Melyik legyen Az év dala 2019-ben? Lehet szavazni!

Tíz szám: az olvasók és a közönség kezében a döntés! Ki kövesse a Deep Glaze-t, a DLRM-et, a Ljubljanát, Balogh Borkát, és menjen fesztiválozni? Szavazzatok!

Grafika/design: Juhász László

► For the English version, please CLICK HERE ◄


Idén is keressük Az év dalát! Immár ÖTÖDIK alkalommal dönthetik el az olvasók, hogy a jelölt formációk közül, melyik szám érjen a csúcsra. TÍZ dal méreti meg magát. Mielőtt jönne a 2019-es siserehad, néhány dolgot érdemes elmondani a kiírásról. A dalok kiválasztásánál a cél az volt, hogy műfaji, hangulati, a dalszöveg nyelvi és fülbemászós slágergyanú szempontból is vegyes merítést állítsunk össze. Nem egy álmatlan éjszaka után így alakult ki az alább hallható mezőny.


A két hétig tartó „versenyre” a Facebookon csináltunk egy eseményt is, ahol naprakész posztokkal mindenki követheti, hogyan állnak kedvencei, illetve informálódhat arról, miket írtunk egy-egy résztvevőről. Érdemes csatlakozni. A játék idén sem babra megy, hiszen a győztes lehetőséget kap arra, hogy 2020-ban fellépjen a debreceni Campus Fesztiválon, a Művészetek Völgyén, illetve a New Beat kollektívával közösködésben egy nemzetközi előadóval is koncertezhet majd Budapesten.


Kellemes, tartalmas zenehallgatást és jó szórakozást a számokhoz!
Egyébként mind a 10 dalt szikével felboncoltuk és kiveséztük egy Fű alatt #extra vlog-kibeszélőben. Kíváncsian várjuk, hogy a Deep Glaze 2015-ös Shadow-ja, a DLRM 2016-os Anthem for the Bastion-ja,Ljubljana 2017-es Lost-ja és Balogh Borka 2018-as Trust Me-je után ezúttal ki nyer!

Voksolni a dalok alatti, az eseményben is megtalálható Facebook-szavazóblokkban lehet december 31. éjfélig!


BÖBE: Lovesïck

Szécsi Böbe nem ma kezdte, viszont a BÖBÉ-vel egy takaros kis önálló márkaépítésbe kezdett. Mondanánk, dark pop a javából. De inkább hallgassátok!

[A dalról ITT írtunk egy kis gondolatébresztőt.]

BÖBE – Lovesïck (OFFICIAL MUSIC VIDEO)

Official music video to BÖBE’s “Lovesïck” 💜 Subscribe to my youtube channel 💜 THE MUSIC // Song: Böbe Szécsi Lyrics: Böbe Szécsi, Saci Szécsi Production: Peter Koczak aka. Mongoose (soundcloud.com/mongoose) Mix and Master: Péter Koczak THE VIDEO // Directed by Aron Lodi DP: Marcell Lobenwein 1st AC: Attila Agoston Gaffer: Marton Kis Makeup: Aliz Biro Prod.

Fiúk: Félek

Nagyon feszes a groove, tapadásra teljesen alkalmas a dallam, és értelmezhető részek vannak benne.

[A Fiúk bemutatkozójáról ITT írtunk egy kimerítő kritikát.]

Fiúk – Félek (Offisöl videoklip)

A Fiúk zenekar debütáló dala. Zene: Fiúk Szöveg: Bíró Bence A felvétel és az utómunka a GreenMouse Recording Studioban készült, 2019-ben.

Mongooz and the Magnet: Hey Boy

Apaság, sok utazás és egy hosszú várakozás. A Mongooz and the Magnetnek volt mit kiénekelni magából és ezt meg is teszik. A people═people igazi gyöngyszem, a Hey Boy meg a zászlóshajó.

[A srácok nálunk debütáló EP-jéről bővebben ITT olvashattok.]

Mongooz and the Magnet – Hey Boy (Official Music Video)

Mongooz and the Magnet – Hey Boy Taken from their EP “people ═ people”, coming out November 15. Pre-order here: https://backl.ink/74129666 Follow us: https://mongoozandthemagnet.com https://facebook.com/mongoozandthemagnet https://instagram.com/mongoozandthemagnet Written and directed by Míra Finta and Geri Háló Cinematography: Ákos Szilágyi Starring: Vilmos Vajdai Cast: Csenge Mezei, Adél Csököly, Sára Háló Maxim Rözge, Mongooz and the Magnet Music by Mongooz and the Magnet.

OHNODY: Egy másik életben

Az a világ, amit Hegyi Dóri szavakkal épít fel, az rendkívül szép. Igényes popzenét nem egyszerű csinálni, de biztató, hogy van, akinek sikerül!

[A klipről ITT írtunk picit részletesebben.]

Ohnody – Egy Másik Életben – Official Music Video

Official music video from the album “Egy Igaz Szerelem” (January 2020.

Papaver: Comforting Noises

Kellemes, de picit feszes dal, nagyon sokszínű zenei megoldással, teljesen akusztikustól az elektronikusig.

[Szendrey-Nagy Olivér daláról ITT olvashattok egy kis ismertetőt.]

Comforting Noises

Provided to YouTube by Believe SAS Comforting Noises · Papaver Comforting Noises ℗ Olivér Szendrey-Nagy Released on: 2019-11-29 Composer: András Koroknay Composer: András Kálmán Author: Olivér Szendrey-Nagy Composer: Olivér Szendrey-Nagy Composer: Zoltán Hegyi Composer: Ádám Klausz Auto-generated by YouTube.

SPNT: Rumble

Huszár Ákos elektronikája megváltás a léleknek. Sokkal több kéne belőle, mint kétévente egy EP. Ha meghallgatjátok, megértitek, hogy miért!

[A nálunk premierező kislemezről ITT olvashattok bővebben.]

SPNT – Rumble

SPNT – EP2. (PLT031) Out on PLUTO Sound https://www.instagram.com/akos.huszar/ https://www.facebook.com/SsPpNnTt/ https://soundcloud.com/spnt-spnt …

Szabadtéri 4akkordos Performansz: Zacher Gábor

Gumipank és mémesedés magas fokon, ráadásul, mindez egy baromi jó klipben, amiben még én is vághattam egy grimaszt, a dal azonban nem ezért van itt, hanem, mert egyszerűen jó 🙂

[A szabadtériek nagylemezéről ITT írtunk egy eléggé részletes és mindenre kiterjedő, már-már életút-kritikát.]

SZ4P – Zacher Gábor (videoklip)

Szabadtéri 4akkordos Performansz (SZ4P): Zacher Gábor, az új, Rocksztárok porszívóznak c. lemezről. Aktuális koncertek: https://tinyurl.com/yxovb7o4 Kövesd az SZ4P-t!

Teddy Queen: Nem szól rám senki

A Hargitából érkezik az új Supernem? A gyergyószentmiklósi csapat
valódi örömzenével támad.

[A dalt is tartalmazó EP-ről ITT írtunk kritikát.]

Teddy Queen – Nem Szól Rám Senki [Official Video]

https://www.facebook.com/teddyqueenzenekar https://www.instagram.com/teddyqueenzenekar Felvétel: Miracle Sound Studió, Szeged Zenei producer: Vári Gábor Keverés & maszter: Vári Gábor A videót készítette: Nidel Films https://www.facebook.com/nidelfilms Vágó: Török Arnold Rendező: Török Arnold Vendégszereplő: Blénesi Kincső Közreműködött: Ferenczi Zoltán, Nagy Emőke, Köllő Dávid, Erős Levente, Elekes Katalin Dalszöveg: Végre nincs több vád, és nincs több vita, Mostmár lecke amit a tegnap még csúnyán elhibáztam, Akár téged is kidobhat a szerencse egy napra, Még senki, de senki nem esett el hiába.

The California Nightmares: Jogewa County

A tavalyi ezüstérmes visszatér! Szörfrock és totális koncertőrület, jó kombináció!

[A zenekar EP-premierjét EBBEN a cikkben durrantottuk el.]

The California Nightmares – Jogewa County

Soundcloud | https://soundcloud.com/thecalifornianightmares | Bandcamp | https://thecalifornianightmares.bandcamp.com/ The California Nightmares is a garage-punk rock band from Budapest, Hungary founded in 2017. ‘STORIES FROM JOGEWA’ is the band’s second EP, out on 14th of January, 2019 ‘JOGEWA COUNTY’ is the third song on the EP.

Woodstock Barbie: Never Gonna Fall in Line

Mocskosul elementáris stoner egy olyan női énekhanggal, amibe kb. mindenki belepirul. Kérdés van?

[A nálunk debütáló kislemezről ITT olvashattok részletesen.]

Woodstock Barbie – Never Gonna Fall in Line (official video)

Never Gonna Fall in Line from the debute EP of Woodstock Barbie. Upcoming gigs: https://tinyurl.com/yykky9pp Connect with the Woodstock Barbie: – Facebook: https://www.facebook.com/woodstockbarbieband/ – Instagram: https://instagram.com/woodstockbarbieband/ – Spotify and other streaming: https://songwhip.com/artist/woodstock-barbie – Web: http://www.nowbooks.hu/woodstock-barbie-eng/ Video by Luca Mahut. Shot in Crewbox Rehersal Rooms. Music by the Woodstock Barbie, 2019.

► ITT LEHET SZAVAZNI! ◄

Ha pedig érdekel, miért pont ezt a tíz dalt válogattuk össze, akkor ebben a Fű alatt #extra videóban elég rendesen kivesézve elmondjuk, sőt még kritikát is mondunk minden egyes indulóról.

Fű alatt EXTRA – Az év dala 2019 bejelentő

Az év dala 2019 tíz induló daláról beszélgettünk, és elindítjuk a szavazást!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland