7alatt – Szívünk csücske, a Művészetek Völgye (2. rész)

Hahó, Völgylakók! Reméljük, még éltek 😀 Ajánlunk egy csokor remek koncertet a fesztivál második felére is. Aki csak most jön, annak különösen érdemes fülelnie.

Az első fele után jöjjön a második etáp. A tavalyi Az év dala nyertes Balogh Borkánk sikeresen abszolválta a Művészetek Völgyét, aminek mi örülünk a legjobban. Az élet közben megy tovább, a következő öt napra ezeket ajánljuk nektek a legnagyobb szeretettel:


Az a helyzet, hogy a Klinika Udvar összes fellépőjét érdemes meglesnetek, de tényleg! Viszont, ha orosz rulettben ki kellene emelnem egy formációt, akkor azok tuti a nagyvárosi vekengések első számú kafkai krónikásai, azaz a Mayberian Sanskülottsék lennének azok, akik 24-én szerdán 22 órától játszanak majd!

Mayberian Sanskülotts – Empty Room

Zene: Balogh Gallusz, Csordás Zita, Hromkó István, Szigeti Árpád, Várnai Szilvia Szöveg: Csordás Zita Felvétel, producer, keverés: Dorozsmai Gergő A hangfelvételek a Tom-Tom stúdióban készültek.

Csütörtökön, 25-én egyből három koncertet is érdemes bevésni a naptárba. Ebből kettő a Kőbánya Udvarában, ráadásul egymás után, szóval, még sokat nem is kell mocorognotok hozzá. Az első felvonást 18.30-tól a Voodoo Papa kezdi: ha szeretitek a b@szott nyers, virtuózan vagabond és piszkosul játékos blúzba hajló útszéli rákendrólt két csóka tálalásában, akkor tuti a legjobb helyen fogtok járni! Az egész olyan, mintha magyar dalok szűrődnének ki egy sejtelmes dél-alabamai mocsárból. Mindez csupar erővel párosul. Ha már virtuozitás, 21 órától érkezik majd a Kéknyúl, amely inkább sanzonos, viszont a maga módján nem kevésbé vagabond. Szuper párosítás! (Sok Kéknyúlért ide KATT!)

Voodoo Papa – Elétek Állok promo video

A Voodoo Papa Duo egy új dalának promo videója. Az Élétek Állok c. dal korunk semmitmondó dalait, álságos, tartalom nélküli zenei megnyilvánulásait figurázza ki. A céltalan, kényelem központú,fogyasztói létezést a muzsika világában, ahol egy ” Styliszt Ferenc és a Kőmíves Kelemenedzser” készít mirelit sztárokat!

Ha viszont a Hangfoglaló Udvar felé bóklásztok, akkor még mindig csütörtök késő délután, 18 órától nagyon ajánljuk az immár Goodbye Darjeelinget, róluk sokszor írtunk sokat 😀 Főleg a Momentán Udvarban momentán színészkedő Penke Bencénk, akit innen is csókoltatunk – viszont ha még több Darjeelingre vágytok EZT írtuk róluk nyár elején.

Goodbye Darjeeling – Want To Be (Official Video)

Goodbye Darjeeling on Facebook: https://www.facebook.com/goodbyedarjeeling Instagram: https://www.instagram.com/darjeelinsta/ Full album: https://www.youtube.com/watch?v=IPWRiwkpoAY “Want To Be” Produced and mixed by Gyuri Ligeti Mastered by Szebasztián Szabó In 2019 Music video by Adam Patzay Additional thanks to Studio Lightroom, Budapest Lyrics: I wanna be free of all this nonsense I wanna be where I’m

Másnapig el se mozduljatok, merthogy 26-i pénteki kínálatunk is a Hangfoglalóba szegez mindenkit: 18 órától érkeznek majd Peter Schmeichel legeslegjobb magyar imitátorai, a Meztelen Diplomaták, akik azért már rég kinőtték a dán nyelven monokulturálisan vicceskedők szerepét. Hogy mennyire nem beszélünk mellé, itt hagyunk egy hivatalos zenés klipjüket, amit bő 4 hónapja töltöttek fel az internettóra!

Meztelen Diplomaták – Szélelőttem [hivatalos zenés klip]

Meztelen Diplomaták – Szélelőttem Szeptemberi szél LP (2019) hang: Meztelen Diplomaták szöveg: Tóth Attila producer, keverés: Prieger Zsolt hangmérnök: Dióssy D.

Némi hiátust követően időintervallum és fluxuskondenzátor bűvölés után kereken éjfélkor érkezik az Ígéretes titánok 2016-os Az év dala nyertese, a DLRM. Sokat nincs értelme cifrázni. Piszkos, nyers erő, pokoli rakkolás és csupa, vegytiszta energia. Ha nem hiszitek, nézzétek meg a februári hajós koncertjükön készült faszás kis fotóriportunkat!

Kurt és Jim szelleme is ott pattogott a DLRM lemezbemutatóján | Ígéretes titánok

Baromi jó nézni, hogy fejlődik lépésről lépésre a 2016-os Az év dala kiírásunkat megnyerő csapat. Fotóriport a Suckerpunch A38-as koncertjéről és lemezkritika.

Koncertügyileg már csak a 27. szombat maradt. Három koncit húztunk alá nektek, három helyszínen, de nem ütik egymást, hanem szépen vonalban lehet majd őket követni. A zsinórmérték első állomása még mindig a Hangfoglaló Udvar. Mivel napok óta ott dekkoltok (nyilván), ezért nem lesz gond a délután közepén berendelnetek egy Krúdy-fröccsöt a 15.30-as MADRAPUR koncert mellé. A srácokkal majd’ egy éve foglalkoztunk, írtunk egy páros kritikát az akkor kijött EP-jükről, majd a Semmi c. számuk ott volt a 2018-as Az év dala listánkon! Szóval, alap, hogy pogóztok rájuk 😀

MADRAPUR – Nem tudom ki vagyok (egysnittes élő) 2019

Bandcamp: https://madrapur.bandcamp.com Spotify: http://bit.ly/madrapurspotify iTunes: http://bit.ly/madrapuritunes Deezer: http://bit.ly/madrapurdeezer Facebook: https://www.facebook.com/madrapur Instagram: https://www.instagram.com/madrapur.bp/ Weboldal: http://madrapur.hu/ Operatőr és fény: Komróczki Dia Keverés és master: Miskolczi Marci Szabados Gábor: ének / gitár Kozma Máté: ének / gitár Ferencz Bence: bass Nagy Gábor: dobok Köszönjük a fellépési lehetőséget az Anna & The Barbies zenekarnak és az Akvárium Klubnak!

18 órától már a Fülig Jimmy Fényudvaránál toporogtok. Jön a twentees. Mindenki baromi jól érzi magát. Előtte meg ha szerettek olvasni, de csak ha tényleg (!), még tavasszal volt egy hosszabb lélegzetű dumálgatásunk Konival, ahol kb. mindent kiveséztük a távol s közelmúltból, jelenből, mi több jövőből!

„Régebben ódzkodtam attól, hogy közéleti utalásokat tegyek a dalokba” | Ígéretes titánok

Új lemezzel támad a twentees. Tényleg egyre nehezebb-e érvényesülni a magyar közegben – kérdeztük Balázs Konrádtól, majd a hóhért is felakasztottuk. Interjú.

A szombat estét pedig 19.45-től Harcsa Veronikánál érdemes (lezárni) beindítani, ahol a több Fű alatt műsorunkban is emlegetett iamyank Live Ensemble mókája lészen majd! Itt is alap a topogás 😉


Ja, és ne feledjétek, továbbra is vár benneteket a Momentán Udvar is, ahol
idén is mindennap megy majd a magyar fesztiváltörténet egyik legviccesebb, nem zenei programja, a Momentán Társulat közönség által instruált napi szappanoperája, az Éjjel-Nappal Momentán, amelyben a mi drága Penkénk is szerepel majd, szóval ki ne tessenek hagyni!!! (Az korábbi részeket ITT tudjátok visszanézni amúgy!)

Ha pedig többre vágysz, nagyon érdemes letöltened a teljes programfüzetet, mert akkora a kínálat, hogy azt emberi fejjel képtelenség fejben tartani.


S ha még mindig nem elég. Fű alatt című műsorunk vendége volt nemrég Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye fesztiváligazgatója, akivel tényleg mindent kiveséztünk, amit érdemes tudni az előttünk álló 10 napról 😉

Fű alatt #10 – Oszkó-Jakab Natália (Művészetek Völgye)

Az Ígéretes titánok underground zenei kibeszélője © Balogh Roland műsorvezető vendége Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgyének fesztiváligazgatója Videó, vágás, utómunka: Balsay Dorina Intro * Kijube – Storm Zene: Garamvölgyi Zsolt Dobok, keverés, animáció: Sándorfi Viktor Műsorlogó: Rádai Péter Vendégelőadó: iamyank feat.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland