Így szól a magány, a kiüresedés és a szorongás garázshangulatba ágyazva

Első dalával jelentkezik a DiVoid. Az As a bird az eltelt időszak feszültségeit idézi meg, ám ennél többet is tud, így a megfejtésért érdemes lecsekkolni! Debüt!


Magány, kiüresedés, szorongás – nem igen kell bemutatni ezeket az érzéseket. Szerintem lassan kb. mindenkit frusztrál az elmúlt közel másfél év szopórollere, minden bizonnyal azokat is elérte a karantén és egyéb állatfajták réme, akik amúgy nem szenvednek vakcinairígységben. Az elmúlt járvánnyal sújtott időszakban azt is megszokhattuk, hogy se szeri, se száma a karantén daloknak, -klipeknek, -lemezeknek. Akadtak köztük ügyesek, bénábbak, szofisztikáltabbak vagy épp előre tekintőek. Az biztos, ha egyszer majd feldolgozzák e korszak kis magyar zenetörténetét, a „karanténdalok” alkategória hangsúlyos szerepben lesz.


E cikornyás felvezető azért kellett, merthogy a most következő szám is ebbe a „kategóriába” tartozik szegről-végről. A DiVoid első bemutatkozó dala, az As a bird is az eltelt időszak feszültségeit hivatott megidézni. Ennél persze többet is ad a debüt-anyag: igazi garázscucc, annak minden bájával. Nekem konkrétan a 25 évvel ezelőtti gimis, pincekoncertjeink hangulatát idézte meg, egyúttal reményt adva arra is, hogy ha lassan, de csak újra indulhat már az életnek ez a szekciója is.


A Baku László (dobok), Kiss Sándor (basszusgitár), Bornemisza Ida (ének) és Perduk Szabolcs (gitár) alkotta négyes egyébként még a nagy kijárási tilalmas korszak előtt, 2020 októberében állt össze, így külön ügyes, hogy a megannyi megszorítás mellett szépen összerakták az anyagot.


A dal az Origó stúdiójában lett rögzítve, Csernyi Kálmán Bogi hathatós közreműködésével. Megszületésében a MadMike-ból is ismert Csatáry Ádám (producer/keverés) is jelentős szerepet játszott is, a borítót Silvia Emilia Gaggini készítette. Mint mondják, a zenekar az őszi klubszezonra készül, ahol már élőben is szeretné megmutatni magát. Hát, hajrá! Addig itt a debüt dal, menjetek garázskodni:

Ha pedig szeretnétek további magyar dalokat hallgatni, KATT a Titánok Spotify-ra! Csak jókat mutatunk!

Érdemes követni az Ígéretes titánok Facebook- és Instagram-profiljait. Ha pedig szeretnétek picivel hozzájárulni ügyünkhöz, szerezzetek be egy jó Titánok-pólót vagy táskát a Popshopban! Csak semmi trendcsinálás: hallgassatok menő magyar feltörekvőket!

Balogh Roland