’ is a song about constant inner fight with one’s demons. Past decisions, forgotten personalities, unsaid words and unclosed stories haunt us all and from time to time we have to face them one way or another.

Ami a továbbiakat illeti, a másik kedvenc színpad a kapolcsi szívcsakra közelében fekvő Kőbánya Udvara lesz, szóval e két helyszínről ajánlunk remek koncerteket. Igaz picit csalunk, mert az első koncert máris az első nap, pénteken 22 órától a Harcsa Veronika Udvarban lesz, ahol a névadó és Gyémánt Bálint koncertje után az a The Qualitons fog játszani, akiknél nem sok nagyobb menőség akad manapság. De tényleg! Eljutottak arra szintre, hogy bátran leírhatom, hogy gitárzenét szerető igaz magyar ember nem halhat meg úgy, hogy legalább egyszer ne hallotta volna őket!!! Így tessenek menni 😀 (Ide meg csak idetesszük a Seatle-i atyaúristen rádióban, a KEXP-n eltolt teljes szessönjüket, csak a mihez tartás végett!)

The Qualitons – Full Performance (Live on KEXP)

http://KEXP.ORG presents The Qualitons performing live in the KEXP studio. Recorded March 22, 2019.

Július 20-án, szombaton beindul a nagy menet, s sajnos picit magunkra szervezünk. Merthogy a Hangfoglalóban 18 órától jön majd a nálunk is premierező The Pontiac, miközben a Kőbányán meg 18.30-kor Petruska kezd majd. Lehet orosz rulettet játszani, sajnos mindkettőn nem lehet ott lenni [ 🙁 ]

The Pontiac – Who (Official Music Video)

The Pontiac ‘Who’ című dala az ‘Are You Ready Now?’ című nagylemezről.

Július 21-én, vasárnap nem kell mászkálnotok, mert két egymást követő esti koncertet ajánlunk mindenki figyelmébe. Mindkét fellépés a Hangfoglaló Udvarban lesz. 22 órától érkezik majd Babé Sila, aki szerintem mindenkit el tud varázsolni egyetlen pillantással. (Persze, ezt minden belepirulás nélkül!) Aztán, ha már kellőképpen lelazultunk, akkor éjféltől jön az igazi b×sz×táska, érkezik a Colorstar, akikről örökre egy transzatlanti repülőút jut eszembe, amikor az első lemezüket hallgatva Grönland jeges partjaira haluztam. Látomásos zene, egyúttal elképesztően be is húz és mást nem tehet rá az ember, mint szétlötyögi az agyát! Immár több mint 20 éve! 😀 (Végtelenített Colorstarért ide érdemes kattinatani!)

Babé Sila – Homesick

The official music video for Homesick by Babé Sila (prod by High Love) facebook ▿ https://www.facebook.com/babesila soundcloud ▿ https://soundcloud.com/babesila instagram ▿ https://www.instagram.com/babesila ☁ ☁ ☁ ☁ ☁ ☁ Directed by Petra Kovacs & Barbara Stahl Filmed by Petra Kovacs Edited by Marton Somogyi ( PUR E) Special thanks to: Nanushka Olympus Priszcilla Varga & Up to style Robert Etropolsky ☁ ☁ ☁ ☁ ☁ ☁ Homesick C.,A.: Barbara Stahl, High Love Produced by High Love ▿ www.facebook.com/lovehighlove Mixing & mastering by Stamusic.

Július 22-én, hétfőn megint szétszakadunk. Kezdünk ugye a már felvezetett Borkával, aztán 18.30-kor irány a Kőbánya egy kis, szerintem a maga nemében abszolút experimental (mindenképp kísérleti) elektroprodukció, a yesyes. Ugyan talán még korai lesz ehhez az idő, de mit számít az egy igazi zenegurménak! Ezt követően 22-re iszkiri vissza a Hangfoglalóhoz, ahol a Csaknekedkislány pörget meg mindenkit a saját tengelye körül.

Csaknekedkislány Tihany (Official video)

rendező: Fatér Ambrus operatőr: Nyoszoli Ákos vágó: Szabó Tamás gyártásvezető: Juhász Renáta látványtervező: Fekete Anna koreográfus: Czakó Máté vfx: Sarkadi András ötlet: Csepella Olivér, Fatér Ambrus focus puller: Pásztor Péter segédoperatőr/világosító: Csingun Ádám Gajdics Dávid Gyuricza Matyi Kórodi Dániel Molnár Péter Miklós Podányi Dániel Pongor András smink: Farkass Flóra werk: Komróczki Diána külön köszönet: Balázs Gábor Bánsági Lili Bellák Gábor Koren Zsolt Kossár Dániel Nagy Lili Nagyfi Tamás Nyoszoli Tamás Pünkösdi László Szélinger Anna Vörös Péter Zádor György Köszönjük az összes drága embernek, aki eljött a Gólyába és a stúdióba táncolni!

Július 23-ra, keddre még marad egy tuti befutó: Middlemist Red. A srácok, akikkel legutóbb ötéves szülinapjuk alkalmából beszélgettünk egy nagyot, tavaly baromi jó koncit toltak a Harcsa Veronika Udvarban, Nóvé Soma életében nem beszélt annyit a színpadon, mint akkor ott. Ha láttad már őket, azért, ha nem, akkor meg nagyon azért ott a helyetek!

Middlemist Red – Silverline

“Ripple Soul” Album release show: https://goo.gl/sfyqYa Middlemist Red is a psych-rock band from Budapest, Hungary founded in late 2012. ‘Ripple Soul’ is the…

Ha pedig többre vágysz, nagyon érdemes letöltened a teljes programfüzetet, mert akkora a kínálat, hogy azt emberi fejjel képtelenség fejben tartani.

S ha még mindig nem elég. Fű alatt című műsorunk vendége volt nemrég Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye fesztiváligazgatója, akivel tényleg mindent kiveséztünk, amit érdemes tudni az előttünk álló 10 napról 😉

Fű alatt #10 – Oszkó-Jakab Natália (Művészetek Völgye)

Az Ígéretes titánok underground zenei kibeszélője © Balogh Roland műsorvezető vendége Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgyének fesztiváligazgatója Videó, vágás, utómunka: Balsay Dorina Intro * Kijube – Storm Zene: Garamvölgyi Zsolt Dobok, keverés, animáció: Sándorfi Viktor Műsorlogó: Rádai Péter Vendégelőadó: iamyank feat.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland