Az alap pont azon a bpm-en lüktet, amitől így boldogabban nőnek a virágok

Lo-fi meditáció és chillwave bólogatás az álmatlan éjszakák ellen. Ben T Kadar dal- és klippremier a belső hangzavar elnémításáról, és menekülési technikákról.


Érdekes, hogyan változott a világ, mióta legutóbb hallottunk Ben T Kadarról. Akkor mutatta meg nálunk az első fecskét a következő projektjéből, amikor a sajtó Szijjártó Péter külügyér jachtozásával volt tele – nem mellesleg pár nappal korábban volt a névnapom, ahogy az övé is, hiszen Kádár-Szabó Bencéről van szó. Most, mikor újra feltűnik, éppen bemutatja a második fecskét (dehogy fecskét, ez már lassan kőszáli sas), pár nappal ezelőtt volt a szülinapom, Szijjártó pedig ezúttal Délkelet-Ázsiából hívta fel magára a figyelmet. Talán az itt felsoroltak közül most foglalkozzunk azzal, ami a legnagyobb örömet jelentheti ezen a borongós novemberi napon: BOLDOG SZÜ … a Peace For The Night klippremierjével!


Ha nem tudnám mi ez, azt hinném valami “The Vibes you need” Spoti-playlist szól, de így, hogy tudom, egyenesen oda követelem. A Shower Thoughts album dalai inkább tűntek egy profin összerakott „Popstar in the making” folyamatnak, az egyelőre formálódó új vonal egy elektronikusabb, chillesebb, lo-vibe (most találtam ki) iránynak tűnik. Így volt ez a Changes-zel is (lásd fenti link), és ezt hozza a Peace For The Night is. A formálódást pedig akár szó szerint is érthetem, hiszen ahogy BTK elmondta, egyelőre a dalok csak íródnak és íródnak, úgyhogy még nem tudni, hogy egy EP-vé vagy egy nagylemezzé állnak-e össze. Legrosszabb esetben egyébként nem harangoztak be semmit, csak úgy kijöttek, de én ezzel is boldog lennék.

BEN T KADAR – Peace For The Night (Official Video)

®2020 Ben T Kadar Subscribe here: https://bit.ly/2XceQtS Ben T Kadar: – Instagram: http://www.instagram.com/bentkadar – Facebook: http://facebook.com/bentkad…

És ahogy hangzásában egyre érettebb, úgy tartalmában is egészen mély témákat feszeget, mint a belső zajok külső elnyomása, vagy épp elcsendesítése. Az alap szerintem pont azon a bpm-en lüktet, amitől így boldogabban nőnek a virágok, vagy nyugodtabbak a pókok, vagy valami. A produceri munkákat a Posthumous Production (azaz Mostly George rapper), hibátlanul, a refrén megbocsáthatatlanul fülbemászó, kényelmesen bólogatok végig ütemre, Bence hangja pedig továbbra is tiszta hálivúd. Köszi srácok, idegrendszer-barát cucc lett ez. 


Audiovizuális igényeink csillapítása gyanánt egy szexi klip is animálódott a Peace For The Night-hoz, ami esszenciálisan próbálja visszaadni az olykor a fejünkben kavargó zűrzavart, a lecsillapításra váró zajt. A neonvilág, a színek, az atmoszféra nagyon bejövős, egyedüli hiányérzetem felbontás terén akadt csak, valamiért videó minőségben még tudok elképzelni előrelépést a jövőben. [Vagy lehet, direkt így vintidzselt, akkor viszont én kérek elnézést!]


És tök megnyugtató amúgy, hogy beszélhetünk arról, hogy mi lesz a jövőben, ugyanis, ha lehet hinni Kadarnak (márpedig eddig lehetett), hamarosan újabb vizualizált dalok érkeznek hasonló téma- és mondakörben, ami ugye a már tárgyalt formálódás a gyakorlatban. Az Ég áldja BTK-t azért, hogy vannak tervei ilyen időkben is! Őszintén bevallom, maximum három nappal vagyok hajlandó előre tervezni. Mindenesetre tartja bennem a lelket, hogy repülnek majd még fecskék Ben T Kadar háza tájáról. Addig is bólogatok egy picit erre az ütemre, attól majd megnyugszom.


Ha szeretnél még picit többet olvasni Ben T Kadarról, ide klikkelve találjátok a legútóbbi premierjét:

Underground pop és neonfényes nyolcvanas évek | Ígéretes titánok

Ez történik, ha az elektro-ballada találkozik a hevederes szintivel. Ben T Kadar legfrissebb single-je, a Change tökéletes remixet kapott KVSTO-tól. Mixpremier!

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Penke Bence