Készítsd elő a vodkát és a borscs levest, kemény napok jönnek! | BUSH 2019

Megkezdjük a felkészülést kedvenc, közép-európai bandákat felvonultató fesztiválunkra. Itt az első adag: lengyelek, oroszok és ukránok. Csak jókat hallgassatok!


Enumerationk első epizódja során az északi szlávok érkezésére próbálunk meg felkészülni, de valljuk be, arra ritkán lehet. A Vodka-övből (Lengyelország, Ukrajna, Oroszország – Finnország csak egy véletlen!) ugyanis hosszú évek óta csak az abszurditás sokkoló hatásával operáló művek érték el az átlagos európait, emlékezzünk csak az általam is nagyra becsült Little Big művészetére. De hogy mennyire csak a felszínt kapargatjuk minden szláv-akcentusú, zsigulis, susogós, tangóharmonikás produktummal, arra bizonyítékul szolgál a BUSH idei lineupja.


Lengyel-magyar két jó haver, együtt harcol, együtt vedel, ahogy tartja a mondás, és a barátság értelmében két fellépő is ellátogat a pesti bulinegyedbe Lengyelországból, és egyből az összes sztereotípiád felrúgásával indít a TĘSKNO. Minden manír és minden extra nélkül, visszafogottan és érzékien ez a két lengyel hölgy kinyitotta a lelkét egy stúdióban, és azt gyorsan felvették.


Gyakorlatilag akusztikus dark-popot hallunk; így a Joanna Longić hegedűs-énekes nevével fémjelzett formáció november 14, csütörtök esti, 22 órás koncertje az Úri Muriban tökéletes alkalom lehet egy audiovizuális érfelvágásra. Pluszpont, hogy Joanna a szláv-angol helyett gyönyörű anyanyelvét használja, én pedig picit szerelmes vagyok. Ah, lengyel lányok <3

tęskno : mapa

tęskno mi tu: https://www.facebook.com/teskno magiczny link z płytą: http://smarturl.it/Teskno-Mi scenariusz: tęskno, jarek tokarski reżyseria: jarek tokarski / point of you zdjęcia: jakub stolecki / point of you montaż: tomasz kolak II reżyser: katarzyna wiśniowska wystąpili: tęskno, pomarańcze wytwórnia: [pias] poland and eastern europe kierownik produkcji: agata kilian kierownik planu: agata

Lengyel lányok után viszont egy tökéletes lengyel srác érkezik, legalábbis ennél jobb átkötést nem találtam ki arra, hogy behozzam a másik lengyel előadót, Perfect Son-t. Ez a sztori picit bonyolultabb, de pont ettől izgalmas. Szóval a szerény művésznév mögött Tobiasz Biliński áll, egy Norvégiában született lengyel srác, aki korábban Coldair néven már futott pár kört, gyakorlatilag három nagylemezt.


Aztán egyszer csak ̶m̶e̶g̶u̶n̶t̶a̶ kilépett a fényre, új stílusban kezdett el zenélni, az új neve pedig valójában egy 2016-os dalának a címe. Szóval, ha Coldair rajongó voltál, akkor is érdemes eljönni ugyanezen a napon, november 14-én éjféltől a Toldiba, meg akkor is, ha bírod a szintik hőskorszakát idéző brit indie zenét, mert Perfect Son most éppen az. 4-5 év múlva visszatérünk rá a következő identitásával.

Perfect Son – Promises [OFFICIAL VIDEO]

‘Cast’ Release Date: February 15, 2019 Sub Pop Mega Mart https://megamart.subpop.com/releases/perfect_son/cast Itunes https://itunes.apple.com/us/album/cast/1441179051 Amazon https://www.amazon.com/Cast-Perfect-Son/dp/B07KM3HDKW Perfect Son Facebook https://www.facebook.com/perfectsonmusic Instagram https://www.instagram.com/perfectsonmusic Twitter https://twitter.com/perfectsonmusic BandCamp https://perfectson.bandcamp.com #PerfectSon #ItsForLife #Promises Sub Pop Records http://www.subpop.com MegaMart https://megamart.subpop.com Twitter https://twitter.com/subpop Facebook https://www.facebook.com/subpoprecords Instagram https://www.instagram.com/subpop SoundCloud http://soundcloud.com/subpop Podcast http://subpop.fm Subscribe To Sub Pop’s YouTube Channel

Induljunk eggyel kelet felé, egyenesen Oroszország kapujába, amiről Oroszország viszont úgy gondolja, hogy inkább az előszobája. Olcsó csempész cigi, vendégmunkások, lelőtt maláj gép, Trump-telefon – Ukrajnából csak ambivalens érzést keltő dolgok jöhetnek. Na, az ukrán Ptakh_Jung is hasonlóan ambivalens érzéseket kelt bennem. A nevüket kimondani nagyon szar, de bitang jó a zenéjük.


Anton Dehtyiarovról és Vologyimir Babuskinről van szó, akik billentyűk-gitár felállásban csinálnak 2016 óta agypiszkáló, kísérleti zenéket. Kattogós technón át experimentális improvizációig bármi lehet. Mármint ha a kijevi duó önmaga stílusát úgy határozza meg, hogy poszt-klasszikus elektronikus impresszionizmus; egyrészt nem is akarok, másrészt őszintén nem is tudok jobb definíciót adni. Mindenesetre november 14-én a LARM-ban lehet elvarázsolódni a zenéjüktől.

Ptakh_Jung – Monika

Monika a 3-rd track from Ptakh_Jung’s debut EP Black Period out in 2018. ———————————– Listen/Buy Apple Music https://apple.co/2s20Tww Google Music https://bit.ly/2rZcNax Spotify https://spoti.fi/2Tm2JUF Deezer https://bit.ly/2RpgpAT ————————————————— Live Show & Press: ptakh.jung@gmail.com +380978238788 Yevgeniya Ustinova ——————————————— Follow: https://www.facebook.com/ptakhjung/ https://soundcloud.com/ptakhjung https://www.instagram.com/ptakh_jung/ https://www.gigmit.com/ptakh_jung https://www.residentadvisor.net/dj/pt… https://ptakhjung.bandcamp.com/releases

A nosztalgia szele nem ismer (ország)határokat. Minden valamirevaló zenekedvelő kellemes érzéssel gondol a 60-as évek zenéjére, függetlenül attól, mikor, vagy éppen hol született. Nem lennének George Ezráink, Marcus Mumfordjaink, vagy éppen Ivan & The Parazolunk és Carson Cománk, ha ez nem így lenne.


A sixties szelleme azonban nem állt meg a Kárpátoknál, és szintén Kijevben megtalálta Kostantyin Pochtart, aki egyik pillanatban még gyanútlanul a 5 Vymir nevű rockbanda énekeseként tengette napjait, majd Nick Drake és Gene Clark ihletettségére elindította szólókarrierjét Postman néven, és rögtön az eastern bluegrass hercegévé vált. Azon túl, hogy bőven hozza a műfaji kötelezőt, nagyon menő, hogy angolul és ukránul is énekel, ez utóbbi annyira idegenül hat, hogy pont ettől szexi. November 15-én, pénteken a Beatben tali.

Postman – Там нічого нема (live)

Відео знято у Києві, в галереї “Речовий доказ” після концерту. “Там нічого нема” на Google Play: http://bit.ly/2AKNJb7 Spotify: https://spoti.fi/2SoTH8I Deezer: http://bit.ly/2AMxXMN Youtube music: http://bit.ly/2DYGGyO Він доплив до самісінького дна І відкрив, що ховає глибина – Там нічого нема. Він літав там, де небо має смак І пізнав те, що знає кожен птах – Там нічого нема.

Kivel szomszédos Oroszország? Akivel akar. Egyelőre viszont (sokadik oroszként) Sonestrosenak még át kell kelnie a magyar határon. Egyfajta moszkvai underground-pápa a faszi, létrehozta a város egyik legmenőbb kulturális és zenei klubját, a Powerhouse-t, független online rádiót üzemeltet és egy kis kiadónak is társalapítója, emellett nyilván zenélget is. Hogy mit, azt csak leírásból tudom, mert a gyereknek egy anyagát sem találtam a világhálón, ahogy eredeti nevéről is csak annyit tudunk, hogy valamilyen Andrej. Úristen, ez olyan izgi, csak elmennék megnézni csütörtökről péntekre virradó éjjel 1:50-től a LARM-ba.


A fenti Powerhouse rezidens DJ-jeként érkezik hozzánk OMMA, de talán a DJ kifejezés bántó lenne. Inkább meta-művészet, ő Hangfestés-nek hívja, gyakorlatilag egy MOME média-dizájn diplomamunka minden szessöne, pedig párizsi jazz konziban tanult zongorázni. Na, ezt teszi az emberrel az orosz levegő. És igen, ez már tényleg annyira creepy, hogy ez is csak a LARM-ban lehet, méghozzá közvetlenül Sonestrose előtt fél egytől.

OMMA – Teplo

Technology & Production – Playtronica (http://playtronica.com) Director & Editor – Henrik Jose (https://www.youtube.com/henrikjose) https://coastalhaze.bandcamp.com/

Készítsd tehát elő a vodkát és a borscs levest, kemény napok jönnek!


Addig is, ha még több BUSH-ra vágytok:

• Itt Gegével beszélgettünk a skeemers várható fellépéséről meg sok minden másról.

• Itt pedig Áron Andris „Apey”-val dumáltunk a showcaseről, a metálról és többek között a tisztelet fontosságáról.

November 5-én pedig jövünk majd az új ‘Fű alatt’ résszel, amiben a Budapest Showcase Hub két szervezőjével, Horváth Renátóval és Somló Danival diskurálunk 🙂 KATT az eseményre:

Fű alatt #18 – Renátó + Dani = BUSH

Music event in Budapest, Hungary by Ígéretes titánok and Budapest Showcase Hub on Tuesday, November 5 2019

Ja, és hallgassatok a BUSH 2019-es Spotify válogatását sokat. Minden további infó a honlapon!

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Penke Bence