Egy kis huncut erőszak, a Canshaker Pi tökig nyomja a gázpedált!

Az idei utolsó kollaborációnk a New Beattel, november 26-án a tulipánok földjéről érkezik a Canshaker Pi, hogy ledózerolja a Dürert. Atomvillanás a Shakin’-nel.

 

 

Egyre inkább tudatosítják bennünk, hogy Hollandiában nem csak potméter akrobatából akad annyi, mint fapapucs, hanem bizony a gitárzenének is vannak jeles képviselői. A Kensingtont például egyre többen ismerik nálunk is, a srácok, akikkel még négy éve interjúztunk, gyakorlatilag már hazajárnak Magyarországra fellépni. És lehet korábban nekünk annyira nem tűnt fel, hogy a DJ-k, az elektornikus vonal mellett ennyire élénk a rockzenei élet is a szélmalmok országában, de a lényeg, egyre több holland banda hoz izgalmas zenét többek között hozzánk is.

 

Épp ezért örültünk, hogy a legfrissebb New Beattel közös kollaboránciónkban – idén egyébként utoljára –, november 26-án hétfőn egy Titánok koncert keretében robban majd be a Dürer Kert színpadára az amszterdami Canshaker Pi. A Willem Smit (ének, gitár), Boris de Klerk (vokál, gitár), Ruben van Weegberg (basszusgitár) és Nick Bolland (dobok) felállásban üzemelő zenekar pofátlanul új, első anyagaikat 2016-ban pattintották ki. A négyes még gimiben hangolódott össze, és az osztálytermük ablaka a város egyik meghatározó koncerttermére, a Paradisóra nézett, így minden adott volt az ösztönzéshez. Azóta persze már sikerült ott is fellépniük.

 

A zenéjükben pedig az az igazán menő, hogy miközben kb. akkor születtek, mégis – talán leginkáb  – a ’90-es évekre jellemző nyers, torzított gitárhangzás a legmarkánsabb. Őket sem lehet, és nem is kell semmilyen stílusáramba besorolni, mert sok hangulatból gyúrják össze a dalaikat. Pörgős, kemény és feszes számokban utaznak – érződik bennük némi pank, csipetnyi grunge meg jó sok noise rock. Ez az ügyesen lecsiszolt piszkos összhangzás az idén megjelent, Naughty Naughty Violence munkacímet kapó második lemezükön is pokolian érződik. Hogy az erőszak vajon mennyire lehet huncut, azt nem tudjuk, viszont már csak ezért is érdemes lesz eljönni a hétfői koncertre. Kellenek ugyanis az energiabombák az év vége fele, egyúttal hangolódhatunk a 2018-as Az év dala versenyünkre is 😀 Az külön menő, hogy a hollandok előtt az a Shakin’ fog majd játszani, amelyiknek a látomásos-utazós klipje épp csütörtökön debütált nálunk. Ráadásul Balogh Daniékat szintén a közreműködésünkkel reszelték össze a szervezők a németalföldi brigáddal. Szóval, hétfőig lehet ezerrel hallagtni az új Canshaker Pi-lemezt, meg a Shakin’-ék vadiúj mozgóképes vízióját is.

 

 

S közben, ha picit elfilozofálunk, vajon kik azok, akik Hollandiából felkészülhetnek? Egy tavalyi interjúban a zenekar bedobott pár ígéretes oranje nevet: a Hallo Venray, a The Homesick, a Rats On Rafts, a The Ex, a Scram C Baby, vagy épp az Apneu akár nemsokára nálunk is feltánhetnek. Addig itt a Canshaker Pi, gyertek, találkozzunk hétfőn. Megéri majd, a „huncut” lemezük után nagyjából nincs kérdésünk, csak egy, jó lesz látni élőben, hogy mit tudnak a tulipános gyerekek  😉 Ott tali!

 

Canshaker Pi – Dürer Kert, vendég: Shakin’

További érdekességekért érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland