Villogó tekintetek és szakállkavalkád a Dürerben

Nem először koncertezett Magyarországon a kanadai Ben Caplan, akinek szuggesztív, szemében izzó örülete mindent vitt hétfő este. Hikisch Gergely fotóriportja.

 

 

Hogy is indulhatna jobban május utolsó hete, mint egy nagyszerűnek ígérkező koncerttel? A hétfő ellenére viszonylag sokan benéztek a Dürer Kertbe, hogy a New Beat kollektíva szervezésében meghallgassák a kanadai Ben Caplan és zenésztársai koncertjét. A hangulatot az egyszemélyes zenekart alakító Hangácsi Márton alapozta meg.

 

 

Aki amellett, hogy nagyon érzi a looper pedállal való zenélést, már szakállügyileg is felvezette az estét.

 

 

Merthogy rövid szünet után hihetetlen energiával robbant be a színpadra Caplan, aki hatalmas sörényével, szakállával és a szemében izzó őrülettel már önmagában is figyelmet kíván, hát még ha kinyitja a száját! Zengő, bariton éneke azonnal a füledbe kúszik, ráadásul karizmatikus porondmester, aki klezmer és kelet-európai ihletettségű (folkra kacsintó) zenéjével azonnal meghipnotizál.

 

 

Az egésznek néha picit olyan hangulata volt, mintha az 1880-as évekbe visszazuhanva, egy porviharok gyötörte vadnyugati kisvárosba csöppentünk volna a Közép-Nyugaton, ahol a melótól megkeményedett szakállas arcok felhúzott szemöldökkel méregetik a hozzájuk messziről betérőket.

 

 

Egyébként Caplanék számára nem ismeretlen a magyar közönség, hiszen két éve már adtak egy teltházas koncertet nálunk. S most is beleadtak apait-anyait, így csak remélhetjük, mielőbb visszatér majd hozzánk az őrült szakállas, és megörvendeztet egy hasonló lendületű estével.

 

 

 

A kanadai előadó szuggesztivitását remekül visszaadja az a pár izzó tekintetű pillanat, amelyet épp emiatt egy blokkba pattintottunk fotóriportunkban 🙂

 

 

 

 

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Ígéretes titánok