Atyaég! Ma 15 éve jelent meg Yonderboi második lemeze, a Splendid Isolation

Baromi jó témák, ügyes, játékos elemek, kurva erős, slágerszagú vonalak – 2005. október 21-én jött ki a magyar elektronika egyik legerősebb XXI. századi anyaga.


Tudom, hogy annyira nem Titánok tematika, meg nem nagyon szoktunk nosztalgiázni meg visszatekinteni, de a mai nap mellett nem tudok elmenni. A lényeg, ma 15 éve, 2005. október 21-én jelent meg Yonderboi második nagylemeze, a Splendid Isolation. Visszatekintve, még most is úgy vélem, a XXI. század egyik (szerintem „A”) legerősebb magyar elektronikus zenei anyaga. Megvan benne minden, ami kell: baromi jó témák, ügyes, játékos elemek, kurva erős, slágerszagú vonalak. Ennyire komplexen egybe gyúrni a popos mainstreamet és az undergroundot ezen a vonalon nehezen lehetne jobban.


Jó kérdés persze, miért pont a középső Yonder-anyagot kiáltom ki a legjobbnak? Nos, az 1999 végi Shallow And Profound még egy ifi ember szárnypróbálgatása volt, míg a 2011-es Passive Control nekem már nagyon művészi elhajlásnak tűnik.


Tényleg felesleges sokat rizsázni. Csak azt sajnálom, hogy az egyébként velem kb. egykorú ifj. Fogarasi László inkább szeretett/szeret bujkálni, minthogy többet, sokat, rengeteget adott volna, adna magából a halandó köznek. Baromi nagy kár! Így maradnak azok a morzsák, amiket örökre eltettek azok, akik pl. élőben láthatták őt – speciel a 2007-es debreceni EFOTT-os Splendid Isolation Live-ját sose feledem, életem egyik legjobb élménye. (Sutba dobnék érte egy Gallaghert is, ha újra átélhetném!)


Szóval, mielőtt az éjjeli gyorssal mind a pokolra jutunk, nagyon érdemes hazáig, illetve végigkövetni az egész lemezt. Hajrá! Jó szórakozást!

All We Go to Hell

Provided to YouTube by Awal Digital Ltd All We Go to Hell · Yonderboi · Yonderboi Splendid Isolation ℗ YONDERLAND Released on: 2005-10-23 Auto-generated by Y…

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland