Ennyire dark partit még sosem éltem!

Ez a srác nem áll le! Ben T Kadar, a különutas bedroom-producer újra jelentkezik, még több torzítóval és még annál is több bulienergiával. Exkluzív premier!


Az ég kék, a fű zöld, Ben T Kadar pedig egy újabb dallal jelentkezik. Lassan a természeti jelenségek közé, vagy fizikai törvényszerűségek közé sorolhatjuk Kádár-Szabó Bence szólóprojektjének menetrendszerűen érkező dalait. Az pedig biztosan valamilyen biológiai törvényszerűség lehet (nem értek hozzá), hogy minden egyes alkalommal ugyanazt a kellemes bizsergést idézi elő az a jellegzetes hangszín, legyen szó bármilyen hangulatú anyagról. Volt már itt nyugis boldogság, elektro-melankólia, vagy legutóbb például haragos trash. Felkötöttem a gatyát most is, aztán mégis a bokámat nyaldossa az övem, Ben(ce) ugyanis ledobta a bulibombát, és akkorát szólt, hogy attól az A38 is felúszna a K-hídig (ami ugye még valósággá is válhat).


A Beautifully Lost egy instant disco himnusz,  a maga sötét-elektró nemében. A lábad nem bírja ki, hogy ne kezdjen ütemes mozgásba, a drop pedig úgy megvisz, hogy csak ugrálni akarsz a ritmusra, szanaszét dobálva a végtagjaidat. Őszinte és energikus tánczene, valami olyasmi, amire már egy ideje talán mindannyiunknak szüksége volt. A teljes cucc lüktetését pedig tökéletesen megtámogatja, ahogy az egész fel van építve a kiállásokkal, beszálló hangszersávokkal, torzítással. És itt emlékezzünk meg arról a bitang átvezetésről, ahol aztán tényleg a fülünkön folyik ki az agyunk. Stipi-stop, ezt élőben is meghallgatjuk!


Rolek főszerk szerint Ben T Kadar az a srác, aki mindig 19-re húz lapot, és saját határait bővíti egyre tovább. Ezúttal a bitszámok fogyatkoztak meg kevéssé, és még tovább csavaródtak azok a torzítók basszustartományon (meg kábé mindenen). A masszív hertzek és apró nüanszok aztán végül olyan harmonikus kakofóniába rendeződnek, hogy szó szerint az ember minden zsigerében érzi. Az egész alap olyan, mint egy Bastille B-oldali track, és aki ismer, az tudja, hogy ennél nagyobb zenei bókot nehezen tudok mondani. Könyörgöm Dan Smith, csörögjetek össze, aztán írjatok valamit közösen Bencével. 


A Beautifully Lost egy újabb ékkő a magyar sötét-elektró fejedelmének készülő koronájára, szerény véleményem szerint a legfényesebb. Az eddigiek is arról tanúskodtak, hogy Ben T Kadar tudatosan építkezik és építi saját brandjét, miközben mindezt olyan könnyeden és természetesen teszi, hogy nehéz nem rajongóvá válni. Az újgenerációs bedroom-producer srác igen jó úton jár ahhoz, hogy gránit szilárdan lefektesse életművének alapjait. Mikor máskor, ha nem mindjárt a legelején?

Csak jókat, hallgassatok magyarokat! Titánok Spotify-ért ide kattintsatok! A Fű alatt podcastért meg IDE!

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Penke Bence