7alatt – Vanishing Pointra várva

Heti ajánlónkban ezúttal egy jövő szombati düreres programra koncentrálunk. Harmadik alkalommal rendezik meg, mi pedig odavagyunk érte. Jön a Vanishing Point.


Az ország pszichedelikus klubfesztiválja, egy napig a Dürer Kert olyan programokkal telik meg, amik leginkább ennek a stílusnak a bűvöletében élnek és az idősebb generáció azt mondaná rá, hogy hát ez tiszta Pink Floyd. Legalábbis ez volt a kiindulási alapja az egésznek, de úgy tűnik, ez kissé átalakul az idén.

Vanishing Point 2019

Music event in Budapest, Hungary by Vanishing Point Festival and 13 others on Saturday, October 12 2019 with 2K people interested and 394 people going….

De ez nem baj, sőt, nagyjából ez a legjobb dolog, ami történhet a fesztivállal! Ha nem akarjuk minden évben pontosan ugyanazokat a bandákat megnézni, akkor egyszerűen nyitni kell, mert bár így is van átfedés a korábbi évek programjai között, de mégsem mondhatjuk, hogy ez pontosan ugyanaz a felhozatal évről évre.


De ne szaladjunk ennyire előre nézzük először a külföldi neveket.


Dániából jön az Iceage, ami olyan igazán elborulós, kellemesen beleüvöltős zenét játszik. Azt hiszem ők az a zenekar, amelyiket a Vansihing Point klasszikusan el akar hozni ide. Szokatlan az egész, de igazán jó értelemben, nem tudod miért hallgatod, de elkap. Ráadásul a KEXP-s fellépésük alatt elhangzott mondat szerint ők igazán élőben jók. Hát, szombaton kiderül.

Iceage – Full Performance (Live on KEXP)

http://KEXP.ORG presents Iceage performing live in the KEXP studio. Recorded June 13, 2018. Songs: Catch It Pain Killer Hurrah Beyondless Host: Cheryl Waters Audio Engineer: Kevin Suggs Cameras: Jim Beckmann, Scott Holpainen & Justin Wilmore Editor: Jim Beckmann http://kexp.org http://iceagecopenhagen.eu

A négytagú Bo Ningen koncertjére vagyok a legkíváncsibb, mert a stúdió felvételeik rohadt érdekesek. Most pedig az ilyen stílusú zenéért rajongók fogják be a fülüket, de az élő felvételeiken azt érzem, ez elveszik a zajban. A közönség soraiban állva megtörténhet, hogy leszakad az arcunk, vagy közelítenek majd az album dalaihoz, de nagyon érdekel, hogy sikerül-e elkapniuk.

Bo Ningen – Full Performance (Live on KEXP)

http://KEXP.ORG presents Bo Ningen performing “Koroshitai Kimochi” live at Kex Hostel in Reykjavik during Iceland Airwaves. Recorded November 6, 2015.

A húzónevek közt pedig az eseményben is harmadikként feltüntetett The Qualitons! Az itthoni zenei élet egyik, ha nem a legjobb zenekara továbbra is, és pontosan tudja mindenki, hogy mire gondolsz most, amikor itt van felette két KEXP-s felvétel. De nem írom le, ahogy azt sem, melyik külföldi zenekar nézte meg őket három éve élőben, mert ezt a bandát akkor is hallgatnod kellene, ha semmilyen hírverés nem volna körülöttük.

The Qualitons – Full Performance (Live on KEXP)

http://KEXP.ORG presents The Qualitons performing live in the KEXP studio. Recorded March 22, 2019.

Mint, ahogy a The Keeymen körül sincs. Nincs róluk netes infó, nincs Facebook oldal, csak a zenéjük van. Természetesen, ez 2019-ben a lehető egyik leghülyébb lépés, ami létezik, de akkor is szimpatikus valahol. A zene ráadásul instrumentális őrület, rohadt érdekesen megcsinálva, folyamatosan valami olyan csavarral, ami miatt felkapom a fejem.

THE KEEYMEN – NAPOLI (BalconyTV)

THE KEEYMEN performs the song “NAPOLI” for BalconyTV. Subscribe to us right now at http://bit.ly/15yj4oc ‘Like’ us on Facebook – http://Facebook.com/balconytv Follow us on Twitter – http://Twitter.com/balconytv PRESENTED BY RONI FRANKO MICROPHONES BY RODE http://www.rode.com The Keeymen is a Hungarian Budapest based surf rock group founded in late 2013 which plays only their own songs.

Vissza a vokális zenék irányába, a Cousin Kula (nem röhög, ez nem az óvoda) hat tagja Bristolból érkezik és saját bevallásuk szerint psych-popot játszanak. Az álmodozós dülöngélés hivatalos szponzorzenéje ez a csapat, óriási pacsi a szervezőknek, hogy adtak nekünk egy kis feltöltődős időt is, ráadásul ennyire király zenekarral.

Cousin Kula – Jelly Love

http://www.cousinkula.com http://www.chiverin.com Spotify: http://bit.ly/KULASpotify iTunes: http://bit.ly/KULAApple Facebook: https://www.facebook.com/cousinkula Twitter: https://twitter.com/cousinkula Soundcloud: https://soundcloud.com/cousinkula ///// Directed & edited by Cousin Kula Written & performed by Cousin Kula Chiverin Records, 2018 http://www.cousinkula.com http://www.chiverin.com http://vevo.ly/kgVjHb

Magyar zenekarok közül ott lesz még a már hazajáró Deep Glaze, a METEO, a Gustave Tiger, a Run Over Dogs és a szervezőgárdában erős átfedésben álló Middlemist Red is. Akik pedig újonnan kerültek be a felhozatalba, és talán ki is lógnak kicsit onnan, az a Carson Coma és a Perrin. Előbbi a ’60-as évek zenéjét hozza nagyon a nem most hatvanasoknak, utóbbi pedig egy elég vegyes némileg lo-fi-s, soulos, funkys dolgokban utazik, DE! Ha ez a két zenekar hoz egy olyan műsort, ami egy kicsit nyit a pszichedelikus világba, úgy, hogy nem lépnek ki a saját komfortjukból, akkor a Vanishing Point újradefiniálta magát, és képes lesz még nagyon sokáig nagyon érdekes rendezvényeket csinálni.


Mindenestre menjetek el szombaton, mert ez valóban az egyik legjobb klubrendezvény az országban, hihetetlen jó zenekarok és hangulat vár mindenkit, de előtte még többet megtudhattok a fesztről a következő Fű alatt adásból, ahol Deli Soma lesz a vendégünk! Kedd 18:00 Facebook, 19:00 Youtube.

Fű alatt #14 – Deli Soma (Middlemist Red + Vanishing Point)

Music event in Budapest, Hungary by Ígéretes titánok and 2 others on Tuesday, October 8 2019


További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Bodó Bence