Beszt of Ígéretes titánok: ilyen volt 2019!

Mindjárt kiderül, ki nyeri a 2019-es Az év dala kiírásunkat. Addig is összeszedtük, milyen volt az idei esztendőnk. Annyit elárulhatunk, ezúttal is mozgalmas.

► For the English version, please CLICK HERE ◄


Pár óra, és kiderül, melyik formáció viszi el az ötödik alkalommal meghirdetett Az év dala kiírásunkat. Mielőtt azonban erre sor kerül, így 2019 utolsó napján összeszedtük nektek, hogyan is alakult ez az idei esztendő. Merthogy több szempontból is mozgalmasan telt, az egyszer biztos!


A legfontosabb mindenképpen az, hogy videózásra adtuk a fejünket, és útjára indítottuk underground zenei kibeszélő vlogunkat, a Fű alatt c. sorozatot. Leforgattunk 24 adást megannyi remek beszélgetéssel Apey-tól Kovács ‘Fish!’ Krisztiánon át egészen a The Qualitonsos Boros Leventéig, Sincóig vagy épp a Margaret Islandig. Közben a tavalyi Az év dala nyertes Balogh Borka fellépett a Campuson és a Művészetek Völgyében.


Idén masszívabb lett az alkotói kollektívánk. Csatlakozott hozzánk Balsay Dorina, aki a Fű alatt videóink szíve és lelke lett, Bodó Bencénk meg igazi igáslóként a hátán cipelte az egész blogot, Penke Bencénk megtartotta jó szokását, és sok minden más mellett igazán pöpec kis kritikákat írt rendületlenül, de nem szabad megfeledkezni Hikisch Gergely és Penke Soma remek fotóiról sem. Mindezt összeadva pedig így alakult az idei össz-statisztikánk:

• 148 cikk
• 22 ezer egyedi olvasó
• 24 ‘Fű alatt’ vlogműsor
• 28 ezer videómegtekintés
• 195 zenekar
• 68 nemzetközi előadó
• 25 exkluzív premier
• 33 kritika


Volt, amiben ráerősítettünk, és akadt, amiben gyengébben muzsikáltunk. Hála a heti ajánlóinknak és többek között az idei BUSH sajtópartnerségnek: 2019-ben 195 (!!!) magyar és 68 nemzetközi előadóval tudtunk foglalkozni. A Szigetről 16 anyaggal jelentkeztük, és, ha már nemzetközi: összejött egy interjú a Bastille-jal és a Sum 41-nal is! Sajna, az angol szekciónkra azonban nem jut annyi idő s energia, mint szeretnénk.


Jó látni viszont, hogy mind többen ismerik meg és állnak be az ügyünk mögé! Nagyon köszönjük az idei figyelmet, 2020-ban még jobbak leszünk! Már csak azért is, mert egy vadiúj videós formátummal támadunk, hogy még élvezetesebbé, tartalmasabbá tegyük a Titánokat. A pilot adásokat 2020. január 7-én és 14-én láthatjátok majd!


Szóval, köszi srácok! Még pár óráig ITT szavazhattok Az év dalára!!! Ha nem volt még meg, akkor nyomjátok a gombot. Ha bárkit érdekel, itt meséltünk az idei tízes listánkról:

Fű alatt EXTRA – Az év dala 2019 bejelentő

Az év dala 2019 tíz induló daláról beszélgettünk, és elindítjuk a szavazást!

Búcsúzóul pedig aki még nem hallotta volna, itt a 2019-es dalok lejátszási listája, akár szilveszteri bulihoz is nagyon ajánljuk 😉 Csak jókat hallgassatok, olvassatok és nézzetek!

Az év dala 2019 | Song of 2019 | Ígéretes titánok – YouTube

Az év dala 2019 címért harcban álló 10 dal!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland