Női dalszerző, Borka Balogh nyerte Az év dalát

Az Amszterdamban élő Borka Trust Me című dala végzett az élen. A Deep Glaze, a DLRM és a Ljubljana után ő az Ígéretes titánok történetének első női győztese.

 

► For the English version, please CLICK HERE ◄

 

Sok szempontból hozott változást az idei Az év dala kiírásunk. Először fordult ugyanis elő, hogy női előadó végzett az élen, ráadásul az eddig megszokott torzított gitárőrület helyett negyedik alkalommal – a Deep Glaze, a DLRM és a Ljubljana után ezúttal – egy érzelemközpontú, ízig-vérig énekes-dalszerzői anyag vitte a prímet. Ugyancsak érdekes, egyúttal örömteli volt azt látni, hogy a korábban megszokott indulást és az utolsó napot követő felbuzdulással ellentétben idén folyamatos kampánnyal és szavazatokkal alakult ki a végeredmény, aminek köszönhetően:

 

Az Amszterdamban élő és alkotó Borka Balogh nálunk premierező bemutatkozó kislemezén szerepló Trust Me című száma lett Az év dala 2018-ban az Ígéretes titánokon.

 

Ez azt is jelenti, hogy Borkáék már tuti, hogy ott lesznek a július 17-21 között megrendezésre kerülő Campus Fesztiválon, illetve a július 19-28 közötti Művészetek Völgyén, ahogy Budapesten is koncertezhetnek majd egyet egy nemzetközi előadóval a New Beattel közösködésünkben! 

 

Fontos még kiemelnünk, hogy idén csak az első helyezettre – már csak Borka németalföldi érdekeltségei miatt is – több voks érkezett, mint tavaly összesen. De még a második helyre befutó, szintén nagyot mozgosító The California Nightmares legénysége egymaga is majdnem hozta a 2017-es össz-voksszámot. Szóval, hatalmas pacsi nekik, ahogy a Kijubénak a szuper bronzérméért, az Aviarynak a szoros negyedik helyért, de ugyancsak nagy tisztelet a The Royal Freak Out gitáreposzáért, a lastdayflyers és a TPSRPRT őrült riffjeiért, a DRMRZ és Jafari remek koncepcióiért és nem utolsósorban a Madrapur baromi hangulatos daláért is.

 

Mert tényleg nem a győzelem számít, hanem, ahogy célként 2015 óta minden évben kitűzzük, az, hogy megmutassuk egy kis – ám annál reprezentívabb – szeletét az adott esztendő, ezúttal 2018 magyar undergroundjának. S azt hiszem, ez ezúttal is sikerült! Kedves olvasóinknak és a támogatóknak pedig nagyon köszönjük az aktivitást, a részvételt és a szavazatokat.

 

Így a végén – főleg, ha még nem volt meg – más nem is marad, mint meghallgatni a Trust Me-t ? És még egyszer nagyon köszi, hogy szavaztatok! Olvassatok továbbra is Ígéretes titánokat!

 

Borka Balogh – Trust Me (Official Audio)

Official Audio of “Trust Me” by Borka Balogh, featured on her debut EP “Traces Of You” to be released in February 2018.

Ha pedig szeretnétek még többet megtudni, olvasni Borkáról, ajánljuk még a bemutatkozó lemezekor vele készített interjúnkat szíves fogyasztásra 😉

 

A Tindertől Selah Sue-ig: Borka Balogh hihetetlen utazása | Ígéretes titánok

Amszterdamból jön, ám a szíve tele van népdallal. Borka Balogh szeret utcazenélni, dalait áthatják a mély, személyes élmények. Exkluzív lemezpremier és interjú.

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland