Beszt of Ígéretes titánok: Ilyen volt 2017!

Mindjárt kiderül, ki nyeri a 2017-es Az év dala kiírásunkat. Addig is összeszedtük, milyen volt az idei esztendőnk. Annyit elárulhatunk, ezúttal is mozgalmas.

 

► For English version, please CLICK HERE ◄

 

Pár óra, és kiderül, melyik zenekar viszi el a harmadik alkalommal meghirdetett Az év dala kiírásunkat. Mielőtt azonban erre sor kerül, így 2017 utolsó napján összeszedtük nektek, hogyan is alakult ez az idei esztendő. Merthogy most is igen mozgalmasan telt, az egyszer biztos!

 

Még február végén két év Magyar Nemzet után leváltunk a polgári napilapról, és megcsináltuk a saját felületünket, amit most is olvashattok. Nagy elhatározás volt, de több szempontból is jó húzásnak bizonyult. Már csak azért is, mert így Magyarországon a Titánok lett az ELSŐ (és egyetlen) olyan – tematikus, kifejezetten a feltörekvő magyar underground zenére fókuszáló – szájt, amelyik elindította állandó ANGOL aloldalát, hogy azok is képet kaphassanak a magyarországi szcéna ügyes-bajos dolgairól, akik egy kukkot sem értenek a mi csodálatos anyanyelvünkön.

 

Ha összegeznem kellene, talán ez a legnagyobb idei büszkeségünk! Már csak azért is, mert évek óta megy a hiszti, hogy miért nincs néhány nemzetközileg jegyezhető magyar zenekarunk (amikor lehetne), meg miért izélik le se még a jobbakat is…? S nem akarom az egekig emelni a sajtó szerepét, de hogyan gondolhatja azt bárki is, hogy lehetséges lehet úgy berobbanni nemzetközileg, ha kizárólag magyarul születnek cikkek róluk? Nagyjából sajna sehogy! De ez rajtunk már nem múlik, hisz május óta szépen jönnek az angol nyelvű anyagaink is 🙂

 

Ennek gördülékeny működésében pedig elévülhetetlen érdemei vannak az angol cikkeink fáradhatatlan szerkesztőjének, Gergely Karcsinak! Nélküle nem igen lenne ilyen f@sza az Inglis Edisön 😉

 

Ugyancsak örömteli, hogy idén kis kollektíva kezdett kialakulni, jó pár lelkes arc csatlakozott az ügyhöz, és az egy dolog, hogy részesei lettek a missziónak, de kreativitásukat a cikkírásban is megcsillogtatják. Így Balogh Daninak, Bodó Bencének, Huszár Gábornak, Penke Bencének, Serfőző Krisztiánnak és Tóth Tamásnak hála így alakult az idei össz-statisztikánk:

 

124 cikk

• Ebből május vége óta 31 angolul is!!!

62 zenekar

13 külföldi előadó

26 exkluzív premier

30 kritika

30 ezer egyedi olvasó

 

S noha az abszolút számban visszaléptünk tavalyhoz képest, sok minden másban előre, ahogy azt is jó látni, hogy egyre többen ismerik meg és állnak be az ügyünk mögé, aminek csak örülni tudunk! Nagyon köszönjük az idei figyelmet, 2018-ban még jobbak leszünk! Már csak azért is, mert lesz egy-két új kollaborációnk, meg egy-két finomhangolásunk, hogy még élvezetesebbé, tartalmasabbá tegyük a Titánokat, hogy már csak önmagában olvasni is élmény legyen 🙂

 

Szóval, köszi srácok! Még pár óráig ITT szavazhattok Az év dalára!!! Ha nem volt még meg, akkor nyomjátok a gombot. Búcsúzóul pedig ím itt egy immár történelmi kordokumentum, az Sz4P-vel közös, két éve – még a Magyar Nemzet szerkesztőségében forgatott Ígéretes titánok induló.

 

Cshaosztok! Viszlát, 2017! 

 

 

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland