Üresség még sose volt ennyire jó!

Napforduló után, forraltbor mellé, és év végi besokallás helyett ezt hallgasd! Lélekemlő dark-electro vallomással jelentkezik Ben T Kadar. Premier!

Kádár-Szabó Bence aka Ben T Kadar /// Fotó: Kocska Ádám


Szerintem ez az a pontja az évnek, amikorra már tényleg mindenki egy picit besokallt. Sötét van és hideg, az elmúlt hetek és hónapok pedig nem tudtak sokat hozzátenni a homlokráncok kisimulásához vagy szorongások feloldásához. Dolgoztunk vagy tanultunk idén már eleget, aztán van még ez az év végi pörgés dolog is, ami valamilyen megmagyarázhatatlan okból mindig arcon csap. Mostanra már mind elfáradtunk. Ami tök oké. Szerencsére nem kell sokáig kibírni. Pár nap múlva végre egy kicsit visszavonulhatunk, lelassulhatunk és más dolgokra koncentrálhatunk. Ráadásul mától kezdve hosszabbodnak a nappalok, és ma érkezett meg Ben T Kadar új single-je, ami pontosan ahhoz a lelkiállapothoz szól, amiről fenti soraim szólnak.


Kádár-Szabó Bencére jellemző, hogy úgy szörfözik a stílusok között mint annak idején én a Startlapjátékokon, a legutóbbi trash-party vonal után most újra a lírai oldaláról ismerhetjük meg, de ezúttal a korábbiaknál sokkal darkabb az az electro. Sőt, már-már minimalista, de ha valakinek jól áll az ének-centrikusság, az tényleg BTK.


Az In Nothing a felkelő nap első sugara a téli utcákon. Szinte a semmiből indít, és folyamatosan építkezik, hogy a végére nyíljon csak ki igazán. Az alap olyan szépen áll össze taktusról taktusra, mintha egy tökéletes Jenga játékot néznénk visszafelé, eközben tökéletes érzékkel keverve az effekteket és sample-ket. És ugyanebben a ritmusban válik a kezdeti zaklatott zavartságból a végére egy kitisztult idill. Mert miközben az Ürességben lebegünk, repülni is megtanulhatunk.


Rolek főszerk legutóbbi Ben T Kadarral foglalkozó cikkében megfogalmazott kívánsága pedig akár egészen hamar valóság is lehet, hiszen múlt héten derült ki, hogy a projekt bekerült a Hangfoglaló Induló Előadói programjába, így… Hát igazából eddig is a legtermékenyebb underground hazai előadók közé tartozott, úgyhogy kíváncsian várjuk, mennyit tud még ezen dobni a Hangfoglaló. Én mindenesetre egyre kíváncsiabban fogom csekkolgatni a Spoti oldalát. Addig viszont pihenjünk egy jót, szükségünk van rá. Kellemes Ünnepeket kívánok!

Ha Spotifyon hallgatnátok meg a dalt, akkor IDE kattintsatok!

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Penke Bence