7alatt – Nem fogod elhinni, mit ajánl az Ígéretes Titánok a Szigetre!

Az öledbe pottyant egy napijegy, de nem tudod, mit csinálj a SZIGETen? Szereztél bérletet, de eleged van Class FM-es előadókból? SZIGET szpesöl edisön vol 1.


Itt van, eljött, megérkezett! Hét nap, amikor Budapest lakossága és etnikai összetétele megtöbbszöröződik, amikor slágerjárattá válik a szentendrei HÉV/5-ös Metró (azért ez még nem egy lejátszott meccs), és a körút nappal még after- és már before-partik helyszínéül szolgál, egy szóval: a SZIGET!


Amikor fővárosunk megint egy picit a világ közepe, és ehhez most egy politikusunk sem szükséges. Nagy levegő, mert már csak pár nap van hátra az idei vödröskoktélokig, becsiccsentett civilsziget-felfedezésig, random külföldi barátokig vagy épp hajnali Colosseum/Magic Mirrorig. És igen, persze, mindenki tudja, hogy lesz Ed Sheeranlásd cikkünket – meg Foo Fighters, elég megúszós lenne őket belerakni egy ajánlóba. Ha tehát tököd kivan a mainstreamtől, vagy szeretsz beb*szva felfedezgetni, mindenképp olvass tovább! Kb. mainstream-mentes 7alatt, rajt!


Még lelkesen, mosolyogva, tisztán és egészségesen vonulhatunk át a K-hídon szerdán (ami Sziget-időszámításban természetesen hétfő), és tökéletes felvezetése lehet az előttünk álló hétnek az Ocean Alley délután ötös koncertje az A38 sátorban. Mármint gondoljatok már bele, egy alter-reggae banda, ami hosszú szőke hajú ausztrál szörfösökből és egy fekete rasztából áll. Csak aztán óvatosan azzal a cigivel.

OCEAN ALLEY – INFINITY (Official Video)

Stream/Purchase ‘Infinity’ Here – https://oceanalley.lnk.to/Infinity A film by The Sauce Animated by Michael Askew Filmed by Tyler Bell & Kane Lehanneur 1st AC – Thomas Austin @the.sauce hello@sauce-studio.com ———————————————————— 2019 WORLD TOUR DATES NORTH AMERICA – MAY / JUNE / JULY 22nd May 2019 | The Echo, Los Angeles, CA

Már csak azért is, mert megéri ott maradni abban a szép piros sátorban, rögtön a lötyögés után ugyanis az a Frank Turner érkezik, aki nekem abban hasonlít John Mayerre, hogy mindkettőjükről tudom, hogy zenélnek, és hogy egész sok ember szerint egész jók, de még nem találkoztam senkivel, aki ismerné őket. Idén viszont beleástam magam a folk-punk ikon munkásságába, és Mr. Turner angolsága lenyűgözött. Olyan, mint egy menő brit kobold, miközben egy kocsmai verekedés energiájával nyúl hozzá tradicionális folkmotívumokhoz.

Frank Turner – The Graveyard Of The Outcast Dead (Official Audio)

Buy/Stream: https://frankturner.lnk.to/NoMansLandSo ‘Tales From No Man’s Land’ Podcast: https://frankturner.lnk.to/NMLSubscribe More info: www.frank-turner.com Lyrics: They buried my body on Christmas, In the ground by the south river bank. Worked to my death, for my very last breath, I’d the Winchester Bishops to thank.

Anglisztikásoknak tehát 18:30-ig kell várniuk, romanisztika-francia szakirányú és/vagy keleti nyelvek- és kultúrák hallgatóinknak Jeanne Louise Galicet, azaz JAIN-t ajáljuk megtekintésre. Piszkosul tehetséges 27 éves francia csaj, aki életének egy jó részét Afrikában és a Közel-Keleten töltötte, aztán úgy döntött, hogy ezen régió zenevilágát electro-poposítva zenei karriert fut be. Jól döntött, a SZIGET nagyszínpadáig repítette őt a projekt, és háromnegyed nyolckor, közvetlenül a vörös trubadúr előtt már el is foglalhatja helyét.

Jain – Oh Man (Official Video | Live @MNAC Museum)

Jain – Oh Man (Official Video) Live @MNAC Museum In association with YouTube Music and Google Arts & Culture Listen to ” Souldier ” album : http://bit.ly/2CqE8s0 Subscribe to Jain’s channel : https://www.youtube.com/channel/UCvLB3nauNwvQVwhWGl28Uhg?sub_confirmation=1 Video directed by David Ctiborsky Sound direction by Guillaume de la Villéon Executive producer : La Blogotheque

Nem tudom, mennyire számít mainstreamnek itthon, mindenesetre én 5-6 éve odáig voltam a The 1975-ért, azzal együtt, hogy Matt Healy látványosan rájátszott arra, hogy minél nyálasabb fiúbandás külsőt biztosítson a csapata számára. Aztán ebből talán kinőttek (illetve tudnak öniróniával tekinteni rá), és zeneileg is elkezdtek egy elektronikusabb, táncolhatóbb világ felé nyitni, így már nem csak 16 éves tinilányoknak és a 19 éves énemnek elfogadható, úgyhogy augusztus 8-i, csütörtöki (nekünk ugye kedd) headlinert az én kedvemért csekkold légyszi!

The 1975 – Lostmyhead – (Vevo Presents: Live at The O2, London)

The 1975 – Lostmyhead – live from The O2, London on December 16th 2016. This is Vevo Presents – The 1975. The 1975’s new album ‘I like it when you sleep, for you are so beautiful yet so unaware of it’.

De ha már 16 éves lányok, érkezik 20:15-re a fiú Billie Eilish, YUNGBLUD. Tényleg, kb. ugyanazokat tudnám elmondani: fiatal énekes-dalszerző, szándékosan furán néz ki, fura és meghatározhatatlan zenei műfajban alkot, és arról szólnak a számai, hogy ő egy depressziós tinédzser, és 14-18 éves korig mindenki oda van érte. Okkal, természetesen. És írd fel alkoholos filccel a karodra, nehogy elfelejtsd: HAJNAL KETTŐTŐL TESCO DISCO A PETŐFIN.

YUNGBLUD – Parents (Official Music Video)

Stream & Download – http://yungblud.lnk.to/parents Directed by Miles & AJ Produced by SixTwentySix Executive Producers Austin Barbera and Jake Krask Line producer Aiden Magarian DP Jon Chou Production Designer Kendra Bradanini Styling: Harper Slate Music video by YUNGBLUD performing Parents.

A Szigetidőszámítás szerdáján már tényleg elkezdődik a fesztivál, mert eddig csak -1, illetve a 0. nap telt el, de ezeknek is el kellett telnie. Küldtelek már titeket az A38 sátorba vidám ausztrál zene miatt, de Xavier Rudd miatt megint megteszem. Péntek este tízkor kezd, remélhetőleg azért elaludni nem fogtok, de nagyon messze áll a bulizenétől az, amit ő csinál. Ettől függetlenül nagyon hangulatos egyszál gitár/énekelgetős koncert lehet ez, és ha már tököd ki van a háromnapos veretéstől, itt fel tudsz majd töltődni.

Xavier Rudd – Walk Away [Official Video]

The official music video for the Xavier Rudd song, Walk Away, from the album Storm Boy. Storm Boy is scheduled for release in 2018.

Deeeeee, ugyanakkor, ha még veretnéd, hajnal fél négyig kell kihúznod valahogy, akkor kezd ugyanis APASHE Belgiumból, akinek durván agyeldobós trapes zenéi vannak, és egy órán keresztül bőven lehet ropni.

Apashe x JayKode – Annihilation

Apashe & JayKode team up for a magnificent dubstep beast! ‘Annihilation’ is out now!

Egy évvel ezelőtt emberek ölték egymást Son Lux koncertjegyekért, erre tessék, Sziget Csütörtökön, azaz augusztus 10-én szombaton meg bárki megnézheti őket este tízkor az A38-ban. Ők szerintem az utóbbi évek egyik legizgalmasabb indie electro-pop projektje, de el kell ismerni, a kiadott anyagok sikere hullámzó. Azért a pszichedellikus álomtripért, amit a koncertjeiken nyújtanak viszont szinte kötelező a részvétel.

Son Lux – ‘The Fool You Need (Enough of Me)’ – Official Video

“Revisiting and reincarnating our own songs has been part of the Son Lux project from its inception. ‘The Fool You Need (Enough of Me)’ is the latest in that tradition. For the first time, we’ve turned to the video for the original version of the song for inspiration.

Ínyenceknek estére a Petőfi színpadot ajánlom, ahol fél egykor a blackwave. ragad mikrofont. Ha még nincs kedvenc belga chill-hop duót, akkor itt a lehetőség, hogy szerezz magadnak egyet. Az igazán keményeknek pedig Cory, Csordás Tibi és BeBe egymást követő koncertjei lesznek megfelelő alapanyag egy hajnali bulihoz. A Happy Gang egykori atyja kezd 23:00-kor a Sláger FM teraszon.

blackwave. – BIG Dreams

Listen to Big Dreams: https://smebe.lnk.to/BIGDreams www.blackwavedot.com contact: bert@rockoco.be directed, filmed and edited by benoît do quang droneshots by robin smit produced by willem ardui written by jean atohoun & willem ardui mix by jean atohoun mastered by jerboa

Ha eddig túlélted, akkor már túl vagy a felén, ami azt is jelenti, hogy már csak 3 nap maradt az Ájlend of Frídom életérzésből, most gyorsan még lehet távkapcsolatot alapítani, akinek erre van igénye.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Penke Bence