Hókamóka, először koncertezik Magyarországon az Alien Ant Farm

Mi a szösz? Ők még élnek? Mi az, hogy! Február 26-án, hétfőn, történetük során először zúznak nálunk, a Dürer Kertben a kaliforniai popmetál veterán rókái.

 

Címben a hír! Sokat nem is érdemes hozzátenni, bár azt mindenképpen, hogy milyen vicces, mikor hirtelen feltűnik egy olyan banda, amelyikről azt hittük, már nyugger-üzemmódban tolja. A legnagyobb tisztelet mellett ugyanis az Alien Ant Farm is ebben a halmazban helyezkedik el. Hogy pontosak legyünk, valahol az Offspring és a Weezer között, a nagy ’90-es évek végi, 2000-es évek eleji amerikai-kaliforniai popmetál „fiúbandák” koszorújában.

 

Hogy azonban ránk cáfoljanak, tessék-lássék, úgy tűnik, több mint jó erőben vannak, s történetük során először ezúttal Magyarországra is eljönnek egy koncertre: az 1996-ban a kaliforniai Riverside-ból indult csapat február 26-án, hétfőn este a Dürer Kertben a szintén amerikai Local H és SOiL társaságában mutatja meg, milyenek voltak a közösségi médiás világ előtti tévés-videóklipes milleniumi aranyévek. Szóval, ha nem volt szerencsétek megélni azt a csodát, ott a helyetek, de középkorú, szépreményű gumipánkoknak is ajánljuk, ha újra hülyegyerekek szeretnének lenni.

 

S ahogy az offline világban egykor szép napokat megélt zenekaroknál sokszor látjuk, az Alien Ant Farm sem a streaming nagy királya, YouTube-videóit 8 éve (!!!) töltötte fel, igaz két éve azért feltolták két részletben (!!!) egy 2001-es (!!!) interjújuk hangfájlját 😀 Legsikeresebb zenei akciójuk egyébként Michael Jackson
Smooth Criminal c. dalának 2001-es feldolgozása, az erre forgatott klipjük eddig 126 millió klikket hozott nekik a Tyúbon, ide is tesszük, lehet nosztalgiázni. Ha pedig érdekel benneteket, milyen is volt az a bizonyos tinifilmekkel és fiúbandákkal átitatott (amerikai külvárosi) ezredforduló, akkor érdemes elolvasnotok az ugyancsak ebből a közegből startoló Simple Plan gitárosával, Jeff Stincóval készült beszélgetésünket, megéri 😉

 

 

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Ígéretes titánok